HERREMAD 

   MENU 16. april 2013

MADHOLD 2

Fiskemousse med rejer, asparges og dressing

Tournedos med rødvinssauce, svampesaute og kartoffelkage
 

Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Fiskemousse med rejer, asparges og dressing

Ingredienser til 4 personer

bullet200 g torskefilet
bullet½ - 1 tsk. salt
bullet1½ - 2 dl fløde
bullet1 æg
bullet20 g smør
bullet1 tsk. majsstivelse
bullet1 lille håndfuld persilleblade
bullet1 finthakket skalotteløg
bullet1 knsp. revet muskat
bulletpeber ( efter behov)

Dressing:

bullet3 dl creme fraiche
bullet1 lille løg ( rives eller finthakkes )
bulletsukker (efter behov )
bulletketchup ( efter behov )
bulletpaprika, salt og peber ( efter behov )

Tilbehør:

bullet100 g rejer ( til pynt )
bullet8 kogte grønne asparges ( max 5 min. )
bullet8 cherrytomater
bulletfintklippet purløg
bulletevt. flutes
Fiskemousse med rejer, asparges og dressing

Fremgangsmåde:

 

  1. Blend torskefiletterne med salt og tilsæt fløde lidt efter lidt.
  2. Blend æg og blødt smør i.
  3. Tilfør majsstivelse, persille, hk. skalotteløg, peber og muskatnød og blend moussen jævn ( smag evt. til ).
  4. Fordel moussen i 4 små velsmurte forme og bag dem dækket med folie i 20 min. ved 175 grader.
  5. Fjern folien og fortsæt bagningen 5-10 minutter til moussen er fast ved tryk med en finger.
  6. Afkøl.
  7. Bland dressingen og smag den til.
  8. Afdryp rejerne omhyggeligt.
  9. Halver asparges både på langs og tværs.
  10. Skær cherrytomaterne i kvarte eller halve.
  11. Vend mousserne ud på hver sin tallerken.
  12. Top rejerne op på mousserne og fordel cherrytomater og asparges omkring dem.
  13. Drys med purløg.
    Server dressing til.
     
Tournedos med rødvinssauce, svampesaute og kartoffelkage

Ingredienser til 4 personer
 
bullet4 tournedos m/bacon
bulletsmør til stegning
bulletsalt,
bulletgroftkværnet peber

Rødvinssauce:

bullet2 dl rødvin
bullet1/2 l kalvefond
bulletmajsstivelse
bullet40 g smør
bulletsalt
bulletpeber

Svampesaute:

bullet300 g blandede svampe
bullet1 fed hakket hvidløg
bullet1 spsk. smør
bullet4 fintsnittede soltørrede tomater
bulletsalt
bulletpeber
bullethakket bredbladet persille

Kartoffelkage:

bullet2 plader butterdej
bullet1/2 kg store skrællede kartofler
bullet100 g revet cheddar
bulletsalt
bulletpeber
bulletsammenpisket æg eller mælk

 

Tournedos med rødvinssauce, svampesaute og kartoffelkage
 

Fremgangsmåde

  1. Rul butterdejen ud til dobbelt størrelse.
  2. Skær kartoflerne ud i tynde skiver og kog dem 10 min. i letsaltet vand.
  3. Hæld vandet fra og dup kartoflerne tørre.
  4. Lav en stor eller 4 små portionskartoffelkager på følgende måde.
  5. Læg først en halv plade butterdej på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Læg 1/2 af kartoffelskiverne oven på i et jævnt lag, drys med ost og krydr med salt og peber.
  7. Fortsæt med butterdej, kartofler osv. og slut af med en halv plade butterdej.
  8. Pensl med sammenpisket æg eller mælk. Bag kartoffelkagen i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
  9. Skær evt svampene i mindre stykker og rist dem i smør sammen med hvidløg og
    soltørrede tomater ca. 5 min. Krydr med salt og peber og drys med hakket persille lige inden servering.
  10. Brun hurtigt kødet på begge sider på en tør varm pande.
  11. Tilsæt lidt smør, steg dem 4-6 min på hver side ved middel varme afhængig af tykkelse.
  12. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad kødet hvile i 5 min.
  13. Kog panden af med rødvin og lad det koge ind til 1/4.
  14. Tilsæt kalvefond og lad det koge ind til 1/3.
  15. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand, tag panden af varmen og pisk smørret i.
  16. Smag til med salt og peber.
  17. Anret kødet på tallerknerne med svampesaute, kartoffelkage og rødvinssauce på.