HERREMAD
MENU 04. feb. 2014
MADHOLD 1 |
Fisk én papillotte
Kyllingefilet med ostefyld
Appelsin trifli
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Fisk én papillotte
Ingredienser til 4 personer
| 4 * 100 g rødtunge delt delt i 2 |
| 4 * 2-3 forårsløg |
| 4 * 50 g champignon |
| 4 * 1 fed finthakket hvidløg |
| 4 * Reven citronskal og en sjat hvidvin |
| 4 * 1 dild-kvist |
| 4 * salt og peber |
| 4 * smørklat |
| 4 stk. madpapir/bagepapir/staniol
|
|
Fisk én papillotte Fremgangsmåde
- Krydr fisken med salt og peber
- Svampene ordnes og skæres i mindre stykker
- Forårsløgene sauteres i smør og hvidløg og svampene tilsættes og
sauteres med et øjeblik
- Smag til med salt, peber og evt. lidt vin
- Fordel grøntsagerne og fisken på bagepapiret, læg dild og reven citronskal på hver. Luk bagepapiret tæt om fyldet
og papir-pakken bindes tæt til med husholdningsgarn
- Pakkerne bages i ovn ved 180º i 8-10 min. og serveres straks
- Server med brød
|
Kyllingefilet med ostefyld Ingredienser til 4 personer
| 4 kyllingefileter (ca. 550 g) |
| ½ tsk groft salt |
| friskkværnet peber |
| 200 g friskost pikant 11% (fx Buko® light) |
Champignonsalat
| 225 g champignoner i tynde skiver |
| 150 g kogte vilde ris |
| 1¼ liter babyspinatblade (ca. 100 g) |
| ½ honningmelon i tern (ca. 200 g) |
| 1 finthakket rødløg (ca. 75 g) |
| 2½ spsk. mælk |
Tilbehør
| 200 g landbrød |
| Smør/Kryddersmør
|
|
Kyllingefilet med ostefyld Fremgangsmåde:
- Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne
- Bank fileterne lidt flade og drys dem med salt og peber på begge
sider
- Kom ca. 1 spsk. ost på hver kyllingefilet, fold dem sammen en gang
og luk med kødnåle
- Smør ca. ½ spsk. ost ovenpå hver kyllingefilet
- Læg kødet i en lille bradepande og steg det midt i ovnen. Stegetid:
Ca. 18 min. ved 200°
Champignonsalat:
- For at få 150 g kogte vilde ris skal man koge 1½ dl (150g) ris i 6
dl vand tilsat salt. Kog risene i 20-30 min. eller til de er møre
- Læg champignoner, ris, spinat, melon og løg lagvis i et stort, fladt
fad
- Rør mælk og det sidste af osten sammen til en dressing
Servering:
- Server dressing til champignonsalaten sammen med kylling og brød
|
Appelsin trifli Ingredienser til 4 personer
Fyld:
| 50 gram Makroner |
| 0.5 dl. tør Sherry eller Madeira |
Frugt:
| 4 appelsiner |
| 2 tsk. Sukker |
Creme:
| 2 dl. Appelsinsaft, friskpresset |
| 0.5 Citron, skal og saft heraf |
| 2.5 dl. Vand |
| 50-75 gram Sukker |
| 1 æg |
| Næsten 1 hel pose Kagecreme (pulver) maizena |
Pynt:
| 1 dl. Piskefløde |
|
Appelsin trifli Fremgangsmåde:
- Makronerne stænkes med sherry
- Appelsinerne pilles i "både", skæres i mundrette stykker og lægges på makronerne og
drysses med sukker
Creme:
- Appelsinsaft, revet skal og citronsaft blandes med vand, til der er
1/2 liter, der bringes i kog med sukkeret i en gryde
- Ægget slås ud i et glas og piskes sammen (med en gaffel), og under
fortsat piskning tilsættes lidt af kagecremen. Endelig tages et par
skefulde af appelsinsaften fra gryden og piskes i, indtil der opnås en
medgørlig konsistens, hvorefter det hele hældes fra glasset over i
gryden.
- Kagecreme (pulver) tilsættes gryden under omrøring indtil en
passende konsistens opnås (ikke for tynd !)
- Cremen afkøles (gerne i fryser) til cremen er helt kold.
Pynt:
- Fløden piskes til skum
Servering:
- Cremen kommes på frugten og pyntes med flødeskum
|