HERREMAD 

   MENU 25. Apr. 2014

Dameaften

 

Laksemousse i form

(Hovedret mangler indberetning)

Appelsin trifli
 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Laksemousse i form :

Forret til 4 personer:

Ingredienser:

bullet300 g ferskrøget laks
bullet1 lille rødløg
bullet2 spsk purløg
bullet1-2 spsk creme fraiche 18%
bullet1 citron
bullet1 avocado
bulletSalt og peber efter behag

Pynt:

Dild, kørvel ( klippes groft ) og grønne asparges

Dressing:

 
bullet2,5 dl 18% creme fraiche
bulletsalt og peber
bullet1 tsk mørk balsamico
bulletCa. ½ tsk sukker
bulletcitronsaft

 

Laksemousse i form :
 

Fremgangsmåde:

                                                                    

  1. Laksen skæres i små stykker
  2. Rødløg hakkes meget fint
  3. Purløg klippes i små stykker
  4. Citronen presses
  5. Avocado skæres i små tern. Kom lidt citronsaft over
  6. Alt blandes i en skål
  7. Kom creme fraiche i og smag til med citronsaft, salt og peber
  8. Fyldes i forme og stilles til afkøling
  9. Tallerkenen pyntes med dild, kørvel og grønne asparges
    Asparges må kun koge i få minutter og hældes straks over med kold vand
  10. Serveres med flutes



 

Hovedret

 

 

Hovedret

Appelsin trifli

Ingredienser til 4 personer

Fyld:

bullet50 gram Makroner
bullet0.5 dl. tør Sherry eller Madeira

Frugt:

bullet4 appelsiner

Creme:

bullet2 dl. Appelsinsaft, friskpresset
bullet0.5 Citron, skal og saft heraf
bullet2.5 dl. Vand
bullet50-75 gram Sukker
bullet2 æggeblommer
bulletCa. ½ pose Kagecreme til kold fremstilling

Pynt:

bullet2 dl. Piskefløde, mynteblade og julienne af appelsinskal

 

Appelsin trifli

Fremgangsmåde:

  1. Makronerne stænkes med sherry
  2. Appelsinerne pilles i "både", skæres i mundrette stykker og lægges på makronerne

Creme:

  1. Appelsinsaft, revet skal og citronsaft blandes med vand, til der er 1/2 liter, der bringes i kog med sukkeret i en gryde
  2. Ægblommerne slås ud i et skål og piskes sammen med sukkeret til en luftig masse, og under fortsat piskning tilsættes en 1/3 af den kogende saft, hvorefter det hele hældes fra skålen tilbage i gryden. Opvarmes uden at koge og koagulere
  3. Afkøles helt
  4. Koldkagecreme (pulver) tilsættes herefter gryden under piskning indtil en passende konsistens opnås. Henstilles i køleskab indtil brug. (bliver tykkere ved henstand)
  5. Genoppiskes inden anretning. Den skal have en blød konsistens så den kan glide ned mellem appelsinstykkerne. Hvis for tyk, så tilsæt friskpresset appelsinsaft. Hvis for tynd så tilsæt forsigtigt lidt mere kagecreme pulver.
  6. Fordeles herefter over appelsinstykkerne

Pynt:

  1. Fløden piskes til skum, fordeles på triflien og  pyntes med mynteblade og appelsinskal.