ChouCroute
Ingredienser til 4 personer
| 200 gr. letsaltet flæsk |
| 200 gr. hamburgerryg |
| 1 bouillonterning
|
| 6 - 8 kartofler
|
| 2 løg |
| 3 fed hvidløg |
| 2 spsk. svinefedt
|
| 1 dåse surkål |
| 1 madæble, skrællet og i både |
| 1 tsk. enebær |
| 10 peberkorn |
| 1/4 flaske tør hvidvin
|
| 4 gode kålpølser (á ca. 80 gr.) |
| 4 gode skinkepølser (á ca. 50 gr.)
|
| Sennep |
|
ChouCroute Fremgangsmåde:
- Kom det saltede stykke flæsk og hamburgerryggen sammen med
bouillonterningen i en gryde og lad det koge svagt en times tid
- Skræl kartoflerne og kog dem (ca. 15 minutter)
- Skær løgene i skiver, hak hvidløgene, og sauter dem, til de er bløde
i svinefedtet. De må ikke tage farve
- Åben dåsen med surkål, der udvandes let (hvor meget er et spørgsmål
om smag)
- Kom æblet, enebær, peberkorn og hvidvin ved og bland det hele godt.
Lad det simre for ganske svag varme i ca. 10 minutter
- Kom pølserne i en gryde med kogende vand sæt dem på varmen, og lad
det varme op – det må ikke koge
Servering:
- Server det samlet på tallerkenanretning, med sennep
Dertil kan drikkes:
- Kølig hvidvin. Traditionelt en Gewürztraminer
|