Skaldyrssalat med æble og chili :
Forret til 4 personer:
Ingredienser:
| 2 Granny Smith æbler |
| 1 avocado |
| Saft af en 1/2 citron |
| 1 potte dild |
| 150 g rejer |
| 150 g krebsehaler |
| Salt og peber |
Dressing:
| 1 rød chili |
| 2 spsk koldpresset rapsolie |
| 1 spsk æbleeddike |
| 1 tsk flydende honning |
Tilbehør:
| Groft flutes, 300 g |
|
Skaldyrssalat med æble og chili
Fremgangsmåde:
- Halver æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i både. Halver
avocadoen, fjern stenen og skær avocadoen i både.
dryp citronsaft over æbler og avocado.
- Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Rør chili,
olie, eddike og honning sammen.
- Hak dilden og vend den med rejer, krebsehaler, æble og avocado.
Dryp dressingen over og krydr med salt og peber.
- Server med lune flutes.
|
Andebryst med græskarmos og stegt fennikel
Hovedret til 4 personer:
Ingredienser:
| 2 store stykker berberi andebryst |
| Salt og friskkværnet peber |
| 400 g græskar(f.eks. hokkaido) |
| 400 g kartofler |
| 1 dl letmælk |
| 2 spsk. rapsolie |
| 2 spsk. æblecidereddike |
Tilbehør
| 2 små fennikler |
| 200 g spinat |
| Smør til stegning |
| 1 tsk. knuste fennikelfrø |
| 2 dl æblemost |
| salt og peber |
| groft brød- flûtes |
|
Andebryst med græskarmos og stegt fennikel Fremgangsmåde:
Andenbrysterne:
- Rids andebrystet på skindsiden
- Brun andebrystet på skindsiden i en pande.
- Når skindet er blevet sprødt steges brystet kort på den anden
side, hvorefter det steges videre i ovn ved 180-200 grader i 15 -20
minutter i stegefad, som smøres med lidt olie eller smør.
- Når kødet er færdigt, skal det hvile i ca 10 min. før servering
Mos:
- Skær skallen af græskarret, skræl kartoflerne og skær begge dele
i mindre stykker.
- Kom dem i en gryde, hæld vand på, så det dækker, og kog dem i
ca. 25 min., til de er møre.
- Si al væden fra, og tilsæt mælk, rapsolie, æblecidereddike, salt
og peber. Pisk det hele til en grov mos med et piskeris
Tilbehør:
- Skyl fennikler og spinat. Skær fenniklerne i kvarte, skær den
hårde hvide stik i midten fra og kasser den, og skær resten i tynde
skiver.
- Nip enderne af spinaten.
- Sauter fenniklen i smør, til den er lys gylden.
- Tilsæt fennikelfrø og æblemost og lad det simre uden låg i 10-15
min, indtil bunden af gryden er næsten tør.
- Vend spinaten i og smag til med salt og peber
Servering:
- Skær andebrysterne i skiver, og server dem med den stegte
fennikel, græskarmosen og groft brød
|