Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013

 

Råvarerne er købt hos Føtex

HERREMAD 

   MENU 19. feb. 2013

MADHOLD 1

Frokostmousse

Kyllingepie med champignon, porre og bacon
 
Fastelavns-cremeboller

Frokostmousse

Ingredienser til 4 personer

bullet1 salatagurk
bullet1 bdt radiser
bullet1 citron
bullet1 lille løg
bullet4 bl husblas
bullet125 g flødeost
bullet250 ml piskefløde (2½dl)
bullet3 skiver kogt skinke
bulletsalt, peber
bulletkarse og andre krydderurter
Frokostmousse

Fremgangsmåde

  1. Skyl agurk, radiser og citron og pil løget.
  2. Læg husblas i koldt vand.
  3. Riv agurk, radiser og løg groft og skræl citronen og skær skallen i strimler.
  4. Smelt den udblødte husblas i opvarmet citronsaft og rør flødeost og et par skefulde piskefløde i. Rør dette i de revne grønsager.
  5. Pisk resten af fløden, vend den i blandingen og smag til med salt og peber.
  6. Skær skinken i små tern og vend det i moussen, der fyldes i en smurt skål og hviler koldt 1 time.

    Vendes ud på en tallerken og pyntes med friske krydderurter og citronstrimler.

     
Kyllingepie med champignon, porre og bacon

Ingredienser til 4 personer

bullet500 g Kyllingefilet
bullet100 g Bacon i tern
bullet2 stk. Porre ~200 g
bullet1 stk. Løg ~75 g
bullet1 spsk. Rapsolie ~13,7 g
bullet200 g Friske champignon
bullet20 g Smør, saltet
bullet3,5 spsk. Hvedemel ~31,5 g
bullet5 dl. Hønsebouillon ~500 g
bullet1 dl. Piskefløde ~100 g
bullet1 tsk. Havsalt ~5 g
bullet1 knsp. Sort peber ~0,4 g
bullet400 g Butterdej
bullet1 stk. Hønseæg ~50 g


I stedet for hønsebouillon kan du bruge hønsefond.

Kyllingepie med champignon, porre og bacon

Fremgangsmåde

  1. Kog eller steg kyllingefileten, og skær den i store tern
  2. Hak bacon groft, og steg det sprødt på en pande. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  3. Rens porrer, og skær dem i skiver. Pil løget, halver det, og skær det i skiver.
  4. Varm olien i en pande, og svits porrer og løg ved jævn varme, indtil løgene begynder at blive klare. Sæt til side.
  5. Rens champignon, og snit dem groft. Steg dem på panden i fem minutter. Sæt til side.
     
  6. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt melet. Rør grundigt, og tilsæt herefter hønsebouillonen lidt efter lidt, så der dannes en opbagt sovs.
  7. Tilsæt fløde, bacon, kylling, porre, løg og champignon. Smag til med salt og peber. Lad fyldet køle af en smule
     
  8. Tænd ovnen på 180º C varmluft/200º C alm. ovn.
  9. Hæld det afkølede fyld i et ovnfast fad.
     
  10. Rul butterdejen ud, og kom det over. Skær overskydende dej væk, og brug det eventuelt til at dekorere pien. Skær et lille hul i toppen, så dampen kan slippe ud.
  11. Pisk et æg let, og pensl butterdejen.
     
  12. Bages midt i ovnen i 40 minutter.
     
Fastelavns-cremeboller

Ingredienser til 18 boller

bullet5oo g. mel
bullet150 g. margarine
bullet50 g. sukker
bulletevt. ½ tsk. kardemomme
bullet40 g. gær
bullet2 dl. mælk
bullet1 æg

Fyld:

bulletcreme (evt. af cremepulver)

Pynt:

bulletkakaoglasur eller smeltet chokolade
Fastelavns-cremeboller

Fremgangsmåde

  1. Margarinen smuldres i melet, sukker og kardemomme tilsættes.
  2. Gæren udrøres i fingerlunken mælk og hældes i dejen med det sammenpiskede æg.
  3. Dejen æltes sammen, hæver lunt i ca. 30 min.
     
  4. Dejen slås ned og udrulles til en plade, der skæres i firkanter på ca. 10 x 10 cm.
  5. En klat creme lægges midt på hver firkant og spidserne samles over cremen.
     
  6. Bollerne sættes på pladen med sammenføjningen nedad, efterhæver ca. 15 min., pensles med sammenpisket æg (eller kaffe eller tykmælk) og bages på midterste rille ved 210 grader i ca. 15 min.
     
  7. Når bollerne er afkølet pyntes de med chokolade