HERREMAD
MENU 12. marts 2013
MADHOLD 2 |
Kinarejer med friske asparges
Andebryst i rød chilipasta |
Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Kinarejer med friske asparges Ingredienser til 4 personer
| 20 stk. friske kinarejer |
| 200 g friske asparges (grønne) |
| 150 g sukkerærter |
| 2 fed hvidløg |
| ½ dl. østersauce |
| 1 spsk. fiskesauce |
| 1 tsk. sukker |
| ½ tsk. 3. krydderi |
| 1 dl. vand |
| ½ dl. olie til stegning |
|
Kinarejer med friske asparges Fremgangsmåde
- Rejerne pilles, lad halerne blive på. Skær med en skarp kniv ca. 1
mm ned i ryggen og fjern den sorte streng. Skyl dem godt under koldt
vand, læg dem på et stykke køkkenrulle til at opsuge vandet. Læg dem
derefter på en tallerken og stil til side.
- Skyld asparges godt under koldt vand og skær dem i små stykker ca.
2-3 cm og kom dem i en skål med koldt vand sammen med de skyllede
sukkerærter.
- Pil hvidløgene og snit dem i små firkanter, kom dem på en lille
tallerken og stil til side.
- Kom ½ dl. østersauce op i en lille skål sammen med 1 spsk.
fiskesauce, 1 tsk. sukker og ½ tsk. 3. krydderi, rør det godt
sammen og stil til side.
- Hæld ½ dl. olie op i wok, og varm det godt op. Når olien er godt
varm, kommes hvidløgene i og ristes gyldne. Kom derefter rejerne i og
rist dem i ca. 2 minutter. Kom asparges og sukkerærter i sammen med
krydderierne og 1 dl. vand. Fortsæt stegningen i ca. 2 minutter.
- Retten serveres varm sammen med ris.
|
Andebryst i rød chilipasta Ingredienser til 4 personer
| 2 stk. andebryster |
| 1 dåse små bambusskud |
| 2 dåser kokosmælk |
| 2 stk. gulerødder |
| 2 stk. chilipeber |
| 2 spsk. fiskesauce |
| 2 spsk. rød chilipasta |
| 1 tsk. sukker |
| ½ tsk. 3 krydderi |
| 1 håndfuld frisk sød basilikum |
| salt |
|
Andebryst i rød chilipasta Fremgangsmåde
- Gulerødderne skrælles og skyldes godt under koldt vand og skæres i
ca. 5 mm tynde skiver, kom dem på en lille tallerken og stil til side.
- Skyl den søde basilikum godt under koldt vand og pil bladene af
stilken, kom bladene på en lille tallerken og stil til side.
- Chilipeber skylles godt under koldt vand, skær peberen igennem på
langs og fjern kernerne, snit peberen i lange tynde strimler, kom den på
en lille tallerken og stil til side.
- Drys lidt salt på andebrysterne, og grill dem i ovnen indtil skindet
er gyldent og sprødt og kødet er rosafarvet, - evt. kan andebrysterne
ristet på en pande. Start med at lægge skindet nederst og vend derefter.
Der skal ikke bruges fedtstof. Når kødet er færdigstegt skæres det i
tynde skiver, læg det på en tallerken og stil til side.
- Kom ½ dåse kokosmælk i en gryde og bring det i kog. Tilsæt nu 2
spsk. rød chilipasta, kødet og resten af kokosmælken og rør godt rundt
indtil pastaen er helt udrørt.
- Når det har kogt i et par minutter tilsættes bambusskud, chilipeber,
fiskesauce, sukker og 3. krydderi og rør godt rundt. Kog videre ved svag
varme indtil kødet er helt mørt. tilsæt til sidst gulerod og basilikum.
- Retten serveres varm med ris.
|