Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
Råvarerne er købt hos
Føtex |
HERREMAD
MENU 05. feb. 2013
MADHOLD 1 |
Canneloni
Piedmontesi
Crepes Suzettes med to slags is |
Canneloni
Piedmontesi
Ingredienser til 4 personer
Pandekager
| 130 g mel |
| 3 æg |
| 2,8 dl sødmælk |
| 3 spsk. olivenolie |
| Salt |
Fyld
| 2 skalotteløg |
| 2 fed hvidløg |
| Olivenolie |
| Lidt frisk rosmarin |
| Lidt frisk salvie |
| 350 g hakket kalvekød |
| 130 g parmaskinke
|
| 3 spsk. frisk spinat |
| 130 g revet ost (Fontina eller mild Asiago) |
| 2 æg |
| Salt og peber |
Bechamel
| 70 g smør |
| 70 g mel |
| 6 dl sødmælk |
| Revet muskat |
| 3 + 2 spsk. revet parmesan (i retten og som topping) |
| Salt og peber |
Tilbehør: Salat med agurk og melon
| 1 Agurk |
| ½ Galia melon |
| 1 Citron |
| 1 bdt. Forårsløg |
| 2 spsk Hvid balsamico eller citronsaft |
| 2 spsk Olivenolie |
| Salt
|
|
Canneloni Piedmontesi Fremgangsmåde
Pandekager:
- Rør melet grundigt med æggene og tilsæt sødmælk mens der piskes
så evt. klumper af mel forsvinder.
- Rør olie og salt i dejen og lad den hvile lidt i køleskabet
- Bag 8 pandekager på vanlig vis i lidt smør på panden. De må ikke
blive for
mørke! Lad dem køle af.
Fyld:
- Skalotteløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i olivenolie
- Kom hakket rosmarin og salvie ved og lad det snurre med et
øjeblik
- Kom derpå det hakkede kalvekød ved og brun det
- Tilsæt parmaskinken, som først er hakket, og lad det hele stege
sammen i nogle minutter
- Tilsæt evt. et par spsk. vand, hvis det bliver for tørt
- Kom indholdet af panden i en skål, lad det køle lidt af
- Spinaten koges, afkøles lidt og hakkes
- Bland spinaten med revet ost og æggene
- Smag til med salt og peber og hæld det hele i samme skål som
resten af fyldet
Bechamel
- Lav en bechamel ved at smelte smørret og bage melet af.
- Tilsæt mælk mens der piskes og lad saucen koge igennem i nogle
minutter
- Smag til med muskat, salt og peber og rør 3 spsk reven parmesan
i
- Læg en pandekage på skærebrættet og kom et par spsk. fyld på.
- Rul pandekagen sammen og læg den i et smurt gratinfad. Fortsæt
til pandekager og fyld er brugt op
- Hæld bechamelen over og topdres med 2 spsk revet parmesan
- Sæt gratinfadet i en 200 grader varm ovn til overfladen er
gylden og boblende
Serveres med en god salat som tilbehør:
- Skrællet agurk udkernes og skæres i passende små stykker (2*2*2
cm3)
- Skrællet melon udkernes og skæres i passende små stykker (2*2*2
cm3)
- Citronskal rives (evt. med juliennejern)
- Forårsløg skæres i tynde strimler
- Det hældes sammen i en skål, hvor der tilsættes Olivenolie samt
hvid balsamico eller citronsaft. Der smages til med salt.
|
Crepes Suzettes med to slags is Ingredienser til
4 personer
Pandekager
| 170 g hvedemel |
| 1 spsk sukker |
| ½ tsk salt |
| 3 æg |
| 3 dl mælk |
| 1½ dl pilsner |
| Revet skal af 1 øko-citron |
| 30 g smeltet smør |
Sauce
| 2 spsk sukker |
| Saft af 2 appelsiner |
| Saft af 1 citron |
| Skal af 1 øko appelsin |
| 1 stor spsk smør |
| 5 cl Grand Marnier |
| Cognac til flambering |
Tilbehør: Is
| ½ l pistacie-is |
| ½ l chokolade-is |
| Mandelsplitter |
|
Crepes Suzettes med to
slags is Fremgangsmåde
Pandekager:
- Mel, sukker og salt blandes. Æggene røres i og derpå mælk og øl
- Tilsæt revet citron skal og smeltet smør
- Rør dejen grundigt igennem, så der ikke er klumper.
- Bag ikke for store, tynde pandekager i lidt smør. Sæt til side
(Der skal være 2 pandekager til hver, og i denne portion er der til
mange flere, men så er der måske nogle børn eller hunde, som bliver
glade)
Sauce
- Sukkeret smeltes til lys karamel på en opvarmet pande.
- Smørret tilsættes, og når det er bruset af kommes appelsin- og
citronsaft, revet appelsinskal samt Grand Marnier ved.
- Saucen koges op og pandekagerne vendes i saucen én ad gangen,
hvorpå de foldes sammen i kvarte.
- Når alle pandekager er foldede og samlede på panden, hældes
cognac på og der flamberes
Serveres omgående med tilbehør i form af
- Overdrys med lidt ristede mandelsplitter
- To slags is
|