HERREMAD 

   MENU 28. okt. 2014

Madhold 2


Svinekød i grøntager

Æbletærte


 

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Svinekød i grøntager

 Ingredienser til 4 personer

bullet300 g Svinekød
bullet50 g Fungus svampe
bullet1 stk. Broccoli, ca. 250 g
bullet4 stk. Bladselleri
bullet2 stk. Porrer
bullet1 stk.Løg
bullet50 g Glasnudler
bullet5 spsk. Seasoning sauce
bullet2 spsk. vand
bullet1 spsk. Kartoffelmel
bullet1 tsk.. 3. Krydderi
bullet1/2 tsk. Stødt hvid peber
bullet2/3 dl. Østers sauce (maekrua)
bullet1 tsk. Sukker
bulletOlie
Svinekød i grøntager

Forberedelse

  1. Skær svinekødet i tynde strimler, kom på en tallerken og stil til side.
  2. Lave en marinade bestående af 2 spsk. seasoning sauce , 2 spsk. vand, 1 spsk. kartoffelmel, 1/2 tsk.          3. Krydderi og 1/2 tsk. hvid peber. Kom kødet i marinaden og lad det stå i mindst 1/2 time, endnu bedre lad det stå til dagen efter.
  3. Kom fungus svampene op i en skål med lunkent vand og lad dem stå i 15 minutter, tag dem så op af vandet og snit dem i mindre stykker, stilken bruges ikke, kom på en lille tallerken og stil til side.
  4. Kom glasnudlerne op i en skål med lunkent vand, klip snoren fra først,lad dem stå i 15 minutter, tag dem så op og klip dem i mindre stykker, kom på en lille tallerken og stil til side.
  5. Skyl broccolien under koldt vand, skær blomsten fra og snit noget af stokken i mindre stykker, kom blomst og stok på en tallerken og stil til side.
  6. Skyl porren under koldt vand og snit den på skrå i ca. 1 cm brede stykker, kom på en tallerken og stil til side.
  7. Skyl bladsellerien under koldt vand og snit den på skrå i lange , ca. 1 cm brede stykker, kom på en tallerken og stil til side.
  8. Pil løget og skær det ud i små både, kom på en tallerken og stil til side.
  9. Kom 2/3 dl. østers sauce op i en lille skål og tilsæt 3 spsk. seasoning sauce , 1/2 tsk. 3. Krydderi, 1 tsk. sukker og lidt stødt hvid peber, rør godt rundt og stil til side.

Tilberedning:

  1. Stil en wok til varme og kom lidt olie i, når olien er meget varm kommes kødet med marinaden i og gennemsteges under omrøring, når kødet er gennemstegt tilsættes broccoli, svampe,løg og glasnudler, efter et par minutters stegning tilsættes bladselleri og krydderier (9), efter et par munutter er retten klar til servering
  2. Serveres sammen med ris
  3. Velbekomme

 

Æbletærte

Ingredienser til 4 personer

bullet300 g hvedemel
bullet180 g smør
bullet150 g sukker
bullet2 teske vaniljesukker
bullet1 teske stødt ingefær
bulletEn anelse salt
bullet1 spsk. vand
bullet1 æg
bullet4 æbler
bullet3-4 teskefulde kanel

 

Æbletærte

Fremgangsmåde:

  1. Smulder fedtstoffet I melet.
  2. Tilsæt sukker, vaniljesukker, salt og ingefær
  3. Dejen samles med æg og vand
  4. Dejen lægges koldt i en time før den rulles ud til både ”bund” og ”låg”
  5. Tærteformens bund og sider smørres med lidt smør.
  6. Tærtebunden lægges i en formen.
  7. Der fyldes med kvarte æbler som drysses med kanel og sukker.
  8. ”Låget” lægges på og pensles med vand, og der drysses med kanel og sukker.
  9. Tærten bages i ovn ved 225 grader og i ca. 40 min - til den er gylden.