HERREMAD
MENU 15. OKT 2013
MADHOLD 2 |
Svampesuppe
Rødspætteruller med appelsinkogte æbler og gulerødder
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Svampesuppe Ingredienser til 4 personer
| 25 g smør |
| 3 spsk finthakket charlotteløg |
| 450 g champignoner i skiver |
| 200 g østershatte i strimler |
| 1 liter grønsagsbouillon |
| 1 1/2 liter piskefløde |
| 3 spsk hvedemel |
| 1 tsk groft salt |
| friskkværnet peber |
| 4 plader frossen , optøet butterdej (ca 350g) |
| æg til pensling |
| 50 g Danablu 60+ i små stykker |
| Bagetid Ca. 15 min. ved 225 gr.
|
|
Svampesuppe
Fremgangsmåde:
- Kom smørret i en gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at
det bruner. Svits løg, champignoner og østershatte i ca. 5 min.
- Tilsæt grønsagsbouillon. . Rør piskefløde og hvedemel sammen. Bring
suppen i kog og tilsæt jævningen under omrøring. Kog suppen ved jævn
varme og under låg i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
- Fordel ca. 1 liter af svampesuppen i 4 ovnfaste portionsskåle (a 4
1/2 dl. ca. 10 cm i diameter øverst).
- Rul , på et meldrysset bord, hver butterdejsplade ud til en firkant
(ca. 18x18 cm.).Lad pladerne hvile i ca. 20 min. Pensl skålenes kanter
med sammenpisket æg. Læg butterdejspladerne over som låg og tryk
kanterne let til. Fordel osten på dejlågene og bag retten midt i ovnen.
- Ved serveringen : Sæt suppeskålene på 4 portionstallerkener og
server resten af suppen i en skål ved siden af.
|
Rødspætteruller med appelsinkogte æbler og
gulerødder
Ingredienser til 4 personerRødspætteruller
| 600 g rødspættefileter |
| 100 g hvidløgsflødeost |
| 4-8 stilke kørvel |
| salt og peber |
| 2 dl grønsagsbouillon |
Appelsinkogte æbler og gulerødder
| 4 gulerødder |
| 2 dl appelsinsaft |
| 2 æbler |
| 1 håndfuld frisk basilikum |
Tilbehør
| Ris |
|
Rødspætteruller med appelsinkogte æbler og
gulerødder
Fremgangsmåde
- Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle. Smør fiskefileterne
med flødeost og læg lidt kørvel på. Rul fileterne sammen, så ost og
kørvel er indad.
- Læg fiskefileterne i et ovnfast fad. Krydr dem med salt og peber og
hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken.
- Bag fiskerullerne i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter.
Appelsinkogte æbler og gulerødder
- Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Kom gulerødder og
appelsinsaft i en lille gryde og kog ved svag varme i ca. 5 min. under
låg.
- Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Kom
æbler i gryden og lad det simre i yderligere ca. 2 minutter.
- Tilsæt hakket basilikum og krydr med salt og peber
|
|
|