Rejesalat Ingredienser til 4 personer
| 2 fed hvidløg til kogning sammen med tiger-rejerne |
| 2 dl creme fraiche |
| 1 1/2 spsk. Ravigottesovs |
| Salt |
| 1 spsk. sukker |
| 1 1/2 spsk. citronsaft |
| Flødeskum af 1 1/2 dl piskefløde. |
| 10-20 tigerrejer (tiger-prawns) |
| Salatblade i strimler |
| 12 Cherry tomater skåret i både. |
| 1 pk. små asparges |
| 2-3 kviste dild |
|
Rejesalat
Fremgangsmåde:
- Tigerrejerne optøs og skallen tages af. Den sorte "tarm" fjernes.
- Rejerne koges sammen med knust hvidløg til de er møre (3-4
minutter), hvorefter de køles af i køleskab.
- Creme fraichen smages til med krydderier og til sidst vendes
flødeskum i.
- Sovsen serveres iskold til tigerrejer lagt lagvis med salatblade ,
tomatbåde, aspargessnitter og dild.
- Hertil flutes.
|
Kylling med cashew nødder
Ingredienser til 4 personer
| 3 stk. kyllingebryst (eller andet kylling) |
| 1/2 dl. stegeolie |
| 1 stk. rød peberfrugt, evnt. 1/2 rød og 1/2 gul for at pynte. |
| 4 ringe ananas |
| 1 stk. løg |
| 4 stk. forårsløg |
| 125 g cashew nødder |
| 3 fed hvidløg |
| 2 spsk. fiskesauce |
| 1/2 dl. østerssauce |
| 2 tsk. sukker |
| 1 spsk. sesamolie |
| 1/2 tsk. hvid peber |
|
Kylling med cashew nødder
Fremgangsmåde
- Peberfrugten skylles godt under koldt vand og skæres i store tern,
kom på en lille tallerken og stil til side.
- Hver ananasring skæres i 6 stykker, kom på en lille tallerken og
stil til side.
- Forårsløgene skylles godt under koldt vand og snittes i ca. 1 cm
lange stykker, kom på en lille tallerken og stil til side.
- Pil løget og snit det i små tern, kom på en lille tallerken og stil
til side.
- Hvidløgene hakkes fint, kom på en lille tallerken og stil til side.
- Hæld 2 spsk. fiskesauce op i en lille skål sammen med 1/2 dl-
østersauce, 2 tsk. sukker , 1 spsk. sesamolie og 1/2 tks. hvid peber,
rør det godt sammen og stil til side.
Tilberedning:
- Tænd ovnen og stil den på 200 grader, kom cashew nødderne op i et
ildfast fad og stil i ovnen i ca. 15 minutter indtil de er gyldne, men
ikke sorte! (Dette kan med fordel gøres imedens man ordner grøntsagerne)
- Stil wok til varme og hæld 1/2 dl. stegeolie i. Når olien er godt
varm kommes hvidløgene i og ristes gyldne, kom kyllingen i og rist det
indtil det er gennemstegt, tilsæt nu rød peber , ananas , løg, cashew
nødder og krydderier (6) og eventuelt lidt vand, rist videre i nogle
minutter under omrøring, smages eventuelt til med lidt østerssauce.
Umiddelbart før retten er færdig tilsættes forårsløgene under omrøring.
- Retten serveres varm sammen med ris.
|