HERREMAD
MENU 22. OKT 2013
MADHOLD 1 |
Hvidvinsdampede blåmuslinger med safran sauce
Bøf Bourguignon
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Hvidvinsdampede blåmuslinger med safran sauce
Ingredienser til 4 personer
| 1000 g levende blåmuslinger |
| 2.5 dl. tør hvidvin |
| 1 lille løg |
| 1 gulerod |
| 1 stilk bladselleri |
| 1 fed hvidløg |
| 1 kvist rosmarin |
| 4 kvist timian |
| 2 laurbær blade |
| 5 peberkorn |
| 1 dl. piskefløde |
| 1 knsp. safran |
| 2 spsk. hakket persille |
| 2 spsk. olivenolie |
| Salt |
| Peber |
| Persille |
|
Hvidvinsdampede blåmuslinger med safran sauce Fremgangsmåde
- Klargør muslingene ved at vaske dem og fjern evt. skæg (nogle
gribe-dimser, på den flade side af muslingen.).
HUSK!!! Tjek at muslingerne er levende: Hvis de er åbne før
dampning, så bank dem mod bordet, hvis de ikke lukker sig så kasser dem.
Hvis de ikke har åbnet sig efter dampning så kasser dem. Metoden er let
og sikker, men hvis det ikke gøres kan resultatet være katastrofalt!
- Hak løg, hvidløg, bladselleri og gullerod, og sauter i olie i en
stor gryde
- Tilsæt vin, rosmarin, timian, laurbær og peber, og lad det koge et
par minnutter
- Tilsæt muslingerne og lad dem dampe til de har åbnet sig (5-8
minnuter)
- Tag dem af blusset og hold dem varme.
- Si 1 dl af suppen fra muslingerne og kog den op i en lille gryde
sammen med safranen
- Tilsæt fløden og lad det koge lidt ind. Smag til med salt og peber
- Fordel muslingerne i fire dybe tallerkner
- Hæld saucen over og drys med persille
|
Bøf Bourguignon Ingredienser til 4 personer
| 1kg skært oksekød tykkam/inderlår |
| 150 g røget bacon |
| 250 g champinon |
| 16-18 perleløg eller små skalotteløg |
| 1 fed hvidløg |
| ½ fl. Halvtør bourgogne |
| 1 sps. hvedemel |
| Salt, peber |
| 1 sps. Vindruekerneolie |
| Krydder buket bestående af:
1 bdt. Persille
1 kvist timian
1 laurbær
½ porre. |
| 4 bagekartofler |
| Kryddersmør |
|
Bøf Bourguignon Fremgangsmåde:
- Afskær evt. hinder og sener fra kødet. Tør det af med køkkenrulle og
skær det i ikke for små terninger (4x4 cm).
- Drys kødet med mel og bland det med salt og peber
- Skær røget bacon i mindre terninger. Steg baconterningerne i sit
eget fedt i en gryde. Tag de brunede baconterninger op og læg dem til
side.
- Tilsæt olie og brun de pillede chalotteløg. (Bruges der syltede løg,
skal de ikke brunes). Tag også løgene op.
- Brun kødterningerne, evt. af et par gange
- Kom løg og baconterninger i gryden med det brunede kød
- Tilsæt de knuste hvidløg
- Kom krydderbuketten i
- Hæld rødvin ved så kødet akkurat er dækket
- Bring det i kog, læg et tætsluttende låg på, og lad retten simre ved
svag varme til kødet er mørt. (ca. 1½ time)
- Rens og skyl champignon, brun dem på en pande. Tilsæt champignon til
retten ca. 10 min. før den er færdig. Retten kan evt. jævnes lidt med en
smørbolle hvis den ønskes lidt tykkere.
- Hertil serveres Bagt kartoffel med evt. kryddersmør.
Bages en time i ovnen ved 200 grader, eller koges i gryde i 15 min og
derefter i ovnen ca. 30 min
|