HERREMAD
MENU 21. jan 2014
MADHOLD 1 |
Kammuslinger med limecreme
Mørksej med parmaskinke og grønne linser
Citrontærte med Vaniljeis
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Kammuslinger med limecreme
Ingredienser til 4 personer
| 12 kammuslinger |
| 1 dl græsk yoghurt |
| ½ dl mayonnaise |
| 2 tsk limesaft + skal |
| 1 rødløg |
| 1 avocado |
| ørredrogn |
| smør |
| 3 spsk hakket dild |
| feldsalat |
| flutes
|
|
Kammuslinger med limecreme Fremgangsmåde
- Rør mayonnaise sammen med yoghurten
- Tilsæt finthakket rødløg, dild, lidt fintrevet limeskal
- Smag til med limesaft, salt og peber
- Skyl salat og skær avocado i skiver på langs
- Varm smørret på en pande, steg kammuslinger 1-2 min på hver side
- Portionsanrettes med kammuslinger, limecreme, avocadoskiver,
ørredrogn, feldsalat og flutes
|
Mørksej med parmaskinke og grønne linser Ingredienser til 4 personer
| 100 g linser |
| 1 fiskeboullion terning |
| 2 dl hvidvin |
| 1 fed hvidløg |
| 2 skalotteløg |
| Ca. 400 gr mørksej |
| 6 skiver Parmaskinke |
| Kartofler |
| Smør, dild, persille, feldsalat |
Sauce:
| 1 boullionterning |
| 2 dl hvidvin |
| fløde |
| jævner
|
|
Mørksej med parmaskinke og grønne
linser Fremgangsmåde:
- En fiskeboullion terning varmes i 2 dl hvidvin til en fond
- Snit skalotteløg fint og varm dem i en gryde med lidt smør
- Skyl linserne. Kog dem i 20 min med fiskefond og de svitsede løg
- Lad det hvile i 15 min. og smag så til med salt og peber
-
Kartofler koges ca. 12 min.
-
Dild og persille skylles, tørres og hakkes
-
Fjern evt. ben fra fisken – skær den ud i tynde
skiver
-
På et ark bagepapir lægges 6 skiver Parmaskinke så
det danner en samlet flade, ca. 24 x 36 cm
-
Oven på parmaskinken lægges de tynde skiver fisk så
det dækker hele fladen
-
De hakkede krydderurter fordeles over fisken,
tilsæt salt og peber
-
Rul det sammen til en fast roulade
-
Læg rouladen i et ildfast fad i en varm ovn ved 180
gr. i ca. 15 min indtil fisken er gennem-varm.
-
Tag rouladen ud og skær den i 6–8 skiver
Sauce:
-
Boullionterningen varmes i 2 dl hvidvin
-
Tilsæt fløde og lidt jævning
Servering:
-
Fisken portionsanrettes med 2 skiver roulade,
linser (varmet inden servering), kartofler, sauce og salat
|
Citrontærte med Vaniljeis Ingredienser til 4 personer
Mørdej:
| 200 g mel |
| 100 g smør |
| 1 spsk. sukker |
| 3-6 spsk. koldt vand |
Fyld:
| 2 æg |
| 225 g sukker |
| 75 g smeltet smør |
| Reven skal fra 1 citron |
| 1 dl. friskpresset citronsaft |
| 2 citroner |
Is:
| ½ l Vaniljeis |
|
Citrontærte med Vaniljeis Fremgangsmåde:
Mørdej:
- Sæt ovnen på 200°
- Ælt mørdejen sammen og stil den på køl i mindst en time
- Rul den derefter ud og læg den i en smurt tærteform, og skær dejen
til
- Pisk æg og sukker til fyldet - det skal være lyst og luftigt
- Tilsæt så smeltet smør (afkølet!) og citronskal og saft, og hæld
fyldet i den ubagte tærtebund
- Sæt tærten i ovnen og skru ned for varmen til 175 grader
- Bag tærten i ca. 35 min. - hold øje med overfladen
- Lad tærten stå 10 min. for eftervarme
Syltede Citronskiver:
- 1 citron skåret i papirtynde skiver koges i 1 dl. sukker og 2 spsk.
vand
Servering:
- Pynt med syltede citronskiver
- Server lun med vaniljeis.
|