Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
Råvarerne er købt hos
Føtex |
HERREMAD
MENU 05. mar. 2013
MADHOLD 1 |
Kammuslingesuppe
Sorte gryde
Bagte æbler med fyld |
Kammuslingesuppe
Ingredienser til 4 personer
| Kammuslinger (ca 200 g.) (skal optøs og tørres godt af inden
tillavningen) |
| 50 g. smør |
| Karry (Madras) (1 god teskefuld) |
Cremesuppe:
| 1 mellemstort løg |
| 50 g. smør |
| ½ l. Herbamare urtebouillon - kogt vand, der afkøles lidt og smages
til med Herbamare |
| 2 dl. hvidvin |
| 3 dl. piskefløde |
| hvid peber fra kværn |
| 1/4 selleri – gulerod – ¼ porre |
| Julienneskårne -fine strimler – ca. 4 cm. lange som pynt ovenpå
suppen
|
|
Kammuslingesuppe Fremgangsmåde
Cremesuppe:
- Løget skæres i fine små tern, der sauteres i de 50 g. smør uden
at tage farve.
- Hvidvin og piskefløde tilsættes, og til sidst kommes
urtebouillonen i.
- Det hele varmes godt igennem. Må ikke koge!
Sauterede kammuslinger
- Smør smeltes i en tykbundet gryde og karry tilsættes ( ikke for
stærk varme!)
- Heri sauteres de godt aftørrede kammuslinger ca. 1 minut.
- Kammuslingerne tages op og holdes varme.
- Lidt af den tillavede cremesuppe (2 dl. ca.) hældes i gryden, og
heri dampes de julienneskårne grøntsager et øjeblik.
- Grøntsagerne tages op igen (med hulske) og holdes varme, medens
resten af grydens indhold hældes i cremesuppen for at give
yderligere smag til suppen.
- Suppen varmes og smages til med salt og peber samt evt. mere
Herbamare fra dåsen.
Anretning:
- De karrysauterede kammuslinger fordeles i 4 suppeskåle.
- Cremesuppen hældes over og til sidst pyntes med de sauterede
julienneskårne grøntsager på toppen.
Serveres med flutes.
|
Sorte gryde Ingredienser til
4 personer
| 600 g skært oksekød |
| 50 g smør |
| groft salt |
| friskkværnet peber |
| 2dl stærk kaffe (2 tsk.pulverkaffe opløst i 2 dl vand) |
| 4 dl madfløde (18 %) |
| 140 g tomatkoncentrat |
| 2 glas snaps (ca. ½ dl) |
Tilbehør: Rodfrugtmos
| 3 skrællede bagekartofler (ca. 600 g) |
| ½ skrællet selleri (ca. 250 gr) |
| 1 skrællet persillerod (ca.100 gr.) |
| 1 skrællet pastinak (ca. 100 gr.) |
| grofthakket bredbladet persille |
| smør |
| groft salt |
| friskværnet peber.
|
|
Sorte gryde Fremgangsmåde
- Skær kødet i tændstiklange strimler( ca. 1 cm tykke).
- Lad smørret gyldne i stegegryden og svits kødet i smørret.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Lad retten småsnurre under låg ved svag varme ca. 1 time.
- Smag til med salt og peber.
- Snit de skrællede kartofler og rodfrugter i ensartede tern og
kog dem meget møre i usaltet vand.
- Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med en stegegaffel eller en
gammeldags kartoffelmoser.
- Tilsæt smør, persille, salt og peber og pisk mosen
|
Bagte æbler med fyld
Ingredienser til 4 personer
| 4 store æbler |
| 50 g valnødder |
| 100 g marcipan |
| 2 spsk blødt smør |
| 1½ dl piskefløde |
| 1 dl creme fraiche 38% |
| 1 spsk flormelis |
| 1 tsk vaniljesukker
|
|
Bagte æbler med fyld Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 gr.
- Skær kernehuset ud af æblerne med et dertil indrettet instrument
(skær helt igennem og skær blomsten + ca 1 cm æble af det udtagne og
sæt i som ”prop”).
- Rist valnødderne på en tør pande ved mellemhøj varme i ca 5 min
til de begynder at dufte.
- Hak dem fint og bland dem med marcipan og smør.
- Fyld hullet i æblerne ud med marcipanblandingen og prik æblerne
med en kødnål for at de ikke skal revne under bagningen.
- Bag æblerne på et fad i ovnen i ca 20-25 min. Lad æblerne køle
så de kan serveres lune.
Vaniljecreme.
- Bland piskefløde, cremefraiche, flormelis og vaniljesukker og
pisk blandingen til den er cremet. Sæt til afkøling.
- De lune æbler halveres, lægges på en frokosttallerken og
serveres med vaniljecreme – spises lettest med kniv og gaffel.
|