HERREMAD
MENU 07. jan 2014
MADHOLD 1 |
Kogt torsk med sennepssovs
Citronfromage med smag
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Kogt torsk med sennepssovs
Ingredienser til 4 personer
| 1000 gram Kabliau (torsk) |
| Vand |
| 1 tsk. Salt |
| Dild, frisk |
| 5 Peberkorn, sorte |
| 2 spsk. Eddike |
Sennepssovs:
| 25 gram Smør |
| 2 spsk. Hvedemel |
| 5 dl. Kogevand |
| 1 dl. Sødmælk |
| 2 spsk. Fiskesennep |
| 1 tsk. Salt |
Tilbehør:
| 2 Æg |
| 200 gram Bacon hel |
| 200 gram Rødbeder, syltede |
| 200 gram Løg |
| 4 spsk. Kapers |
| 1 brev Peberrod, revet |
| Fiskesennep |
| 1000 gram Kartofler
|
|
Kogt torsk med sennepssovs Fremgangsmåde
- Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat
sorte peberkorn, salt, dild og eddike. Det bringes i kog
- Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skum jævnligt.
- Torsken tages forsigtigt op med hulske og anrettes på et fad.
Sennepssovs:
- Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet
- Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk
- Smag til med salt
- Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til
Servering
- Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede
kogte æg, ristede baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers,
reven peberrod ved siden af i små skåle
|
Citronfromage med smag Ingredienser til 4 personer
| 4 Husblas, blade |
| 1 Citron, skal og saft heraf |
| 4 Æggeblomme, pasteuriseret |
| 4 spsk. Sukker |
| 3 Æggehvide, pasteuriseret
|
|
Citronfromage med smag Fremgangsmåde:
- Sæt husblas i blød i noget koldt vand i ca. 10 minutter
- Skallen af citronen rives fint. Del citronen og pres saften ud
- Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret og citronskallen
- I en anden skål piskes æggehviderne stive med et rent piskeris
- Hæld vandet fra husblasen og hæld 2-3 dl. i en lille gryde.
- Bring vandet i kog og sæt en lille stålmålebæger med husblasen i ned
i gryden så stålmålebægeret flyder på vandet.
- Når husblasen er smeltet, tages stålmålebægeret op fra gryden og
citronsaften røres i
- Nu hældes husblasen i en tynd stråle ned i æggeblommemassen, mens du
hele tiden rører rundt
- Når æggeblommemassen begynder at stivne, skal de stiftpiskede
æggehvider vendes forsigtigt i æggeblommemassen med en dejskraber
- Stil fromagen i køleskabet så den bliver dejlig kold inden
servering.
|