HERREMAD 

   MENU 22. OKT 2013

MADHOLD 1


Hvidvinsdampede blåmuslinger med safran sauce

Bøf Bourguignon


 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Hvidvinsdampede blåmuslinger med safran sauce

Ingredienser til 4 personer

bullet1000 g levende blåmuslinger
bullet2.5 dl. tør hvidvin
bullet1 lille løg
bullet1 gulerod
bullet1 stilk bladselleri
bullet1 fed hvidløg
bullet1 kvist rosmarin
bullet4 kvist timian
bullet2 laurbær blade
bullet5 peberkorn
bullet1 dl. piskefløde
bullet1 knsp. safran
bullet2 spsk. hakket persille
bullet2 spsk. olivenolie
bulletSalt
bulletPeber
bulletPersille
Hvidvinsdampede blåmuslinger med safran sauce

Fremgangsmåde

  1. Klargør muslingene ved at vaske dem og fjern evt. skæg (nogle gribe-dimser, på den flade side af muslingen.).

HUSK!!! Tjek at muslingerne er levende: Hvis de er åbne før dampning, så bank dem mod bordet, hvis de ikke lukker sig så kasser dem. Hvis de ikke har åbnet sig efter dampning så kasser dem. Metoden er let og sikker, men hvis det ikke gøres kan resultatet være katastrofalt!

  1. Hak løg, hvidløg, bladselleri og gullerod, og sauter i olie i en stor gryde
  2. Tilsæt vin, rosmarin, timian, laurbær og peber, og lad det koge et par minnutter
  3. Tilsæt muslingerne og lad dem dampe til de har åbnet sig (5-8 minnuter)
  4. Tag dem af blusset og hold dem varme.
     
  5. Si 1 dl af suppen fra muslingerne og kog den op i en lille gryde sammen med safranen
  6. Tilsæt fløden og lad det koge lidt ind. Smag til med salt og peber
     
  7. Fordel muslingerne i fire dybe tallerkner
  8. Hæld saucen over og drys med persille
     

Bøf Bourguignon

Ingredienser til 4 personer

bullet1kg skært oksekød tykkam/inderlår
bullet150 g røget bacon
bullet250 g champinon
bullet16-18 perleløg eller små skalotteløg
bullet1 fed hvidløg
bullet½ fl. Halvtør bourgogne
bullet1 sps. hvedemel
bulletSalt, peber
bullet1 sps. Vindruekerneolie
bulletKrydder buket bestående af:
1 bdt. Persille
1 kvist timian
1 laurbær
½ porre.
bullet4 bagekartofler
bulletKryddersmør
Bøf Bourguignon

Fremgangsmåde:

  1. Afskær evt. hinder og sener fra kødet. Tør det af med køkkenrulle og skær det i ikke for små terninger (4x4 cm).
  2. Drys kødet med mel og bland det med salt og peber
     
  3. Skær røget bacon i mindre terninger. Steg baconterningerne i sit eget fedt i en gryde. Tag de brunede baconterninger op og læg dem til side.
  4. Tilsæt olie og brun de pillede chalotteløg. (Bruges der syltede løg, skal de ikke brunes). Tag også løgene op.
     
  5. Brun kødterningerne, evt. af et par gange
  6. Kom løg og baconterninger i gryden med det brunede kød
  7. Tilsæt de knuste hvidløg
  8. Kom krydderbuketten i
  9. Hæld rødvin ved så kødet akkurat er dækket
  10. Bring det i kog, læg et tætsluttende låg på, og lad retten simre ved svag varme til kødet er mørt. (ca. 1½ time)
     
  11. Rens og skyl champignon, brun dem på en pande. Tilsæt champignon til retten ca. 10 min. før den er færdig. Retten kan evt. jævnes lidt med en smørbolle hvis den ønskes lidt tykkere.
     
  12. Hertil serveres Bagt kartoffel med evt. kryddersmør.
    Bages en time i ovnen ved 200 grader, eller koges i gryde i 15 min og derefter i ovnen ca. 30 min