HERREMAD 

   MENU 26.Nov 2013

MADHOLD 2

 

Pandekager med svampecreme
 

Lyssej med mandeltopping, smørstegte kartofler og oreganocreme.



 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

 
 

Pandekager med svampecreme

Pandekager:

Ingredienser til ca. 10 stk.:
bullet125g hvedemel
bullet½ teskefuld groft salt
bullet3 dl sødmælk
bullet3 æg
bullet50g smeltet smør
bulletsmør til bagning

Svampecreme:

Ingredienser til 4 personer:

bullet200g mark-champignon
bullet15g tørrede Karl-Johan svampe
bullet3 skalotteløg
bulletCa. 30 g smør
bullet150g mascarpone
bullet1 spsk creme fraiche 38%
bullet2 spsk Dijonnaise
bulletCitronsaft
bulletSalt og peber
 

 

 

 

Pandekager med svampecreme
 

         Fremgangsmåde

  1. Smørret smeltes i gryde og afkøles.
  2. Bland mel og salt.
  3. Tilsæt mælk lidt efter lidt , tilsæt æg og smeltet smør og rør dejen godt sammen.
  4. Er dejen meget tyk, så rør lidt mere mælk i ellers er det svært at lave tynde pandekager
  5. Hæld dej på en smurt pande og bag pandekagerne på begge sider over jævn varme til de er gyldne
  6. Læg de bagte pandekager lagdelt på en tallerken.

Svampecreme:

         Fremgangsmåde:

  1. Karl Johan svampene lægges på bagepapir og tørres i ovn ved 200 grader i ca. 15 min., afkøles og knuses til pulver.
  2. Champignonerne rengøres med børste og hakkes relativt fint
  3. Skalotteløgene hakkes fint og grydesteges i smørret til de er klare.
  4. Champignonerne kommes ved og steges til al væden er fuldstændig fordampet
  5. Lad champignonerne køle helt af.
  6. Rør mascarponen med creme fraiche og dijonnaise
  7. Bland champignonerne i samt Karl-Johan pulver.
  8. Smag til med citronsaft, salt og peber.
     

 


Lyssej med mandeltopping, smørstegte kartofler og oreganocreme.
 

Ingredienser til 4 personer

bullet600 – 800g lyssejfillet

Mandeltopping:

bullet2 fed hvidløg
bullet75g smuttede mandler
bullet50g smør
bulletsaften af 1 citron
bulletsalt og friskkværnet peber
bullet1 potte oregano  

Kartofler:

bullet500g små kartofler med skræl (”nemme” eller ”baby”)

Oreganocreme:

bullet1 potte oregano
bullet2 – 3 dl creme fraiche 18%
bulletsalt og friskkværnet peber

 

 

Lyssej med mandeltopping, smørstegte kartofler og oreganocreme.
 

Fremgangsmåde:

  1. Hak oreganoen fint i blender og vend det i creme fraichen. Smag til med sat og peber.
  2. Læg lyssejfiletten i et smurt ildfast fad.     
  3. Hak mandlerne groft. Hak oreganoen fint i blender. Pres hvidløgene.
  4. Rør mandler, hvidløg, smør, citronsaft, hakket oregano, salt og peber sammen og fordel blandingen oven på lyssejen
  5. Bag lyssejen i 200 graders varm ovn i ca. 20 – 25 minutter - eller til den er færdig
  6. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er nok, - men ikke overkogte. Hæld vandet fra kartoflerne og steg dem i smør på pande til de er gyldne, - krydr med salt og friskværnet peber.
    Server de smørstegte kartofler med lyssejen og oreganocremen.