HERREMAD 

   MENU 04. mar. 2014

MADHOLD 1


Varmrøget Ørred med fennikel og æbler

Kalvemedaljon m/mandelkartofler og æble-løgsaute-kalvesky
 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Varmrøget Ørred med fennikel og æbler

Ingredienser til 4 personer

bullet300g varmrøget ørred uden skind og ben
bullet150g cremefraiche 38%
bullet1 fennikel
bullet1 spsk. flydende honning
bullet1 økologisk lime (saft og skral)
bullet1 bundt dild

Vinaigrette

bullet1 lille skalotteløg
bullet3 spsk. koldpresset rapsolie
bullet1 spsk.. æblecidereddike
bullet1 tsk. flydende honning
bullet½ rødt æble
bulletSalt

Tilbehør

bulletFlutes

 
Varmrøget Ørred med fennikel og æbler

Fremgangsmåde

  1. Pluk ørredkødet let fra hinanden og rør det med cremefraiche
  2. Skær fenniklen i helt tynde skiver
  3. Bland honning med limeskal og saft og lad fenniklen trække i lagen i mindst 30 minutter
  4. Lad fenniklen dryppe af i en sigte og vend den med lidt plukket dild inden servering

Vinaigrette

  1. Hak skalotteløget fint og bland med olie, eddike og honning
  2. Skær æblet i bitte små terninger og vend det i vinaigretten
  3. Smag til med salt

Servering

  1. Anret ørreden på tallerkener. Pynt med fennikel og krydderurter og dryp vinaigretten rundt på tallerkenen

Tilbehør

  1. Server med flutes
     

Kalvemedaljon m/mandelkartofler og æble-løgsaute-kalvesky

Ingredienser til 4 personer

bullet700g kød
bulletolie, salt, peber
bullet2 skiver brød
bullet1 stk. citronskal
bullet1 dl hakket persille
bulletolie

Løgsaute:

bullet2 stk. løg
bullet1 dl hyldeblomst
bullet3 stk. pignonæbler
bullet1 pk. babyspinat

Kartofler:

bullet3stk bagekartofler
bulletolie
bullet75 g mandler
bullet75 g kartoffelchips

Sauce:

bullet1 stk. sk løg
bullet½ pk. bacon
bullet1 spsk. rosmarinblade
bullet½ dl balsamico
bullet½ l kalvefond
bullet75 g smør
bulletolie
bulletsalt og peber


 

Kalvemedaljon m/mandelkartofler og æble-løgsaute-kalvesky

Fremgangsmåde:

  1. Rens kødet, skær det ud i medaljoner og brun det af
  2. Kødet sættes i en forvarmet ovn ved 200 gr. i 8-10 min. Derefter hviler det i 3-4 min.
  3. Inden serveringen krydres med salt og peber
     
  4. Knæk brødet i små stykker og rist dem af i olie til de er sprøde
  5. Vend hakket persille og citronskal i

Løgsaute:

  1. Pil løgene og skær dem i fine både, der svitses af i olie - uden de bruner
  2. Kom hyldeblomst på og lad det koge ind
  3. Del æblerne og tag kernehuset ud (skræl ikke æblerne)
  4. Skær æblestykkerne i både og steg dem i olie i kort tid, hvorefter de vendes med løgene
  5. Skyl babyspinaten Vend spinat i og smag til med salt og peber
  6. Lige inden serveringen lunes løg og æbler

Kartofler:

  1. Skræl kartoflerne og stik dem ud i runde forme
  2. Steg dem under svag varme i olie til de er møre
  3. Smut mandler og blend dem med chips
  4. Vend kartoflerne heri og lun det hele i ovnen i et ildfast fad ved 200 gr. i 6-8 min.

Sauce:

  1. Pil og hak løget.
  2. Skær bacon i tern og rist dem af i olie
  3. Tilsæt rosmarin og kom balsamico på
  4. Kalvefonden kommes på og koges ned til ca. 3½ dl.
  5. -sigtes
  6. Inden serveringen piskes kold smør i og det smages til med salt og peber