HERREMAD 

   MENU 07. jan 2014

MADHOLD 1


Kogt torsk med sennepssovs

Citronfromage med smag
 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Kogt torsk med sennepssovs

Ingredienser til 4 personer

bullet1000 gram Kabliau (torsk)
bulletVand
bullet1 tsk. Salt
bulletDild, frisk
bullet5 Peberkorn, sorte
bullet2 spsk. Eddike

Sennepssovs:

bullet25 gram Smør
bullet2 spsk. Hvedemel
bullet5 dl. Kogevand
bullet1 dl. Sødmælk
bullet2 spsk. Fiskesennep
bullet1 tsk. Salt

Tilbehør:

bullet2 Æg
bullet200 gram Bacon hel
bullet200 gram Rødbeder, syltede
bullet200 gram Løg
bullet4 spsk. Kapers
bullet1 brev Peberrod, revet
bulletFiskesennep
bullet1000 gram Kartofler
 
Kogt torsk med sennepssovs

Fremgangsmåde

  1. Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike. Det bringes i kog
  2. Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skum jævnligt.
  3. Torsken tages forsigtigt op med hulske og anrettes på et fad.

 

Sennepssovs:

  1. Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet
  2. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk
  3. Smag til med salt
  4. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til

 

Servering

  1. Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede kogte æg, ristede baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers, reven peberrod ved siden af i små skåle

Citronfromage med smag

Ingredienser til 4 personer

bullet4 Husblas, blade
bullet1 Citron, skal og saft heraf
bullet4 Æggeblomme, pasteuriseret
bullet4 spsk. Sukker
bullet3 Æggehvide, pasteuriseret


 
Citronfromage med smag

Fremgangsmåde:

  1. Sæt husblas i blød i noget koldt vand i ca. 10 minutter
  2. Skallen af citronen rives fint. Del citronen og pres saften ud
  3. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret og citronskallen
  4. I en anden skål piskes æggehviderne stive med et rent piskeris
  5. Hæld vandet fra husblasen og hæld 2-3 dl. i en lille gryde.
  6. Bring vandet i kog og sæt en lille stålmålebæger med husblasen i ned i gryden så stålmålebægeret flyder på vandet.
  7. Når husblasen er smeltet, tages stålmålebægeret op fra gryden og citronsaften røres i
  8. Nu hældes husblasen i en tynd stråle ned i æggeblommemassen, mens du hele tiden rører rundt
  9. Når æggeblommemassen begynder at stivne, skal de stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i æggeblommemassen med en dejskraber
  10. Stil fromagen i køleskabet så den bliver dejlig kold inden servering.