HERREMAD
MENU 14.Jan 2014 MADHOLD 2 |
Pernilles Creamed Curry Soup.
Ovnbagt laksefilet med ratatouille og balsamicoglace
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Pernilles Creamed Curry Soup.
Ingredienser:
| 25 g smør eller margarine |
| 1 stort løg,hakket |
| 1 stor gulerød, skåret i småstykker. |
| 1 fed hvidløg, presset |
| 3 teskeer karry |
| 1 spiseske hvedemel |
| 1/2 liter hønsekødsbouillon (terning) |
| 2 teskeer citronsaft |
| Salt og peber(hvid) efter smag + evt. en anelse sukker |
| 1 stænk tabasco |
| 1 laurbærblad |
| 1 1/2 deciliter piskefløde |
|
Pernilles Creamed Curry Soup.
Fremgangsmåde:
- Smørret smeltes. Løg,hvidløg og gulerød tilsættes og svitses indtil
løgene er klare uden at brune.
- Karryen tilsættes og svitses, hvorefter hvedemelet tilsættes og
svitses let i ca. 1 minut.
- Bouillonen tilsættes herefter i små portioner og det hele bringes i
kog.
- Citronsaft, salt, peber, tabasco og laurbærblad tilsættes og det
hele simrer i ca. 20 minutter.
- Laurbærbladet fiskes op før det hele blendes, piskefløden tilsættes,
suppen opvarmes og serveres.
|
Ovnbagt laksefilet med ratatouille og balsamicoglace.
Ingredienser til 4 personer
|
Ovnbagt laksefilet med ratatouille og
balsamicoglace
Fremgangsmåde:
- Ratatouille: Skær fennikel, squash, peberfrugter, hvidløg og
rødløg i små fine tern.
- Sautér det hele i lidt olie på en varm pande og smag til med salt,
peber og citronsaft
- Kort før serveringen tilsættes tomaterne (befriet for kerner og
skåret i tern)
- Fisk: Skær fisken i portionsstykker (hvis det ikke allerede
er gjort).
- Læg dem i en ovnfast fad, krydr med salt og peber og bag dem i en
200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.
- Fjern skindet før serveringen.
- Glace: Balsamicoen hældes i en lille gryde og koges langsomt
ind (ca. 10-15 min.) til den begynder at blive tykkere.
- Den stilles til afkøling, hvorefter den i løbet af få minutter får
en cremet konsistens.
- Anretning: Fordel ratatouillen på midten af 4 tallerkner og
læg et stykke fisk ovenpå.
- Balsamicoglacen hældes rundt om både fisk og ratatouille i en tynd
ring.
- Server retten sammen med frisk pasta eller små nye kartofler.
|
|
|