HERREMAD 

   MENU 14. okt. 2014

Madhold 2


Orientalsk kylling

Citronfromage
 

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

 


 

Orientalsk kylling

Ingredienser til 4 personer

bullet2 små kyllinger
bullet1/2 citron
bulletSalt, hvid peber
bullet50 g smør/margarine
bulletCa. 3 dl bouillon
bulletKinesisk soya
bullet1 dl afskallede mandler,i strimler

Garniture

bulletMandler ristede
bulletChutney
bulletHakket, syltet appelsinskal
bulletKokosmel

Stegetid: ca. 35 min.

 

 

Orientalsk kylling

Fremgangsmåde:

  1. De rensede og skyllede kyllinger tørres godt. Dybfrosne kyllinger tøs op og tørres af.
  2. Gnid kyllingerne med citron og krydderier og bind dem op.
  3. Brun dem godt på alle sider.
  4. Tilsæt bouillonen og soya, læg dem på siden og læg låg på gryden.
  5. Steg kyllingerne ved svag varme og vend dem, når den halve stegetid er gået.
  6. Tag kyllingerne op og del dem i halve.
  7. Fjern evt. knoglerne
  8. Kog skyen ind, så den får en stærk koncentreret smag.
  9. Tilsæt mandlerne
  10. Læg de halve kyllinger på fad og hæld lidt af skyen over.
  11. Server resten af skyen i en skål og læg det forskellige tilbehør i små skåle hver for sig.
  12. Sæt desuden løskogte ris på bordet
  13. Læg det forskellige tilbehør i små skåle hver for sig.

Citronfromage

Ingredienser til 4 personer

Med fløde

bullet2 æg
bullet3/4 dl sukker
bulletSaft af 1-1 1/2 citron
bulletReven skal af 1 citron
bullet4 blade husblas, udblødt
bullet3 dl piskefløde

Uden fløde

bullet3 æg
bullet1 dl sukker
bulletSaft af 1 citron
bulletReven skal af 1 citron
bullet3 blade husblas, udblødt

Pynt

bullet1-2 dl piskefløde, pisket

 

Citronfromage

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggeblommer og sukker, til massen er let og luftig.
  2. Tilsæt citronsaft og - skal.
  3. Tag husblasen op af vandet med det vand, som hænger ved, og smelt den i vandbad eller over damp.
  4. Hæld den i æggeblommerne under omrøring og stil blandingen koldt til den begynder at blive jævn.
  5. Æggeblommerne piskes til stift skum og blandes forsigtig i fromagen.
  6. Hvis fromagen tilberedes med fløde, piskes denne til skum og røres i æggeblandingen sammen med de stivpiskede hvider.
  7. Fromagen hældes i en skål og stilles koldt.
  8. Serveres pyntet med flødeskum