HERREMAD
MENU 2. april 2013
MADHOLD 2 |
Nøddeguf som snack til et glas vin
Lammeculotte med svampe- og nøddetilbehør
Rødbedesalat, salat med svampe samt det knasende frugt- og nøddemiks |
Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Nøddeguf som snack til et glas vin Ingredienser til 4 personer
| 150 g tørrede frugter: Dadler, rosiner, figner |
| 100 g mandler |
| 2 spsk. portvin |
| ½ tsk. kanel |
|
Nøddeguf som snack til et glas vin Fremgangsmåde:
Hak de tørrede frugter og mandler groft med en stor kniv. Bland og smag
til med portvin og kanel
Socialt samvær - snacks og god rødvin - og så venter vi på, at middagen
bliver færdig |
Lammeculotte med svampe- og nøddetilbehør Ingredienser til 4 personer
| ca. 600 g lammeculotte |
| 2 spsk. timian |
| 2 spsk. citronsaft |
| ½ tsk. salt |
| friskkværnet peber |
| 500 g rødbeder |
| 1 spsk. olie |
| 1 spsk. sherryeddike |
| ½ dl. æblemost
|
Salat med svampe:
| 100 g blandet salat |
| 100 g kantareller |
| lidt smør til stegning |
| 2 spsk. olivenolie |
| 2 spsk. lys eddike |
| 1 tsk. sennep |
| 1 lille fed hvidløg |
| salt, peber |
Nøddetilbehør:
| 100 g dadler |
| 75 g valnødder |
| 200 g vindruer |
| smør til stegning |
|
Lammeculotte med svampe- og nøddetilbehør Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pak kødet ud.
- Rør timian, citron, salt og peber sammen og vend kødet i det.
- Læg kødet i et ovnfast fad og steg det i 30 minutter.
- Lad det hvile et par minutter inden udskæring.
- Kog rødbederne møre, det tager ca. 45 minutter.
- Hæld kold vand over og gnub skindet af.
- Skær dem i mundrette stykker og vend i olie, eddike og æbelmost.
- Smag til med salt og peber.
- Rens salaten og dup den tør.
- Rens svampene.
- Brun smørret på en pande og steg svampene i ca. 10 minutter over
middel varme.
- Rør olie, eddike og sennep sammen og smag til med knust hvidløg,
salt og peber.
- Vend salat og svampe dressingen .
- Halver dadlerne på langs.
- Hak nødderne groft.
- Halver druerne.
- Vend dadler, valnødder og vindruer sammen.
- Varm smørret på panden og vend frugter og nødder rundt et par
minutter.
|