HERREMAD
MENU 28.Jan 2014 MADHOLD 2 |
Græske rejer.
Lammeculotte med græsk tzaziki
Græsk tzaziki
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Græske rejer..
Ingredienser:
| 1 tsk.salt |
| 1 løg |
| 1 ds.hakkede tomater |
| 1/2 tsk. oregano |
| 1 fed hvidløg |
| 200 g rejer, gerne store rejer |
| 100 g. fetaost |
| hakket persille |
| flûte |
|
Græske rejer..
Fremgangsmåde:
- De hakkede tomater hældes i en gryde.
- Løget hakkes og tilsættes sammen med oregano, salt og peber.
- Læg låg på gryden og lad det småkoge 10-15 min.
- Tilsæt det finhakkede eller pressede hvidløg.
- Fordel blandingen i små portionsskåle eller en tærteform.
- Rejerne fordeles over.
- Fetaosten brækkes i små stykker, oven på rejerne.
- Bages ved 200 g ca. 15 min. Drysses med persille ved serveringen.
- Serveres med flûte.
|
Lammeculotte med græsk tzaziki
Ingredienser til 4 personer
| 4 lammeculotter a ca. 180 g |
| Salt |
| 2 fed hvidløg |
| 1 spsk. olivenolie |
| sorte olien |
| 600 g. kartofler, kogte og kolde |
| 2 hele hvidløg |
| 2 spsk. olivenolie |
|
Lammeculotte med græsk tzaziki Fremgangsmåde:
- Kog kartoflerne og stil til afkøling.
- Rids fedtlaget på hver culotte ned til kødet. Gnid med salt og de
pillede pressede fed hvidløg.
- Læg dem i en bradepande og brun på næstøverste rille i ovnen under
grill ved 275 grader i 12 minutter
- Tag dem ud. Læg et stykke folie over, herpå et tykt viskestykke.
- Skær de kolde, kogte kartofler i mindre stykker og bred dem ud på en
bageplade med bagepapir.Bland olie i.(evt. i en skål før udbredning på
pladen)
- Rist de kogte kolde kartofler midt i ovnen ved 200 grader i 12 til
14 minutter, vend lidt rundt i dem, så de bliver smukt gyldne overalt
- Læg halve hvidløg, penslet med olivenolie og salt sammen med
kartoflerne.
- Steg culotterne færdige i ovnen under kartoflerne. Afhængig af hvor
rosa man vil have kødet, kan man give det lidt grill lige inden
servering.
- Skær det i lidt tykke skiver og server med tzaziki pyntet med oliven
og kartofler drysset let med salt.
|
Græsk tzaziki Ingredienser til 4 personer
| 1 bæger græsk yoghurt |
| en agurk |
| hvidløg |
| salt |
| peber |
|
Græsk tzaziki Fremgangsmåde:
- Skær agurken over på midten, på langs.
- Tag kernerne ud.
- Riv så agurken.
- Pres saften ud af agurken. Kom agurken op i yoghurten.
- Tilsæt salt og peber.
- Kom 3-4 fed hvidløg i.
|