Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
Råvarerne er købt hos
Føtex |
HERREMAD
MENU 19. feb. 2013
MADHOLD 1 |
Frokostmousse
Kyllingepie med champignon, porre og bacon
Fastelavns-cremeboller |
Frokostmousse
Ingredienser til 4 personer
| 1 salatagurk |
| 1 bdt radiser |
| 1 citron |
| 1 lille løg |
| 4 bl husblas |
| 125 g flødeost |
| 250 ml piskefløde (2½dl) |
| 3 skiver kogt skinke |
| salt, peber |
| karse og andre krydderurter |
|
Frokostmousse Fremgangsmåde
- Skyl agurk, radiser og citron og pil løget.
- Læg husblas i koldt vand.
- Riv agurk, radiser og løg groft og skræl citronen og skær
skallen i strimler.
- Smelt den udblødte husblas i opvarmet citronsaft og rør flødeost
og et par skefulde piskefløde i. Rør dette i de revne grønsager.
- Pisk resten af fløden, vend den i blandingen og smag til med
salt og peber.
- Skær skinken i små tern og vend det i moussen, der fyldes i en
smurt skål og hviler koldt 1 time.
Vendes ud på en tallerken og pyntes med friske krydderurter og
citronstrimler.
|
Kyllingepie med champignon, porre
og bacon Ingredienser til
4 personer
| 500 g Kyllingefilet |
| 100 g Bacon i tern |
| 2 stk. Porre ~200 g |
| 1 stk. Løg ~75 g |
| 1 spsk. Rapsolie ~13,7 g |
| 200 g Friske champignon |
| 20 g Smør, saltet |
| 3,5 spsk. Hvedemel ~31,5 g |
| 5 dl. Hønsebouillon ~500 g |
| 1 dl. Piskefløde ~100 g |
| 1 tsk. Havsalt ~5 g |
| 1 knsp. Sort peber ~0,4 g |
| 400 g Butterdej |
| 1 stk. Hønseæg ~50 g |
I stedet for hønsebouillon kan du bruge hønsefond.
|
Kyllingepie med
champignon, porre og bacon Fremgangsmåde
- Kog eller steg kyllingefileten, og skær den i store tern
- Hak bacon groft, og steg det sprødt på en pande. Lad det dryppe
af på et stykke køkkenrulle.
- Rens porrer, og skær dem i skiver. Pil løget, halver det, og
skær det i skiver.
- Varm olien i en pande, og svits porrer og løg ved jævn varme,
indtil løgene begynder at blive klare. Sæt til side.
- Rens champignon, og snit dem groft. Steg dem på panden i fem
minutter. Sæt til side.
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt melet. Rør grundigt, og
tilsæt herefter hønsebouillonen lidt efter lidt, så der dannes en
opbagt sovs.
- Tilsæt fløde, bacon, kylling, porre, løg og champignon. Smag til
med salt og peber. Lad fyldet køle af en smule
- Tænd ovnen på 180º C varmluft/200º C alm. ovn.
- Hæld det afkølede fyld i et ovnfast fad.
- Rul butterdejen ud, og kom det over. Skær overskydende dej væk,
og brug det eventuelt til at dekorere pien. Skær et lille hul i
toppen, så dampen kan slippe ud.
- Pisk et æg let, og pensl butterdejen.
- Bages midt i ovnen i 40 minutter.
|
Fastelavns-cremeboller Ingredienser til
18 boller
| 5oo g. mel |
| 150 g. margarine |
| 50 g. sukker |
| evt. ½ tsk. kardemomme |
| 40 g. gær |
| 2 dl. mælk |
| 1 æg |
Fyld:
| creme (evt. af cremepulver) |
Pynt:
| kakaoglasur eller smeltet chokolade |
|
Fastelavns-cremeboller Fremgangsmåde
- Margarinen smuldres i melet, sukker og kardemomme tilsættes.
- Gæren udrøres i fingerlunken mælk og hældes i dejen med det
sammenpiskede æg.
- Dejen æltes sammen, hæver lunt i ca. 30 min.
- Dejen slås ned og udrulles til en plade, der skæres i firkanter
på ca. 10 x 10 cm.
- En klat creme lægges midt på hver firkant og spidserne samles
over cremen.
- Bollerne sættes på pladen med sammenføjningen nedad, efterhæver
ca. 15 min., pensles med sammenpisket æg (eller kaffe eller tykmælk)
og bages på midterste rille ved 210 grader i ca. 15 min.
- Når bollerne er afkølet pyntes de med chokolade
|