HERREMAD
MENU 11.Feb. 2014 MADHOLD 2 |
Laksefarseret lange på bund af spinat og appelsin beurre blanc
Pandekager med creme og rom-marinerede rosiner
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Laksefarseret lange på bund af
spinat og appelsin beurre blanc
Ingredienser til 4 personer:
| 200 g laks |
| 400 g langefilet |
| 1 æg |
| 1 dl fløde |
| 300 g frisk spinat |
| 2 skalotteløg |
| 2 dl hvidvin |
| 2 stk appelsin |
| 50 g smør |
| 2 dl fiskefond (evt. vand og bouillonterning) |
| Salt og peber |
| Olie |
| Kartofler |
|
Laksefarseret lange på bund af spinat og
appelsin beurre blanc
Fremgangsmåde:Laksefarceret lange
- Laksen skæres i mindre stykker og blendes i en foodprocessor sammen
med lidt salt.
- Tilsæt derefter æg og fløde i nævnte rækkefølge- lidt ad
gangen, så moussen ikke skiller og indtil moussen har en cremet
konsistens.
- Skær langefileterne i strimler på ca. 2-3 cm bredde og
læg langestrimlerne i cirkler på en bageplade. Fordel laksemoussen i
hullerne.
- Bages i en 180 grader varm ovn i ca. 10 min.
Appelsin beure blanc:
- Skær skalotteløgene i fine tern og sautér dem i en gryde med lidt
olie.
- Tilsæt hvidvin, fiskefond og saften fra de 2 appelsiner og lad det
koge ind til ca. halvdelen.
- Smag til med salt, peber og evt. mere appelsinsaft.
- Tag gryden af varmen og monter til sidst koldt smør.
Spinatbund
- Den friske spinat skylles grundigt. Spinaten kommes i en gryde og
sauteres i ca. 1 min. (til bladene falder sammen).
Server retten (evt. pyntet med oliefriteret dild) og med små
nye kartofler.
|
Pandekager med creme og rom-marinerede rosiner
Ingredienser til 4 personer
Pandekagedej:
| 4 æggeblommer |
| 175 g mel |
| 1 spsk olie |
| 1 spsk sukker |
| Vaniljekorn fra en halv stang vanilje |
| 1 spsk rom fra marinaden med rosinerne |
| 4 dl letmælk |
| 1æggehvide |
| Et nip salt |
Rom-creme:
| 4 spsk sukker |
| 2 æggeblommer |
| 25 g mel |
| 2 spsk rom |
| Halvdelen af rosinerne fra den allerede tilberedte marinade (dryp
dem af). |
| 2 1/2 dl letmælk |
Pynt:
| 2 spsk sukker |
| 15 smuttede mandler |
|
Pandekager med creme og rom-marinerede rosiner
Fremgangsmåde:
1 1/2 dl mørke rosiner lægges i 3/4 dl rom i et døgn
Pandekagedej:
- Rør æggeblommerne med skiftevis mel og mælk til en glat dej.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad dejen hvile koldt en times
tid.
- Pisk herpå æggehviderne stive med salt og vend dem i dejen.
- Bag pandekagerne på en velegnet pande i halvt smør og halvt
olivenolie. Sørg for, at de får en diameter på ca. 18 cm.
Rom-creme:
- Rør sukker og æg godt sammen i en gryde, tilsæt mel samt lidt efter
lidt mælken. Det skal småkoge til en tyk creme, pisk grundigt.
- Derefter kommes rosinerne i, og i det sidste minut, de 2
spsk rom. Sættes derpå til afkøling.
- Smør et ildfast fad med smør, læg en skefuld creme på hver
pandekage, luk den sammen og stil pandekagerne tæt i fadet.
Pynt:
- Drys med resten af rosinerne samt 2 spsk sukker.Dryp med rommen fra
marinaden
- Hak 15 smuttede mandler meget groft og drys dem over pandekagerne.
- Sæt dem i ovnen 15-20 minutter ved 200 grader, til de er sprøde i
kanten og gyldne. Hold godt øje med dem og server straks.
|
|
|