HERREMAD
MENU 05. nov 2013
MADHOLD 1 |
Kung Pao kylling - m/sauterede grøntsager, Hjemmelavede (?) kroketter, Tun
og ristet peberfrugtsalat og Tomat Carpaccio
Kalvekød m/ sauterede skalotteløg og hvidløg
Limefromage
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Kung Pao kylling
Ingredienser til 4 personer
Marinade:
| 1 spsk. hvidvin |
| 1 spsk. soya sauce |
| 1 spsk. olie |
| 1 spsk. majsstivelse (Majsena) |
Sauce:
| 1 spsk. hvidvin |
| 1 spsk. majsstivelse |
| 1 spsk. soya sauce |
| 1 spsk. olie |
| chilipasta (chilipulver) |
| eddike |
| sukker |
| Grønne løg/hvidløg/kastanjer/jordnødder gulerod |
Kylling:
| 1 kyllingebryst
|
Hjemmelavede kroketter:
| Kartofler svarende til ½ liter |
| 2 æg |
| 4 spsk. mel |
| 2½ dl. rasp |
| 1 dl. piskefløde |
| salt |
| peber (måske) |
Tun og ristet peberfrugtsalat
| 4 peberfrugter |
| 80 g tun i olivenolie |
| 2 æg |
| 1 rødløg |
| 8 sorte udstenede oliven |
| 1 spsk. sherry |
| 3 spsk. jomfruolie |
| 2 spsk. hakket bredbladet persille |
Tomat Carpaccio
| 4 tomater |
| 2 spsk. olivenolie |
| 1½ spsk. balsamicoeddike |
| 1 fed hvidløg |
| oregano/basilikum (efter behag) |
| sort peber
|
|
Kung Pao kylling Fremgangsmåde
Marinade:
- Bland hvidvin, soya sauce, olie og majsstivelse - evt. lidt vandblanding
Sauce:
- Bland hvidvin, soya sauce, olie,
majsstivelse/vandblanding, chilipasta, eddike og sukker
- Tilsæt løg, hvidløg og hvad vi har til rådighed af nødder
- Varm saucen langsomt indtil den dufter tilpas (aromatisk)
Kylling:
- Skær kyllingebrystet op i bidder på ca. 2x2x2 cm3
- Kyllingebidderne kommes i marinaden (dækkes) og stilles i
køleskab i ca. 30 minutter
- Kylling og marinade hældes på en pande og steges
Hjemmelavede kroketter
(De er vanskelige at lave, derfor har vi
købt frosne, men skulle et hold have lyst til at prøve har vi også købt
kartofler + øvrige ingredienser):
- Kartoflerne koges møre, moses og røres sammen med det ene æg,
piskefløde, salt og muligvis lidt peber
- Lav derefter 8 boller
- Pisk det andet æg let
- Dyp kartoffelbollerne først i mel, derefter i æg og sidst i rasp
- Frituresteg bollerne til de er gyldne og hold dem varme i en 150
grader varm ovn indtil de skal serveres
Tun og ristet peberfrugtsalat
- Gril peberfrugterne
- Kog æggene hårdkogte, pil dem derefter og skær i kvarte
- Hak rødløget i små stykker
- Bland æg, rødløg, oliven (som er skåret i halve), sherry, olie og
hakket persille
- Læg de blandede ingredienser over de grillede peberfrugter
Tomat Carpaccio
- Skær tomaterne i stykker og placer den i en skål
- Tilsæt olivenolie, balsamico, hvidløg og diverse krydderurter og
friskkværnet peber
|
Kalvekød m/ sauterede skalotteløg og hvidløg Ingredienser til 4 personer
| 1kg kalvekød |
| 2 skalotteløg |
| 2 fed hvidløg |
| 4 spsk. smør |
| 4 portobellossvampe |
| 4 kantereller |
| 2 spsk. cognac |
| 2 spsk. mel |
| 1 sjat rødvin |
| salt |
| hvid peber |
|
Kalvekød m/ sauterede skalotteløg og hvidløg Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 220 grader og derefter ned i temperatur
- Varm olien i en bradepande sat over medium høj varme
- Stryg kalvekødet med salt, peber og Herbes de Provence
- Når olien er næsten rygende reduceres varmen lidt
- Tilsæt kalvekødet som svitses på alle sider i 1 til 2 minutter eller
indtil det er gyldent.
- Steg kødet, drej lejlighedsvis i omkring 35 minutter eller indtil
den interne temperatur er ca. 70 grader
- Fjern kødet fra bradepanden og sæt det på et skærebræt og dæk det
løst med folie.
- Smelt 2 spsk. smør i en mellemstor gryde, tilsæt skalotteløg og
hvidløg til det er let karamelliseret
- Tilsæt svampe og kog i 5 minutter eller indtil væsken er fordampet
- Kog med cognac, drys med mel, rør det godt sammen og tilsæt vin og
lad det simre
ca. 15 min.
- Pisk det resterende smør i og smag til med salt og peber
- Kødet skæres i skiver, tallerken serveres med tilbehøret over
|
Limefromage Ingredienser til 4 personer
| 2½ dl. sødmælk |
| 3 limefrugter |
| 75 g sukker |
| 4 æggeblommer |
| 3 blade husblas |
| 2 limefrugter (saften) |
| 2 dl. piskefløde |
| 500 g jordbær |
|
Limefromage Fremgangsmåde:
- Giv mælken et opkog med reven skal fra limefrugt og sukker
- Pisk mælken i de sammenpiskede æggeblommer og varm det
hele et øjeblik uden at koge
- Tilsæt den udblødte husblas og lad blandingen afkøle
- Tilsæt saften fra 2 limefrugter og stil skålen i køleskabet til
fromagen
er ved at blive tyk. Rør af og til i fromagen
- Bland nu den piskede fløde samt jordbærrene som skives. Gem nogle
til pynt
- Fordel blandingen i portionsglas (evt. i en skål)
- Pynt med en halv skive limefrugt og skiver af jordbær
|