HERREMAD
MENU 25.Mar. 2014
MADHOLD 2 |
Laksemousse i form
Coq au Vin
(En ”guddommelig ”ret, rustik og enkel)
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos Føtex |
|
Laksemousse i form :
Forret til 4 personer:
Ingredienser:
| 300 g ferskrøget laks |
| 1 lille rødløg |
| 2 spsk purløg |
| 1-2 spsk creme fraiche 18% |
| 1 citron |
| 1 avocado |
| Salt og peber efter behag |
Pynt: Dild, kørvel ( klippes groft ) og grønne asparges
Dressing:
| 2,5 dl 18% creme fraiche |
| salt og peber |
| 1 tsk mørk balsamico |
| Ca. ½ tsk sukker |
| citronsaft |
|
Laksemousse i form :
Fremgangsmåde:
- Laksen skæres i små stykker
- Rødløg hakkes meget fint
- Purløg klippes i små stykker
- Citronen presses
- Avocado skæres i små tern. Kom lidt citronsaft over
- Alt blandes i en skål
- Kom creme fraiche i og smag til med citronsaft, salt og peber
- Fyldes i forme og stilles til afkøling
- Tallerkenen pyntes med dild, kørvel og grønne asparges
Asparges må kun koge i få minutter og hældes straks over med kold
vand
- Serveres med flutes
|
Coq au Vin
Hovedret til 4 personer:
Ingredienser:
| 1 stk. bornholmer hane på 2 kg (eller en stor kylling) |
| 1 citron |
| 3 spsk. smør og 3 spsk. olivenolie |
| 125 g let saltet flæsk (eller bacontern) |
| 12 små løg (helst ovale skalotteløg) |
| 12 store mark-champignon |
| Persille |
| 4 spsk. cognac |
| 1 flaske god rødvin |
| Krydderier (2 fed hvidløg, timian, 2 laurbærblade) |
| Evt. jævning til sovsen |
| 2 flûtes |
|
Coq au Vin Fremgangsmåde:
- Skyl hanen under rindende vand (udvendigt -indvendigt)..
- Skær hanen i passende serveringsstykker og gnid dem med salt,
peber og citron på alle sider.
- Smelt smør og olivenolie sammen med flæsketerningerne indtil
det begynder at tage ganske lidt farve.
- Tril fjerkræstykkerne i lidt mel og brun kødet på alle sider
(sammen med flæsketerningerne).
- Tilsæt rødvin (på nær et enkelt glas, som du drikker selv), løg,
champignon og krydderier og lad det simre 1 time.
- Hvis du synes, at ”suppen” er for tynd, må du dræne det hele
gennem en si, før du jævner sovsen – og lægger indholdet tilbage
igen – men det er bestemt ikke nødvendigt med jævning. Du kan evt.
også jævne det hele i gryden med en ”smørbolle”.
- Coq au Vin serveres i gryden, eller i et stort lerfad evt.
pyntet med hakket persille.
- Godt brød – eller grove flûtes serveres til – og brødet må
dyppes i ”sovsen”.
|
|
|