HERREMAD 

   MENU 11.Feb. 2014

MADHOLD 2

 

   Laksefarseret lange på bund af spinat og appelsin beurre blanc

Pandekager med creme og rom-marinerede rosiner

 

 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Laksefarseret lange på bund af spinat og appelsin beurre blanc
 
 

Ingredienser til 4 personer:

 
bullet200 g laks
bullet400 g langefilet
bullet1 æg
bullet1 dl fløde
bullet300 g frisk spinat
bullet2 skalotteløg
bullet2 dl hvidvin
bullet2 stk appelsin
bullet50 g smør
bullet2 dl fiskefond (evt. vand og bouillonterning)
bulletSalt og peber
bulletOlie
bulletKartofler

 

 

 Laksefarseret lange på bund af spinat og appelsin beurre blanc
 

 

Fremgangsmåde:

Laksefarceret lange

  1. Laksen skæres i mindre stykker og blendes i en foodprocessor sammen med lidt salt.
  2. Tilsæt  derefter æg og fløde i nævnte rækkefølge- lidt ad gangen, så moussen ikke skiller og indtil moussen har en cremet konsistens.
  3. Skær langefileterne i strimler på ca. 2-3 cm bredde og
    læg langestrimlerne i cirkler på en bageplade. Fordel laksemoussen i hullerne.
  4. Bages i en 180 grader varm ovn i ca. 10 min.

Appelsin beure blanc:

  1. Skær skalotteløgene i fine tern og sautér dem i en gryde med lidt olie.
  2. Tilsæt hvidvin, fiskefond og saften fra de 2 appelsiner og lad det koge ind til ca. halvdelen.
  3.  Smag til med salt, peber og evt. mere appelsinsaft.
  4. Tag gryden af varmen og monter til sidst koldt smør.
     

Spinatbund

  1. Den friske spinat skylles grundigt. Spinaten kommes i en gryde og sauteres i ca. 1 min. (til bladene falder sammen).

 Server retten (evt. pyntet med oliefriteret dild) og med små  nye kartofler.

 

Pandekager med creme og rom-marinerede rosiner


Ingredienser til 4 personer

Pandekagedej:

 
bullet4  æggeblommer
bullet175 g mel
bullet1 spsk olie
bullet1 spsk sukker
bulletVaniljekorn fra en halv stang vanilje
bullet1 spsk rom fra marinaden med rosinerne
bullet4 dl letmælk
bullet1æggehvide
bulletEt nip salt

Rom-creme:

bullet4 spsk sukker
bullet2 æggeblommer
bullet25 g mel
bullet2 spsk rom
bulletHalvdelen af rosinerne fra den allerede tilberedte marinade (dryp dem af).
bullet2 1/2 dl letmælk

Pynt:

bullet2 spsk sukker
bullet15 smuttede mandler

Pandekager med creme og rom-marinerede rosiner

 

Fremgangsmåde:

1 1/2 dl mørke rosiner lægges i 3/4 dl rom i et døgn

Pandekagedej:

  1. Rør æggeblommerne med skiftevis mel og mælk til en glat dej.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad dejen hvile koldt en times tid.
  3.  Pisk herpå æggehviderne stive med salt og vend dem i dejen.
  4. Bag pandekagerne på en velegnet pande i halvt smør og halvt olivenolie. Sørg for, at de får en diameter på ca. 18 cm.

Rom-creme:

  1. Rør sukker og æg godt sammen i en gryde, tilsæt mel samt lidt efter lidt mælken. Det skal småkoge til en tyk creme, pisk grundigt.
  2. Derefter kommes rosinerne i, og i det sidste minut, de 2
    spsk rom. Sættes derpå til afkøling.
  3. Smør et ildfast fad med smør, læg en skefuld creme på hver pandekage, luk den sammen og stil pandekagerne tæt i fadet.

Pynt:

  1. Drys med resten af rosinerne samt 2 spsk sukker.Dryp med rommen fra marinaden
  2. Hak 15 smuttede mandler meget groft og drys dem over pandekagerne.
  3. Sæt dem i ovnen 15-20 minutter ved 200 grader, til de er sprøde i kanten og gyldne. Hold godt øje med dem og server straks.