.

HERREMAD 

   MENU 01. OKT 2013

MADHOLD 2

 

Græskarsuppe

Svinemørbrad med pesto

Is med brombær og Bailey
 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

 

Græskarsuppe

Ingredienser til 4 personer

bullet1 løg i tern
bullet1 fed hakket hvidløg
bullet600 gr græskar (Hokkaido)
bullet1spsk olie eller smør
bullet4 dl hønsebouillon
bullet1 tsk salt
bulletpeber
bullet½ - 1 spsk finthk. chili
bulletRevet muskat
bulletblade fra 2 kviste timian
bullet2 dl. fløde
bulletBacon ( steges på pande eller i ovn )
 
 

Græskarsuppe

Fremgangsmåde:

  1. Findel løg og hvidløg og græskar  og  sauter i smør/olie.
  2. Tilsæt bouillon, salt, peber, chili og muskatnød
  3. Simrer under låg i ca. 20-30 min.
  4. Suppen blendes og derefter tilsættes fløde.
  5. Pyntes med ristet bacon ( brækkes i mindre stykker )

Tilbehør:

  1. Flutes og ristet bacon 


 

Svinemørbrad med pesto

Ingredienser til 4 personer

Hovedret:
 

bullet11/2-2 svinemørbrad
bulletOlie
bulletsalt og peber
bulletFrisk timian

Pesto:

bullet100 gr pinjekerne
bullet50 gr pecorinoost eller mild brie
bullet50 gr parmesan
bullet1 fed hvidløg
bullet1 dl. olivenolie
bullet1 bundt basilikum
bulletSalt
 

Tomatchutney:

bullet½kg modne sherrytomater
bullet250 gr skalotteløg
bullet1-2 fed hvidløg
bullet1 spsk lagereddike
bullet1½ spsk akaciehonning
bulletdild
bulletsalt og peber
bullet250-300 gr. grønne asparges
bullet50-100 gr parmesan
 

Kartofler:

bullet1 kg kartofler
         Svinemørbrad med pesto

         Fremgangsmåde

  1. Brun kødet i olie på en pande. Krydr med salt, peber og timian. Stil kødet i ovnen ved 175 grader i ca.10 min. Lad kødet hvile i mindst 10 min.
  2. Kom pinjekernerne i en blender til pestoen, derefter de øvrige ingredienser.
    Tilsæt basilikumbladene og smag til med salt.
  3. Skær tomaterne i halve og kom halvdelen af dem i en gryde og kog dem til en kompot.
  4. Tag en ny gryde og bring vand i kog og kom løgene i og kog 2 min efter at vandet er i kog igen. Pil løgene.
  5. Tilsæt løg, finthk hvidløg, eddike og honning i den kogte kompot.
    Lad det koge i ca. 5 min.
    Vend resten af tomaterne i kompotten. Smag til med skåret dild, salt og peber.
    Kog kartoflerne.
     
  6. Kom høvlet parmesan på aspargesene og stil dem øverst i ovnen ved 150 grader i 5-10 min , til parmesanen er smeltet
     
  7. Skær de tynde endeskiver af hver mørbrad og del resten i 4 ens stykker. Stil stykkerne på højkant i et ovnfast fad.
    Kom ½-1 spsk pesto ovenpå og stil dem i ovnen ved 225 grader i 3-5 min, til pestoen bliver lidt brun og danner skorpe.

     

 

 


 

 

 Is med brombær og Bailey:

bullet 200-300 gr brombær
bullet ½-1 liter god vaniljeis
bullet 3 dl. Bailey

 

      Is med brombær og Bailey

  1.  Mos bærrene på nær nogle til pynt.
  2.  Læg bær, is og Bailey lagvis ved serveringen.