HERREMAD
MENU 18. feb. 2014
MADHOLD 1 |
Muslingesuppe
Stifado
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Muslingesuppe
Ingredienser til 4 personer
| 1½ kg friske blåmuslinger |
| 2 fed hvidløg |
| 2 løg |
| 1 porre |
| 2 stængler bladselleri |
| 1 lille fennikel |
| 2 spsk. smør |
| 1 knivspids safran, fås bla. i Irma |
| 3 dl hvidvin |
| 3 dl fiskefond |
| 2 dl piskefløde salt og peber |
| evt. lidt frisk chili, finthakket |
Tilbehør:
| Brød
|
|
Muslingesuppe Fremgangsmåde
- Skyl muslingerne grundigt i rindende kold vand og kassér alle
muslinger, som ikke lukker sig helt.
- Hak hvidløg, løg og porre fint
- Skyl bladselleristavene og skær dem i tynde skiver
- Skær fenikkelen i tynde skiver
- Smelt smørret i en stor gryde og svits grøntsagerne på middelvarme
til de er bløde og glansfulde. Tilsæt safran, hvidvin og fond, og lad
blandingen simre uden låg i 5-7 min.
- Kom muslingerne i gryden og lad dem koge med låg i små 10 min, mens
du ryster et par gange undervejs, så alle muslingerne koger med i væden
- Hæld suppen over en sigte, så muslinger og grøntsager sigtes fra og
hæld væden tilbage i gryden
- Tilsæt piskefløde og evt. lidt frisk chili og lad suppen koge
kraftigt uden låg i 5-7 min, så den koger lidt ind. Smag til med salt og
peber
- Hæld muslingerne og grøntsagerne tilbage i gryden og lad suppen koge
op et øjeblik
- Servér muslingesuppen rygende varm med godt brød til
|
Stifado Ingredienser til 4 personer
| 3-4 spsk. olivenolie |
| 750 gram oksekød |
| 1 lille halv flaske rødvin |
| 2 laurbærblade |
| 8-12 hele nelliker |
| 3 kanelstænger |
| 1 ds flåede tomater |
| 1-2 spsk tomatpure’ |
| 750 gram små hele løg (evt. skalotteløg) |
Græske kartofler:
| 800 gram kartofler |
| 3 spsk olivenolie |
| Saft af ½ citron samt ½ citron i små tern |
| 10 hvidløgsfed (option) |
| Salt, peber, oregano og timian |
Græsk salat:
| Tomater |
| Agurk |
| Peberfrugt |
| Rødløg |
| Fetaost |
| Oregano |
| Citronsaft |
| Kalamataoliven |
Dressing:
| Olivenolie |
| Salt og peber
|
|
Stifado Fremgangsmåde:
- Store oksekødstern brunes i olivenolien, hvorefter rødvinen
tilsættes sammen med krydderierne.
Når alkoholen er fordampet tilsættes tomatpure’ og flåede tomater.
Løgene pilles og tilsættes hele. Låg på og så skal retten småsimre i
minimum 2 timer (Gerne mere, eller varmes dagen derpå). Hvis meget
vandet, så tages låget af den sidste ½ time
Græske kartofler:
- Det hele blandes godt sammen, hældes i fad og kommes i ovn 40-50
minutter ved 200 Celcius
Græsk salat (incl. dressing):
- Skæres i grove tern, men løg i tynde skiver som pynt
- Dressing hældes over
|