HERREMAD 

   MENU 17. dec 2013

MADHOLD 1 + 2 Julefrokost


Stegte rødspættefileter

Stegte Sild i tomatsauce

Ribbenssteg

Mørbradbøf

Ost og kiks
 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Stegte rødspættefileter

Ingredienser til 30 personer

bullet30 rødspættefileter
bullet3 hele æg
bulletrasp
bulletsalt
bulletpeber
bulletsmør

Mayonaise

bullet14 pasteuriserede æggeblommer
bulletlidt salt
bullet3 dl. mild koldpresset jomfru olivenolie

Remoulade

bullet1 portion hjemmerørt mayonaise
bullet10 spsk. finthakket syltet agurk
bullet4 spsk. finthakket rødløg
bullet4 spsk. finthakket kapers
bulleten lille håndfuld finthakket krydderurter
bullet1 tsk. karry
bullet1 tsk. gurkemeje
 
Stegte rødspættefileter

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken
  2. Hæld rasp, salt og peber i en dyb tallerken
  3. Vend rødspættefileterne først i de sammenpiskede æg og derefter i rasp
  4. Smelt smørret på en stor varm stegepande og steg dem i 2-3 minutter på hver side
     


Mayonaise

  1. Æg, olie og køkkenredskaber skal have samme temperatur
  2. Æggeblommerne røres med lidt salt til de er 'seje'
  3. Olien tilsættes i en tynd stråle under konstant omrøring (Bruge evt. en el-mixer eller en stavblender, - det kan være nemmere end at røre mayonaisen med håndkraft
     

Remoulade

  1. Alle ingredienser blandes sammen til remoulade
  2. Tilsæt evt. yderligere agurk, løg, kapers m.m. hvis remouladen bliver for tynd

     

Stegte Sild i tomatsauce

Ingredienser til 30 personer

bulletMel
bulletRasp
bulletSalt
bulletPeber
bulletsildefilet
bullet2 dl. Edikke
bullet2 dl. Olie
bullet2 dl.tomatpuré
bullet4 tsk.fransk sennep
bullet4 tsk. Karry
bullet16 spsk. Sukker (smag til inden det hele kommer i)
bullet2 store hakkede løg
 
Stegte Sild i tomatsauce

Fremgangsmåde:

  1. Sildene vendes i mel, rasp, salt og peber og steges 2 -3 min. på hver side, og afkøles
  2. Eddike, olie, tomatpuré, sennep, karry, sukker og løg blandes i en skål, og smages til
  3. Sukkeret skal være rørt ud inden sildene kommer i
  4. Det hele skal trække i mindst 24 timer, inden servering


 

Ribbenssteg

Ingredienser til 30 personer

bullet3,5 kg ribbenssteg
bullet2-3 spsk. groft salt
bullet4-6 laurbærblade
bulletbouillon

Rødkål

bullet2 rødkålshoveder
bullet150 g smør
bullet2 dl. hvidvinseddike
bullet2 store glas (400 g) ribsgele
bullet4 dl. vand
bullet2 tsk. groft salt
 

 

Ribbenssteg

Fremgangsmåde:

  1. Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet.
    Har slagteren ridset stegen, - så gå den efter, nogle gange er ridsningen ikke dyb nok, - især ikke ude i siderne
  2. Rids også for benene på undersiden, så de er nemme at fjerne
  3. Gnid stegen godt med groft salt, og stik laurbærbladene ned mellem sværene
  4. Læg stegen i bunden af en bradepande sådan at sværen ligger så lige som muligt, - læg evt. lidt staniol under stegen
  5. Sæt stegen midt i en kold ovn, og tænd derefter ovnen på 200 grader
  6. Efter ½ time kan der hældes lidt bouillon i bradepanden
  7. Lad stegen stå ca. 1½ - 2 timer til kødet er gennemstegt
  8. Tag stegen ud af ovnen, og lad den trække 20 minutter inden der skæres skiver af den

Rødkål

  1. Del rødkålene i kvarter, smid stokken væk, og snit rødkålen nogenlunde fint
  2. Varm smørret i en gryde til det bliver let gyldent
  3. Vend rødkålen i smørret og tilsæt vineddike, ribsgele, vand og salt
  4. Kålen skal koge 1 time, rør jævnligt rundt, så det ikke brænder på

     

Mørbradbøf

Ingredienser til 30 personer

bullet5 – 6 svinemørbrad
bullet6 pk. dybfrost helbladet spinat
bullet3 bk. champignon
bullet½ l. piskefløde
bulletsmør til stegning
bulletSalt
bulletPeber

 

Mørbradbøf

Fremgangsmåde:

  1. Mørbraden skæres i ”bøffer” som bankes let med håndroden
  2. Mørbradbøfferne steges på en pande
  3. Spinaten kommes i en gryde og optøs
  4. Fløde kommes ved under opvarmning og omrøring til spinaten har en passende konsistens
  5. Når spinatbunden er klar, hældes den i et ovnfast fad
  6. De stegte mørbradbøffer lægges over
  7. Champignonerne renses og skæres i passende stykker
  8. Der laves en let opbagning af smør, mel og mælk
  9. Champignonstykkerne vende i opbagningen og koges med et par minutter
  10. Smag til med salt og peber under vejs
  11. Derefter hældes champignonstuvningen over mørbraderne og det hele sættes i ovnen ved 180grader i 15 minutter
     

Ost og kiks

Ingredienser til 30 personer

OST

bulletSpændende indkøbte oste

Kiks ( 100 år gammel opskrift fra Horel Royal , Århus )

bullet300 gr. Mel
bullet125 gram margerine
bullet100 gr. Sukker
bullet1 æg
bullet4 tsk hjortetakssalt
bullet2,5 dl mælk eller fløde
Ost og kiks

Fremgangsmåde:

Ost

  1. Fjern emballagen !

Kiks

  1. Alle ingredienser blandes sammen
  2. Dejen udrulles tynd, herefter trykkes massen ujævn med fingerspidserne
  3. Dejen prikkes med en gaffel
  4. Kiksen udskæres i firkanter ca. 4 x 4 cm
  5. De færdige firkanter lægges på en bageplade og bages ved 200 gr. til kiksene er tørre og har taget farve – forsigtig, det går pludselig hurtigt