HERREMAD 

   MENU 21. jan 2014

MADHOLD 1


Kammuslinger med limecreme

Mørksej med parmaskinke og grønne linser

Citrontærte med Vaniljeis
 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Kammuslinger med limecreme

Ingredienser til 4 personer

bullet12 kammuslinger
bullet1 dl græsk yoghurt
bullet½ dl mayonnaise
bullet2 tsk limesaft + skal
bullet1 rødløg
bullet1 avocado
bulletørredrogn
bulletsmør
bullet3 spsk hakket dild
bulletfeldsalat
bullet flutes
 
Kammuslinger med limecreme

Fremgangsmåde

  1. Rør mayonnaise sammen med yoghurten
  2. Tilsæt finthakket rødløg, dild, lidt fintrevet limeskal
  3. Smag til med limesaft, salt og peber
     
  4. Skyl salat og skær avocado i skiver på langs
  5. Varm smørret på en pande, steg kammuslinger 1-2 min på hver side
     
  6. Portionsanrettes med kammuslinger, limecreme, avocadoskiver, ørredrogn, feldsalat og flutes

Mørksej med parmaskinke og grønne linser

Ingredienser til 4 personer

bullet100 g linser
bullet1 fiskeboullion terning
bullet2 dl hvidvin
bullet1 fed hvidløg
bullet2 skalotteløg
bulletCa. 400 gr mørksej
bullet6 skiver Parmaskinke
bulletKartofler
bulletSmør, dild, persille, feldsalat

Sauce:

bullet1 boullionterning
bullet2 dl hvidvin
bulletfløde
bulletjævner
 

 

Mørksej med parmaskinke og grønne linser

Fremgangsmåde:

  1. En fiskeboullion terning varmes i 2 dl hvidvin til en fond
  2. Snit skalotteløg fint og varm dem i en gryde med lidt smør
  3. Skyl linserne. Kog dem i 20 min med fiskefond og de svitsede løg
  4. Lad det hvile i 15 min. og smag så til med salt og peber
     
  5. Kartofler koges ca. 12 min.
     

  6. Dild og persille skylles, tørres og hakkes

  7. Fjern evt. ben fra fisken – skær den ud i tynde skiver

  8. På et ark bagepapir lægges 6 skiver Parmaskinke så det danner en samlet flade, ca. 24 x 36 cm

  9. Oven på parmaskinken lægges de tynde skiver fisk så det dækker hele fladen

  10. De hakkede krydderurter fordeles over fisken, tilsæt salt og peber

  11. Rul det sammen til en fast roulade

  12. Læg rouladen i et ildfast fad i en varm ovn ved 180 gr. i ca. 15 min indtil fisken er gennem-varm.

  13. Tag rouladen ud og skær den i 6–8 skiver

Sauce:

  1. Boullionterningen varmes i 2 dl hvidvin

  2. Tilsæt fløde og lidt jævning

Servering:

  1. Fisken portionsanrettes med 2 skiver roulade, linser (varmet inden servering), kartofler, sauce og salat
     

Citrontærte med Vaniljeis

Ingredienser til 4 personer

Mørdej:

bullet200 g mel
bullet100 g smør
bullet1 spsk. sukker
bullet3-6 spsk. koldt vand

Fyld:

bullet2 æg
bullet225 g sukker
bullet75 g smeltet smør
bulletReven skal fra 1 citron
bullet1 dl. friskpresset citronsaft
bullet2 citroner

Is:

bullet½ l  Vaniljeis
Citrontærte med Vaniljeis

Fremgangsmåde:

Mørdej:

  1. Sæt ovnen på 200°
  2. Ælt mørdejen sammen og stil den på køl i mindst en time
  3. Rul den derefter ud og læg den i en smurt tærteform, og skær dejen til
     
  4. Pisk æg og sukker til fyldet - det skal være lyst og luftigt
  5. Tilsæt så smeltet smør (afkølet!) og citronskal og saft, og hæld fyldet i den ubagte tærtebund
  6. Sæt tærten i ovnen og skru ned for varmen til 175 grader
  7. Bag tærten i ca. 35 min. - hold øje med overfladen
  8. Lad tærten stå 10 min. for eftervarme

Syltede Citronskiver:

  1. 1 citron skåret i papirtynde skiver koges i 1 dl. sukker og 2 spsk. vand

Servering:

  1. Pynt med syltede citronskiver
  2. Server lun med vaniljeis.