HERREMAD
MENU 12.Nov 2013
MADHOLD 2 |
Irsk stuvning
Gammeldags æblekage
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Irsk stuvning Ingredienser til 4 personer
| 400 g lammebov |
| 300 g flæsk |
| 1 spsk. olie |
| 400 g. persillerod i tern. |
| 1 l. bouillon |
| 1 løg i skiver |
| 400 g frisksnittet hvidkål |
| 400 g kartofler i tern |
| 1 1/2 tsk. Merian |
| 1 tsk. salt |
| Pebber |
| 1 bdt. persille |
|
Irsk stuvning
Fremgangsmåde:
- Skær lammekød og flæsk i tern.
- Brun det i olie.
- Tilsæt persillerod, gulerod, løg, hvidkål, kartofler og merian.
- Lad det svitse et par minutter.
- Smag til med salt og peber
- Server stuvningen drysset med hakket persille og groft brød.
- Koges ca. 1 1/2 time i gryde.
|
Gammeldags æblekage
Ingredienser til 4 personer
| 500 g madæbler |
| 100 g sukker |
| 1 vanilliestang |
| Æblekagerasp |
| 75 g makroner |
| 2 dl piskefløde |
| 1 kop portvin |
| Evt. ribsgele |
|
Gammeldags æblekage
Fremgangsmåde
- Skræl æbler
- Sæt dem over kog.
- Kog æblerne ud til mos.
- Stil mosen til køl.
Anretning:
- Knus makroner
- Læg dem i bunden og overhæld dem med portvin
- Æblemos lægges over
- Rasp i mellemlag
- Dækkes med flødeskum.
- Dekoreres med ribsgele
|
|
|