HERREMAD 

   MENU 26. feb. 2013

MADHOLD 2

Blinis

Spaghetti Carbonara

Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
 
Råvarerne er købt hos Føtex  
Blinis

Ingredienser til 4 personer

Ingredienser til dej:

bullet4 dl mælk
bullet15 g gær
bullet2 dl boghvedemel
bullet1 dl hvedemel
bullet2 æggeblommer
bullet2 æggehvider
bullet20 g smeltet margarine
bullet30 g margarine til stegning
bullet1 tsk. salt

Tilbehør til asparges og rejer:

bullet250 g grønne asparges
bullet3 tomater
bullet2 forårsløg
bullet2 spsk. limesaft/citronsaft
bulletsalt og peber
bullet200 g optøede rejer
bulletcremefraiche

Tilbehør røget laks og advokadofyld:

bullet4 skiver laks
bullet2 dl cremefraiche
bullet1 avocado
bullet2 spsk. finthakket purløg
bulletlime/citronsaft
bulletsalt og peber

 

Blinis

Fremgangsmåde

Dej:

1. Mælken lunes og gæren udrøres heri.
2. Boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblommer tilsættes.
3. Dejen slås godt igennem.
4. Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.
5. Æggehviderne piskes stive og vendes i sammen med margarinen.
6. Blinierne steges i lidt margarine på panden.

 

Asparges og rejer:

  1. Bræk den nederste træede del af aspargesene.
  2. Skær dem i 1 cm stykker, og kog dem 2 min i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en sigte.
  3. Bland asparges med tomater i små tern og snittede forårsløg.
  4. Smag til med limesaft, salt og peber.
  5. Server blinis med aspargessalaten, rejerne, cremefraiche og pynt med aspargeshoveder.
     

Røget laks og advokadofyld:

  1. Rør cremefraiche med citronsaft, salt, peber og purløg.
  2. Avocadoen udhules og skæres i små tern som røres i dressingen.
  3. Dressingen serveres på blinis med et stykke røget laks.
Spaghetti Carbonara

Ingredienser til 4 personer

bullet500 g spagetti
bullet8 skiver bacon
bullet4 æg
bullet50 g friskrevet parmesanost
bullet3,2 dl fløde
bullettomat
bulletgrøn salat
bulletløg
bulletpinjekærner
bulletjomfru olivenolie
bulletbalsamicoeddike
bulletpeber
bulletsalt
Spaghetti CarbonaraFremgangsmåde

Fremgangsmåde:

  1. Kog spaghettien al dente (se indpakningen) i en stor grydefuld spilkogende vand tilsat salt.
  2. Den sigtes omhyggeligt og kommes tilbage i gryden.
  3. Fjern evt. svær fra baconskiverne og skær dem i tynde skiver.
  4. Steg dem ved moderat varme til de er sprøde og lad baconstykkerne tørre på et stykke køkkenrulle.
  5. Pisk æg, parmesan og fløde godt sammen i en skål.
  6. Kom baconstykkerne i og bland det grundigt rundt med den varme pasta.
  7. Lad nu blandingen stege over meget svagt blus i ½ – 1 minut, eller til det er blevet en anelse tykkere.

    Serveres med friskkværnet peber og pyntet med friske krydderurter og med en let
    salat:

    Bland tomatstykker med grøn salat, løgstykker og pinjekærner. Stænk med lidt ekstra jomfru olivenolie og balsamicoeddike. Drys med peber og salt.