Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013

 

Råvarerne er købt hos Føtex

HERREMAD 

   MENU 09. apr. 2013

MADHOLD 1

Rejecocktail med avocadocreme

Marineret Flanksteg
 
Engelsk citron-fløde dessert

Rejecocktail med avocadocreme

Ingredienser til 4 personer

Rejecocktail

bulletRejer (gerne store rejer) - hvis store gerne 6
bullet1 Mango (afhængig af størrelse er ½ måske nok)
bulletFinthakket koriander
bulletFinthakket chili
bulletFintskåret frisk kokos (kan udelades eller erstattes med kokosflager, der ofte fås ristede)

Avocadocreme

bullet1½ -2 Avocado
bulletLimesaft af 1 lime
bulletFinthakket rødløg
bulletevt. salt
 
Rejecocktail med avocadocreme

Fremgangsmåde

 

  1. Kom avocado og limesaft i foodprocessoren til det er en helt glat creme
  2. Derefter røres finthakket rødløg i.
  3. Fjern eventuelle haler fra rejerne og kom dem i en skål
     
  4. Skær mangoen i tern, og bland den med finthakket rød chili og friskhakket koriander
  5. Skær frisk kokos i små mundrette stykker og bland dem i mangoblandingen
  6. Læg rejer, mangoblandingen og avocadocremen lagvis i et glas

Server den eksotiske rejecocktail med det samme.

 

Marineret Flanksteg

Ingredienser til 4 personer

Flanksteg

bullet600 g flanksteg (1-2 stk.)
bullet2 dl mørk luksus øl, fx porter
bullet3 spsk. honning
bulletfriskkværnet peber
bullet¼ l madlavningsfløde
bullet20 g smør
bullet¼ tsk groft salt
 

Saltkartofler

bullet1 liter kogende vand
bullet1¾ dl groft salt (ca. 200 g)
bullet1 kg skrubbede små nye kartofler
Marineret Flanksteg

Fremgangsmåde

Kød, marinade, kartofler

  1. Bland øl, honning og peber i en plastikpose egnet til madvarer
  2. Kom flankstegen i posen og luk den tæt. Lad kødet marinere i køleskabet i 45 min
     
  3. Bring vand og salt i kog i en gryde og rør til saltet er opløst
  4. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i 12 min. eller til de er møre
  5. Hæld vandet fra kartoflerne og fordel dem på en plade med bagepapir
  6. Bag kartoflerne midt i ovnen
     
  7. Tag imens kødet op (gem marinaden) og dup det tørt
  8. Lad smørret blive gyldent i en pande
  9. Brun kødet 1 min. på hver side og steg det derefter ved svag varme i 8 min. - vend af og til
  10. Tag flankestegen op, drys med salt og lad den hvile tildækket i 15 min
     
  11. Kom marinaden i panden sammen med fløden og kog ved jævn varme i 5 min
  12. Skær kødet i tynde skiver og spis det sammen med saltkartofler
     
Engelsk citron-fløde dessert

Ingredienser til 4 personer

bullet1-2 citroner (usprøjtet)
bullet3-5 spsk. sukker
bullet3½ dl piskefløde
bullet3 spsk. hedvin (gerne muskatvin)
bullet1 knivspids. stødt muskat
bulletFrisk citronmelisse eller mynte
Engelsk citron-fløde dessert

Fremgangsmåde

  1. Kog citronsaft, fintrevet citronskal og sukker igennem, til sukkeret er opløst, og hæld det i en skål til afkøling
  2. Pisk fløden let og tilsæt citronlagen. Pisk til flødeskumskonsistens
  3. Vend evt. vin i cremen og kom den i en skål eller fordel den i 4 små glas
  4. Stil dem koldt indtil servering

Drys med ganske lidt muskat og pynt med citronmelisse