HERREMAD 

   MENU 21. okt. 2014

Madhold 1


Forloren Hare - traditionel

Crepes Suzettes med to slags is

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  
Forloren Hare - traditionel

Ingredienser til 4 personer

bullet500 g hakket svinekød
bullet500 g hakket oksekød
bullet3 tsk salt
bullet½ tsk peber
bullet2 æg
bullet2 spsk mel
bullet3 dl mælk (fx letmælk)
bullet6-8 skiver bacon skæres i tern
bulletevt. 2 dl bouillon
bullet½ dl piskefløde
bulletsaucejævner
bullet½-1 spsk ribsgelé/tyttebær
bulletevt. kulør

Brunede kartofler

bullet300 g små kartofler
bullet25 g smør eller margarine
bullet2 spsk sukker
bullet½ kg kartofler hvide kartofler

Waldorf Salat:

bullet1½ dl Creme Fraiche 18%
bullet1½ dl piskefløde pisket til skum
bullet2 æbler i små tern, gerne røde æbler
bullet1 spiseskefuld citronsaft
bullet3 dl fintsnittet blegselleri
bullet50 g hakket valnøddekerner
bullet75 g stenfri druer i halve.
 
Forloren Hare - traditionel

Fremgangsmåde:

  1. Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt mel. Rør herefter mælk/boullion i.

  2. Form farsen til et aflangt brød i et ikke for stort ovnfast fad. Stik bacontern i farsen som et pindsvin.

  3. Sæt farsbrødet i ovnen på midterrillen. Tænd ovnen på 200 grader.

  4. Efter ca. 15 minutter hældes resterende mælk og bouillon ved. Lad "haren" stege ca. 1 time. Stik en kødnål i "haren", kødsaften skal være klar, så er den gennemstegt.

  5. Si skyen op i en gryde. Varm den op med fløden og jævn med saucejævner.

  6. Smag saucen til med gelé, salt, peber og tilsæt evt. kulør.

 

 

 

 

 

 

 

Brunede kartofler

 

  1. Kog kartoflerne og pil dem. De skal være kolde, inden de kommer på panden,

  2. Smelt sukkeret på panden til det er lysebrunt. Tilsæt smør og derefter kartoflerne. Skru evt. ned for varmen så karamellen ikke bliver for mørk. Bliver der skruet for meget ned, bliver karamellen stiv og vil ikke sætte sig på kartoflerne. Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden til de bliver pænt lysebrune over det hele.

 

Waldorf Salat:

 

  1. Alle ingredienser blandes forsigtigt sammen. Gem lidt valnødder til at pynte skålen med.

 

Tilbehør:

  1. Surt og tyttebær.


     
Crepes Suzettes med to slags is

Ingredienser til 4 personer

Pandekager

bullet170 g hvedemel
bullet1 spsk sukker
bullet½ tsk salt
bullet3 æg
bullet3 dl mælk
bullet1½ dl pilsner
bulletRevet skal af 1 øko-citron
bullet30 g smeltet smør


Sauce

bullet2 spsk sukker
bulletSaft af 2 appelsiner
bulletSaft af 1 citron
bulletSkal af 1 øko appelsin
bullet1 stor spsk smør
bullet5 cl Grand Marnier
bulletCognac til flambering

Tilbehør: Is

bullet½ l pistacie-is
bullet½ l chokolade-is
bulletMandelsplitter
 
Crepes Suzettes med to slags is

Fremgangsmåde

Pandekager:

  1. Mel, sukker og salt blandes. Æggene røres i og derpå mælk og øl
  2. Tilsæt revet citron  skal og smeltet smør
  3. Rør dejen grundigt igennem, så der ikke er klumper.
  4. Bag ikke for store, tynde pandekager i lidt smør. Sæt til side

    (Der skal være 2 pandekager til hver, og i denne portion er der til mange flere, men så er der måske nogle børn eller hunde, som bliver glade)

 

Sauce

  1. Sukkeret smeltes til lys karamel på en opvarmet pande.
  2. Smørret tilsættes, og når det er bruset af kommes appelsin- og citronsaft, revet appelsinskal samt Grand Marnier ved.
  3. Saucen koges op og pandekagerne vendes i saucen én ad gangen, hvorpå de foldes sammen i kvarte.
  4. Når alle pandekager er foldede og samlede på panden, hældes cognac på og der flamberes


Serveres omgående med tilbehør i form af

  1. Overdrys med lidt ristede mandelsplitter
  2. To slags is