HERREMAD 

   MENU 08.Apr. 2014

MADHOLD 2

 

Skaldyrssalat med æble og chili

Andebryst med græskarmos og stegt fennikel

 

 

 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Skaldyrssalat med æble og chili :

Forret til 4 personer:

Ingredienser:

bullet2 Granny Smith æbler
bullet1 avocado
bulletSaft af en 1/2 citron
bullet1 potte dild
bullet150 g rejer
bullet150 g krebsehaler
bulletSalt og peber

Dressing:
bullet1 rød chili
bullet2 spsk koldpresset rapsolie
bullet1 spsk æbleeddike
bullet1 tsk flydende honning

Tilbehør:
bulletGroft flutes, 300 g

 

 Skaldyrssalat med æble og chili
 

Fremgangsmåde:

                                                                    

  1. Halver æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i både. Halver avocadoen, fjern stenen og skær avocadoen i både.
    dryp citronsaft over æbler og avocado.
  2. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Rør chili, olie, eddike og honning sammen.
  3. Hak dilden og vend den med rejer, krebsehaler, æble og avocado. Dryp dressingen over og krydr med salt og peber.
  4. Server med lune flutes.

     

Andebryst med græskarmos og stegt fennikel

Hovedret til 4 personer:

Ingredienser: 

bullet 2 store stykker berberi andebryst
bulletSalt og friskkværnet peber
bullet400 g græskar(f.eks. hokkaido)
bullet400 g kartofler
bullet1 dl  letmælk
bullet2 spsk. rapsolie
bullet2 spsk. æblecidereddike

Tilbehør

bullet2 små fennikler
bullet200 g spinat
bulletSmør til stegning
bullet1 tsk. knuste fennikelfrø
bullet2 dl æblemost
bulletsalt og peber
bulletgroft brød- flûtes

 

 

 

Andebryst med græskarmos og stegt fennikel

Fremgangsmåde:

Andenbrysterne:

  1. Rids andebrystet på skindsiden
  2. Brun andebrystet på skindsiden i en pande.
  3. Når skindet er blevet sprødt steges brystet kort på den anden side, hvorefter det steges videre i ovn ved 180-200 grader i 15 -20 minutter i stegefad, som smøres med lidt olie eller smør.
  4. Når kødet er færdigt, skal det hvile i ca 10 min. før servering

Mos:

  1. Skær skallen af græskarret, skræl kartoflerne og skær begge dele i mindre stykker.
  2. Kom dem i en gryde, hæld vand på, så det dækker, og kog dem i ca. 25 min., til de er møre.
  3. Si al væden fra, og tilsæt mælk, rapsolie, æblecidereddike, salt og peber. Pisk det hele til en grov mos med et piskeris

Tilbehør:

  1. Skyl fennikler og spinat. Skær fenniklerne i kvarte, skær den hårde hvide stik i midten fra og kasser den, og skær resten i tynde skiver.
  2. Nip enderne af spinaten.
  3. Sauter fenniklen i smør, til den er lys gylden.
  4. Tilsæt fennikelfrø og æblemost og lad det simre uden låg i 10-15 min, indtil bunden af gryden er næsten tør.
  5. Vend spinaten i og smag til med salt og peber

Servering:

  1. Skær andebrysterne i skiver, og server dem med den stegte fennikel, græskarmosen og groft brød