HERREMAD
MENU 21. okt. 2014
Madhold 1 |
Forloren Hare - traditionel
Crepes Suzettes med to slags is |
Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Forloren Hare - traditionel Ingredienser til 4 personer
| 500 g hakket svinekød |
| 500 g hakket oksekød |
| 3 tsk salt |
| ½ tsk peber |
| 2 æg |
| 2 spsk mel |
| 3 dl mælk (fx letmælk) |
| 6-8 skiver bacon skæres i tern |
| evt. 2 dl bouillon |
| ½ dl piskefløde |
| saucejævner |
| ½-1 spsk ribsgelé/tyttebær |
| evt. kulør |
Brunede kartofler
| 300 g små kartofler |
| 25 g smør eller margarine |
| 2 spsk sukker |
| ½ kg kartofler hvide kartofler |
Waldorf Salat:
| 1½ dl Creme Fraiche 18% |
| 1½ dl piskefløde pisket til skum |
| 2 æbler i små tern, gerne røde æbler |
| 1 spiseskefuld citronsaft |
| 3 dl fintsnittet blegselleri |
| 50 g hakket valnøddekerner |
| 75 g stenfri druer i halve.
|
|
Forloren Hare - traditionel Fremgangsmåde:
-
Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt
mel. Rør herefter mælk/boullion i.
-
Form farsen til et aflangt brød i et ikke
for stort ovnfast fad. Stik bacontern i farsen som et pindsvin.
-
Sæt farsbrødet i ovnen på midterrillen.
Tænd ovnen på 200 grader.
-
Efter ca. 15 minutter hældes resterende
mælk og bouillon ved. Lad "haren" stege ca. 1 time. Stik en kødnål i
"haren", kødsaften skal være klar, så er den gennemstegt.
-
Si skyen op i en gryde. Varm den op med
fløden og jævn med saucejævner.
-
Smag saucen til med gelé, salt, peber og
tilsæt evt. kulør.
Brunede kartofler
-
Kog kartoflerne og pil dem. De skal være
kolde, inden de kommer på panden,
-
Smelt sukkeret på panden til det er
lysebrunt. Tilsæt smør og derefter kartoflerne. Skru evt. ned for varmen
så karamellen ikke bliver for mørk. Bliver der skruet for meget ned,
bliver karamellen stiv og vil ikke sætte sig på kartoflerne. Vend
forsigtigt kartoflerne hele tiden til de bliver pænt lysebrune over det
hele.
Waldorf Salat:
-
Alle ingredienser blandes forsigtigt
sammen. Gem lidt valnødder til at pynte skålen med.
Tilbehør:
-
Surt
og tyttebær.
|
Crepes Suzettes med to slags is Ingredienser til
4 personer
Pandekager
| 170 g hvedemel |
| 1 spsk sukker |
| ½ tsk salt |
| 3 æg |
| 3 dl mælk |
| 1½ dl pilsner |
| Revet skal af 1 øko-citron |
| 30 g smeltet smør |
Sauce
| 2 spsk sukker |
| Saft af 2 appelsiner |
| Saft af 1 citron |
| Skal af 1 øko appelsin |
| 1 stor spsk smør |
| 5 cl Grand Marnier |
| Cognac til flambering |
Tilbehør: Is
| ½ l pistacie-is |
| ½ l chokolade-is |
| Mandelsplitter
|
|
Crepes Suzettes med to
slags is Fremgangsmåde
Pandekager:
- Mel, sukker og salt blandes. Æggene røres i og derpå mælk og øl
- Tilsæt revet citron skal og smeltet smør
- Rør dejen grundigt igennem, så der ikke er klumper.
- Bag ikke for store, tynde pandekager i lidt smør. Sæt til side
(Der skal være 2 pandekager til hver, og i denne portion er der til
mange flere, men så er der måske nogle børn eller hunde, som bliver
glade)
Sauce
- Sukkeret smeltes til lys karamel på en opvarmet pande.
- Smørret tilsættes, og når det er bruset af kommes appelsin- og
citronsaft, revet appelsinskal samt Grand Marnier ved.
- Saucen koges op og pandekagerne vendes i saucen én ad gangen,
hvorpå de foldes sammen i kvarte.
- Når alle pandekager er foldede og samlede på panden, hældes
cognac på og der flamberes
Serveres omgående med tilbehør i form af
- Overdrys med lidt ristede mandelsplitter
- To slags is
|