HERREMAD 

   MENU 25.Feb. 2014

MADHOLD 2

 

Dampede forårsløg med æg og stenbiderrogn

Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål

Appelsinsalat med granatæble, forårsløg og pinjekerner

 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Dampede forårsløg med æg og stenbiderrogn

Ingredienser til 4 personer:

 
bullet4 æg
bullet8-12 forårsløg
bullet4 spsk stenbiderrogn
bullet1,5 dl creme fraiche 38%
bullet2 spsk mayonnaise
bullet1 sk røget laks
bulletSalt og peber

 

  Dampede forårsløg med æg og stenbiderrogn
 

Fremgangsmåde:

                                                                             

  1. Damp forårsløgene i letsaltet vand i 2 minutter
  2. Tag op, dryp af og fordel på fire tallerkener.
  3.  Rør creme fraiche med mayonnaise.
  4. Hak laksen fint, vend den i cremen og smag til med salt og peber.
  5. Læg cremen på forårsløgene. Pynt af med æg og stenbiderrogn.
  6. Server med ristet brød.

Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål


Ingredienser til 4 personer:

 
bullet75g bacon
bullet500 g krondyr kød i tern
bullet2 spsk olie
bullet500 g champignon
bullet2 stk skalotteløg
bullet2,5 dl piskefløde
bullet5 dl vand
bullet3 tsk hvedemel
bullet300 g savoykål
bulletSalt og peber

Tilbehør:

 
bullet1 kg kartofler
bulletTyttebær
bulletasier

 

Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål

Fremgangsmåde:

  1. Skær baconen i små tern. Brun bacon og vildtkød sammen med 1 spsk olie i en gryde..
  2. Tag kød og bacon op af gryden, og læg det på en tallerken.
  3.  Skær svampene i mindre stykker, og hak løgene fint.
  4. Svits løg og svampe i 1 spsk olie i gryden.
  5. Tilsæt kød, bacon, fløde og 4 dl vand eller vildtsuppe.
  6. Rør melet ud i 1 dl vand, og bland det i gryden.
  7. Kog retten op under omrøring, skru ned for varmen, og lad retten simre i 45 minutter under låg.
  8. Skær savoykålen i store trekanter, og kog dem i 3 minutter i letsaltet vand.
  9. Lad kålen dryppe af, og vend det i gryderetten.
  10. Smag saucen til med salt og peber.
  11. Servér retten med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og eventuelt syltede asier..

 

 Appelsinsalat med granatæble, forårsløg og pinjekerner       

Ingredienser til 4 personer:

 
bullet3 solmodne søde usprøjtede appelsiner
bulletKerner fra 1/2 -1 granatæble
bullet2 forårsløg
bullet50-75 g pinjekerner
bullet1 håndfuld friske mynteblade
bulletKoldpresset jomfruolivenolie

 

 Appelsinsalat med granatæble, forårsløg og pinjekerner                                        

Fremgangsmåde:

  1. Skræl appelsinerne og skær dem i tynde skiver.
  2. Tryk granatæblet hårdt på ydersiden eller pres og rul det hårdt hen over et bræt, til kernerne løsner sig
  3. Læg granatæblet i en dyb tallerken, hvor det skæres midt over, og kerner og saft rystes ud i tallerkenen
  4.  Drys kernerne over appelsinsalaten – saften kan drikkes, eller man kan bruge den i en dressing
  5. Hak forårsløgene fint, mens pinjekernerne ristes gyldne på en tør, varm pande
  6. Drys forårsløg, pinjekerner og mynteblade over salaten
  7. Dryp salaten med lidt appelsinsaft, olivenolie og evt. lidt saft fra granatæblet
  8. Spis salaten med det samme