HERREMAD
MENU 03. dec 2013
MADHOLD 1 |
Andefrikadeller med auberginecreme
Fullingsteg med medisterpølse, flæsk og grønkålssalat
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Andefrikadeller med auberginecreme
Ingredienser til 4 personer (10 frikadeller)
| 200 g andekød (lårkød med fedt og skind) |
| 5 g salt |
| 20 g hvedemel |
| 20 g kartoffelmel |
| ½ æg |
| ½ dl mælk |
| En knivspids hele korianderfrø |
| En knivspids kardemommefrøkapsler |
| 2 hele nelliker |
| 5 g pecannødder |
| 10 g syltet ingefær |
| 10 g frosne tyttebær |
| 5 g græskarkerner |
| En knivspids stødt muskatnød |
| En knivspids stødt cayennepeber |
| En knivspids stødt allehånde |
| Olie til stegning |
Auberginecreme
| 1 lille aubergine |
| Olivenolie |
| 1 fed hvidløg |
| ½ skalotteløg |
| 20 g flødeost naturel |
| Salt og peber |
| Forårsløg til pynt
|
|
Andefrikadeller med auberginecreme Fremgangsmåde
- Hak andekødet med skind på i kødhakkemaskine. Rør det sejt med salt
- Kom farsen i en skål og tilsæt begge slags mel, derefter æg og til
sidst mælk
- Knus korianderfrø, kardemommekapsler og nelliker i en morter og saml
skallerne op
- Hak pecannødderne groft og den syltede ingefær fint
- Rør alle krydderierne, pecannødder, græskarkerner, ingefær og
tyttebær i farsen
- Lad kødet hvile en times tid i køleskabet
- Form til små frikadeller og steg dem i olie
Auberginecreme
- Vask auberginerne og smør dem med olie
- Bag dem i ovnen i 60-90 minutter ved 170 grader
- Afkøl dem let og halver dem på langs og skrab kødet ud
- Hak kødet groft med en kniv
- Hak hvidløg og skalotteløg fint og sauter i olivenolie
- Tilsæt auberginekødet og lad det simre i cirka 10 minutter
- Tilsæt flødeost og smag til med salt og peber
Servering
- Server de varme frikadeller med lun auberginecreme og pynt med
forårsløg
|
Fullingsteg med medisterpølse, flæsk og grønkålssalat Ingredienser til 4 personer
| 75 g margarine |
| 120 g mel |
| 3 dl sød mælk |
| 2 æg
|
| 400 g Julemedisterpølse |
| 400 g nakkekam |
| Mørk Sirup |
| Margarine og svinefedt (til stegning) |
Grønkålssalat
| 6 stk Grønkålsblade |
| 3 stk Pærer |
| 50 gram Valnødder
|
| 1 dl Sojafløde |
| 1 spsk Sennep |
| citronsaft |
| Salt |
| Friskkværnet peber
|
|
Fullingsteg med medisterpølse, flæsk
og grønkålssalat Fremgangsmåde:
- Margarine og mel bages op med den kogende mælk. Afkøles og 2 æg
røres i, så dejen bliver til at skære i. (Ikke for meget eller for lidt
mel !)
- Dejen rulles til en stor ”pølse” med en diameter på ca. 10 cm. i
bagepapir og lægges i køleskabet /fryser til afkøling
- Derefter skæres det i skiver på ca. 2 cm.´s tykkelse, og koges i
kogende vand. Man kan godt have nogle stykker i ad gangen. Vandet skal
være kogende, når skiverne kommes i, og når de kommer op til overfladen,
skal de tages op med hulske og lægges til tørre/afkøling på et rent
viskestykke/ dobbelt lag køkkenrulle
- Derefter steges de på panden i margarine
- Julemedisterpølse og nakkekam koges separat og afkøles. Skæres
derefter i passende stykker/skiver
- Herefter steges kødet i svinefedt til brun skorpe
- Rigeligt med mørk sirup varmes op i stegefedtet. Ca 4:1. (Husk sirup
ikke må koge !)
Grønkålssalat
- Hak grønkålen meget fint
- Skær pærerne i terninger
- Rist valnødderne gyldne på en tør pande og bræk dem i mindre stykker
- Bland de tre ingredienser
- Smag fløden godt til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet
peber
- Hæld dressingen over salaten lige før den skal serveres
Servering
- På en tallerken anbringes et stk. Fulling og et stk. medisterpølse
og nakkekam
sammen med rigeligt opvarmet mørk sirup og dertil serveres
grønkålssalaten i en skål
|