HERREMAD 

   MENU 1. apr. 2014

MADHOLD 1


ChouCroute

Yoghurt med granatæbler (Andalusisk dessert)
 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

ChouCroute

Ingredienser til 4 personer

bullet200 gr. letsaltet flæsk
bullet200 gr. hamburgerryg
bullet1 bouillonterning
 
bullet6 - 8 kartofler
 
bullet2 løg
bullet3 fed hvidløg
bullet2 spsk. svinefedt
 
bullet1 dåse surkål
bullet1 madæble, skrællet og i både
bullet1 tsk. enebær
bullet10 peberkorn
bullet1/4 flaske tør hvidvin
 
bullet4 gode kålpølser (á ca. 80 gr.)
bullet4 gode skinkepølser (á ca. 50 gr.)
 
bulletSennep
ChouCroute

Fremgangsmåde:

  1. Kom det saltede stykke flæsk og hamburgerryggen sammen med bouillonterningen i en gryde og lad det koge svagt en times tid
     
  2. Skræl kartoflerne og kog dem (ca. 15 minutter)
     
  3. Skær løgene i skiver, hak hvidløgene, og sauter dem, til de er bløde i svinefedtet. De må ikke tage farve
     
  4. Åben dåsen med surkål, der udvandes let (hvor meget er et spørgsmål om smag)
  5. Kom æblet, enebær, peberkorn og hvidvin ved og bland det hele godt. Lad det simre for ganske svag varme i ca. 10 minutter
     
  6. Kom pølserne i en gryde med kogende vand sæt dem på varmen, og lad det varme op – det må ikke koge

Servering:

  1. Server det samlet på tallerkenanretning, med sennep

Dertil kan drikkes:

  1. Kølig hvidvin. Traditionelt en Gewürztraminer
     

Yoghurt med granatæbler (Andalusisk dessert)

Ingredienser til 4 personer

bullet½ granatæble
bullet4 dl drænet yohurt/ evt. græsk yoghurt
bullet4 spsk dadelsirup
bulletmynte
Yoghurt med granatæbler (Andalusisk dessert)

Fremgangsmåde:

  1. Pil kernerne ud af granatæblerne
  2. Kom yoghurt i 4 glas
  3. Drys granatæbelkerner over yoghurten og dryp med dadelsirup
  4. Pynt med mynte

    Skal tillaves lige inden servering, da gratæblet gør yoghurten vandet.

    Hertil kan der serveres et glas portvin