HERREMAD
MENU 25.Feb. 2014 MADHOLD 2 |
Dampede forårsløg med æg og stenbiderrogn
Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål
Appelsinsalat med granatæble, forårsløg og pinjekerner
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Dampede forårsløg med æg og
stenbiderrogn
Ingredienser til 4 personer:
| 4 æg |
| 8-12 forårsløg |
| 4 spsk stenbiderrogn |
| 1,5 dl creme fraiche 38% |
| 2 spsk mayonnaise |
| 1 sk røget laks |
| Salt og peber |
|
Dampede forårsløg med æg og
stenbiderrogn
Fremgangsmåde:
- Damp forårsløgene i letsaltet vand i 2 minutter
- Tag op, dryp af og fordel på fire tallerkener.
- Rør creme fraiche med mayonnaise.
- Hak laksen fint, vend den i cremen og smag til med salt og peber.
- Læg cremen på forårsløgene. Pynt af med æg og stenbiderrogn.
- Server med ristet brød.
|
Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål
Ingredienser til 4 personer:
| 75g bacon |
| 500 g krondyr kød i tern |
| 2 spsk olie |
| 500 g champignon |
| 2 stk skalotteløg |
| 2,5 dl piskefløde |
| 5 dl vand |
| 3 tsk hvedemel |
| 300 g savoykål |
| Salt og peber |
Tilbehør:
| 1 kg kartofler |
| Tyttebær |
| asier |
|
Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål
Fremgangsmåde:
- Skær baconen i små tern. Brun bacon og vildtkød sammen med 1 spsk
olie i en gryde..
- Tag kød og bacon op af gryden, og læg det på en tallerken.
- Skær svampene i mindre stykker, og hak løgene fint.
- Svits løg og svampe i 1 spsk olie i gryden.
- Tilsæt kød, bacon, fløde og 4 dl vand eller vildtsuppe.
- Rør melet ud i 1 dl vand, og bland det i gryden.
- Kog retten op under omrøring, skru ned for varmen, og lad retten
simre i 45 minutter under låg.
- Skær savoykålen i store trekanter, og kog dem i 3 minutter i
letsaltet vand.
- Lad kålen dryppe af, og vend det i gryderetten.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Servér retten med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og eventuelt
syltede asier..
|
Appelsinsalat med granatæble, forårsløg og pinjekerner Ingredienser til 4 personer:
| 3 solmodne søde usprøjtede appelsiner |
| Kerner fra 1/2 -1 granatæble |
| 2 forårsløg |
| 50-75 g pinjekerner |
| 1 håndfuld friske mynteblade |
| Koldpresset jomfruolivenolie |
|
Appelsinsalat med granatæble, forårsløg og pinjekerner
Fremgangsmåde:
- Skræl appelsinerne og skær dem i tynde skiver.
- Tryk granatæblet hårdt på ydersiden eller pres og rul det hårdt hen
over et bræt, til kernerne løsner sig
- Læg granatæblet i en dyb tallerken, hvor det skæres midt over, og
kerner og saft rystes ud i tallerkenen
- Drys kernerne over appelsinsalaten – saften kan drikkes, eller
man kan bruge den i en dressing
- Hak forårsløgene fint, mens pinjekernerne ristes gyldne på en tør,
varm pande
- Drys forårsløg, pinjekerner og mynteblade over salaten
- Dryp salaten med lidt appelsinsaft, olivenolie og evt. lidt saft fra
granatæblet
- Spis salaten med det samme
|