HERREMAD
MENU 25. Apr. 2014
Dameaften |
Laksemousse i form
(Hovedret mangler indberetning)
Appelsin trifli
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos Føtex |
|
Laksemousse i form :
Forret til 4 personer:
Ingredienser:
| 300 g ferskrøget laks |
| 1 lille rødløg |
| 2 spsk purløg |
| 1-2 spsk creme fraiche 18% |
| 1 citron |
| 1 avocado |
| Salt og peber efter behag |
Pynt: Dild, kørvel ( klippes groft ) og grønne asparges
Dressing:
| 2,5 dl 18% creme fraiche |
| salt og peber |
| 1 tsk mørk balsamico |
| Ca. ½ tsk sukker |
| citronsaft |
|
Laksemousse i form : Fremgangsmåde:
- Laksen skæres i små stykker
- Rødløg hakkes meget fint
- Purløg klippes i små stykker
- Citronen presses
- Avocado skæres i små tern. Kom lidt citronsaft over
- Alt blandes i en skål
- Kom creme fraiche i og smag til med citronsaft, salt og peber
- Fyldes i forme og stilles til afkøling
- Tallerkenen pyntes med dild, kørvel og grønne asparges
Asparges må kun koge i få minutter og hældes straks over med kold
vand
- Serveres med flutes
|
Hovedret
|
Hovedret |
Appelsin trifli Ingredienser til 4 personer
Fyld:
| 50 gram Makroner |
| 0.5 dl. tør Sherry eller Madeira |
Frugt:
| 4 appelsiner |
Creme:
| 2 dl. Appelsinsaft, friskpresset |
| 0.5 Citron, skal og saft heraf |
| 2.5 dl. Vand |
| 50-75 gram Sukker |
| 2 æggeblommer |
| Ca. ½ pose Kagecreme til kold fremstilling |
Pynt:
| 2 dl. Piskefløde, mynteblade og julienne af appelsinskal |
|
Appelsin trifli Fremgangsmåde:
- Makronerne stænkes med sherry
- Appelsinerne pilles i "både", skæres i mundrette stykker og lægges
på makronerne
Creme:
- Appelsinsaft, revet skal og citronsaft blandes med vand, til der er
1/2 liter, der bringes i kog med sukkeret i en gryde
- Ægblommerne slås ud i et skål og piskes sammen med sukkeret til en
luftig masse, og under fortsat piskning tilsættes en 1/3 af den kogende
saft, hvorefter det hele hældes fra skålen tilbage i gryden. Opvarmes
uden at koge og koagulere
-
Afkøles helt
-
Koldkagecreme (pulver) tilsættes herefter gryden under piskning indtil
en passende konsistens opnås. Henstilles i køleskab indtil brug. (bliver
tykkere ved henstand)
-
Genoppiskes inden anretning. Den skal have en blød konsistens så den kan
glide ned mellem appelsinstykkerne. Hvis for tyk, så tilsæt friskpresset
appelsinsaft. Hvis for tynd så tilsæt forsigtigt lidt mere kagecreme
pulver.
-
Fordeles herefter over appelsinstykkerne
Pynt:
- Fløden piskes til skum,
fordeles på triflien og pyntes med mynteblade og appelsinskal.
|