HERREMAD 

   MENU 15. OKT 2013

MADHOLD 2

 

Svampesuppe

Rødspætteruller med appelsinkogte æbler og gulerødder


 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

 

Svampesuppe

Ingredienser til 4 personer

bullet25 g smør
bullet3 spsk finthakket charlotteløg
bullet450 g champignoner i skiver
bullet200 g østershatte i strimler
bullet1 liter grønsagsbouillon
bullet1 1/2 liter piskefløde
bullet3 spsk hvedemel
bullet1 tsk groft salt
bulletfriskkværnet peber
bullet4 plader frossen , optøet butterdej (ca 350g)
bulletæg til pensling
bullet50 g Danablu 60+ i små stykker
bulletBagetid Ca. 15 min. ved 225 gr.
 
 

Svampesuppe

Fremgangsmåde:

  1. Kom smørret i en gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, champignoner og østershatte i ca. 5 min.
  2. Tilsæt grønsagsbouillon. . Rør piskefløde og hvedemel sammen. Bring suppen i kog og tilsæt jævningen under omrøring. Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
  3. Fordel ca. 1 liter af svampesuppen i 4 ovnfaste portionsskåle (a 4 1/2  dl. ca. 10 cm i diameter øverst).
  4. Rul , på et meldrysset bord, hver butterdejsplade ud til en firkant (ca. 18x18 cm.).Lad pladerne hvile i ca. 20 min. Pensl skålenes kanter med sammenpisket æg. Læg  butterdejspladerne over som låg og tryk kanterne let til. Fordel osten på dejlågene og bag retten midt i ovnen.
  5. Ved serveringen : Sæt suppeskålene på 4 portionstallerkener og server resten af suppen i en skål ved siden af.

 


 

Rødspætteruller med appelsinkogte æbler og gulerødder

Ingredienser til 4 personer

Rødspætteruller

bullet600 g rødspættefileter
bullet100 g hvidløgsflødeost
bullet4-8 stilke kørvel
bulletsalt og peber
bullet2 dl grønsagsbouillon
 

Appelsinkogte æbler og gulerødder

bullet4 gulerødder
bullet2 dl appelsinsaft
bullet2 æbler
bullet1 håndfuld frisk basilikum
 

Tilbehør

bulletRis
Rødspætteruller med appelsinkogte æbler og gulerødder

         Fremgangsmåde

  1. Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle. Smør fiskefileterne med flødeost og læg lidt kørvel på. Rul fileterne sammen, så ost og kørvel er indad.
  2. Læg fiskefileterne i et ovnfast fad. Krydr dem med salt og peber og hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken.
  3. Bag fiskerullerne i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter.

Appelsinkogte æbler og gulerødder

  1. Skræl gulerødderne og skær dem  i skiver. Kom gulerødder og appelsinsaft i en lille gryde og kog ved svag varme i ca. 5 min. under låg.
     
  2. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Kom æbler i gryden og lad det simre i yderligere ca. 2 minutter.
     
  3. Tilsæt hakket basilikum og krydr med salt og peber