HERREMAD 

   MENU 29. OKT 2013

MADHOLD 2

 

Rejesalat

Kylling med cashew nødder


 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

 

Rejesalat

Ingredienser til 4 personer

bullet2 fed hvidløg til kogning sammen med tiger-rejerne
bullet2 dl creme fraiche
bullet1 1/2 spsk. Ravigottesovs
bulletSalt
bullet1 spsk. sukker
bullet1 1/2 spsk. citronsaft
bulletFlødeskum af 1 1/2 dl piskefløde.   
bullet10-20 tigerrejer (tiger-prawns)
bulletSalatblade i strimler
bullet12 Cherry tomater skåret i både.
bullet1 pk. små asparges
bullet2-3 kviste dild

 

 

Rejesalat

Fremgangsmåde:

  1. Tigerrejerne optøs og skallen tages af. Den sorte "tarm" fjernes.
  2. Rejerne koges sammen med knust hvidløg til de er møre (3-4 minutter), hvorefter de køles af i køleskab.     
  3. Creme fraichen smages til med krydderier og til sidst vendes flødeskum i.
  4. Sovsen serveres iskold til tigerrejer lagt lagvis med salatblade , tomatbåde, aspargessnitter og dild.
  5. Hertil flutes.

 


 

 

Kylling med cashew nødder

Ingredienser til 4 personer

bullet3 stk. kyllingebryst (eller andet kylling)
bullet1/2 dl. stegeolie
bullet1 stk. rød peberfrugt, evnt. 1/2 rød og 1/2 gul for at pynte.
bullet4 ringe ananas
bullet1 stk. løg
bullet4 stk. forårsløg
bullet125 g  cashew nødder
bullet3 fed hvidløg
bullet2 spsk. fiskesauce
bullet1/2 dl. østerssauce
bullet2 tsk. sukker
bullet1 spsk. sesamolie
bullet1/2 tsk. hvid peber
 

 

 

Kylling med cashew nødder
 

         Fremgangsmåde

  1. Peberfrugten skylles godt under koldt vand og skæres i store tern, kom på en lille tallerken og stil til side.
  2. Hver ananasring skæres i 6 stykker, kom på en lille tallerken og stil til side.
  3. Forårsløgene skylles godt under koldt vand og snittes i ca. 1 cm lange stykker, kom på en lille tallerken og stil til side.
  4. Pil løget og snit det i små tern, kom på en lille tallerken og stil til side.
  5. Hvidløgene hakkes fint, kom på en lille tallerken og stil til side.
  6. Hæld 2 spsk. fiskesauce op i en lille skål sammen med 1/2 dl- østersauce, 2 tsk. sukker , 1 spsk. sesamolie og 1/2 tks. hvid peber, rør det godt sammen og stil til side.

Tilberedning:

  1. Tænd ovnen og stil den på 200 grader, kom cashew nødderne op i et ildfast fad og stil i ovnen i ca. 15 minutter indtil de er gyldne, men ikke sorte! (Dette kan med fordel gøres imedens man ordner grøntsagerne)
     
  2. Stil wok til varme og hæld 1/2 dl. stegeolie i. Når olien er godt varm kommes hvidløgene i og ristes gyldne, kom kyllingen i og rist det indtil det er gennemstegt, tilsæt nu rød peber , ananas , løg, cashew nødder og krydderier (6) og eventuelt lidt vand, rist videre i nogle minutter under omrøring, smages eventuelt til med lidt østerssauce. Umiddelbart før retten er færdig tilsættes forårsløgene under omrøring.
     
  3. Retten serveres  varm sammen med ris.