Svinekød i grøntager
Ingredienser til 4 personer
| 300 g Svinekød |
| 50 g Fungus svampe |
| 1 stk. Broccoli, ca. 250 g |
| 4 stk. Bladselleri |
| 2 stk. Porrer |
| 1 stk.Løg |
| 50 g Glasnudler |
| 5 spsk. Seasoning sauce |
| 2 spsk. vand |
| 1 spsk. Kartoffelmel |
| 1 tsk.. 3. Krydderi |
| 1/2 tsk. Stødt hvid peber |
| 2/3 dl. Østers sauce (maekrua) |
| 1 tsk. Sukker |
| Olie |
|
Svinekød i grøntager Forberedelse
- Skær svinekødet i tynde strimler, kom på en tallerken og stil til
side.
- Lave en marinade bestående af 2 spsk. seasoning sauce , 2 spsk.
vand, 1 spsk. kartoffelmel, 1/2 tsk.
3. Krydderi og 1/2 tsk. hvid peber. Kom kødet i marinaden og lad det stå
i mindst 1/2 time, endnu bedre lad det stå til dagen efter.
- Kom fungus svampene op i en skål med lunkent vand og lad dem stå i
15 minutter, tag dem så op af vandet og snit dem i mindre stykker,
stilken bruges ikke, kom på en lille tallerken og stil til side.
- Kom glasnudlerne op i en skål med lunkent vand, klip snoren fra
først,lad dem stå i 15 minutter, tag dem så op og klip dem i mindre
stykker, kom på en lille tallerken og stil til side.
- Skyl broccolien under koldt vand, skær blomsten fra og snit noget af
stokken i mindre stykker, kom blomst og stok på en tallerken og stil til
side.
- Skyl porren under koldt vand og snit den på skrå i ca. 1 cm brede
stykker, kom på en tallerken og stil til side.
- Skyl bladsellerien under koldt vand og snit den på skrå i lange ,
ca. 1 cm brede stykker, kom på en tallerken og stil til side.
- Pil løget og skær det ud i små både, kom på en tallerken og stil til
side.
- Kom 2/3 dl. østers sauce op i en lille skål og tilsæt 3 spsk.
seasoning sauce , 1/2 tsk. 3. Krydderi, 1 tsk. sukker og lidt stødt hvid
peber, rør godt rundt og stil til side.
Tilberedning:
- Stil en wok til varme og kom lidt olie i, når olien er meget varm
kommes kødet med marinaden i og gennemsteges under omrøring, når kødet
er gennemstegt tilsættes broccoli, svampe,løg og glasnudler, efter et
par minutters stegning tilsættes bladselleri og krydderier (9), efter et
par munutter er retten klar til servering
- Serveres sammen med ris
- Velbekomme
|
Æbletærte
Ingredienser til 4 personer
| 300 g hvedemel |
| 180 g smør |
| 150 g sukker |
| 2 teske vaniljesukker |
| 1 teske stødt ingefær |
| En anelse salt |
| 1 spsk. vand |
| 1 æg |
| 4 æbler |
| 3-4 teskefulde kanel |
|
Æbletærte Fremgangsmåde:
- Smulder fedtstoffet I melet.
- Tilsæt sukker, vaniljesukker, salt og ingefær
- Dejen samles med æg og vand
- Dejen lægges koldt i en time før den rulles ud til både ”bund” og
”låg”
- Tærteformens bund og sider smørres med lidt smør.
- Tærtebunden lægges i en formen.
- Der fyldes med kvarte æbler som drysses med kanel og sukker.
- ”Låget” lægges på og pensles med vand, og der drysses med kanel og
sukker.
- Tærten bages i ovn ved 225 grader og i ca. 40 min - til den er
gylden.
|