HERREMAD 

   MENU 29. jan. 2013

MADHOLD 2

Varmrøget laks med sommersalat

Indbagt fasanfilet

 
Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
 
Råvarerne er købt hos Føtex  
Varmrøget laks med sommersalat

Ingredienser til 4 personer

bullet½ bæger røgeost
bullet1 dl Thisefraiche
bulletsort peber
bullet200 g varmrøget laks
bullet2 håndfulde hovedsalat
bullet12 radiser
bullet10 cm agurk
bullet4 spsk. klippet purløg
Varmrøget laks med sommersalat

Fremgangsmåde

  1. Rør røgeost med Thisefraiche og smag til med sort peber.
  2. Del laksen i mindre stykker.
  3. Kom salatblade på 4 tallerkener og anret laks og røgeostcremen.
  4. Skær radiser i tynde skiver og agurk i stilke og drys over.
  5. Afslut med et drys purløg og server.
Indbagt fasanfilet

Ingredienser til 4 personer

Fasanfilet

bullet4 stk. fasanfilet
bullet4 stk. butterdejsplader
bullet150 g porrer
bullet150 g champignon
bullet1 æg
bulletsalt
bulletpeber
bullet1 kg kartofler

Sauce

bullet250 g champignon
bullet1 løg
bullet1 fed hvidløg
bullet2 spsk. portvin
bullet1 dl bouillon
bullet1½ dl piskefløde
bulletportvin
bullettyttebær
Indbagt fasanfilet 

Fremgangsmåde
 

  1. Fileterne brunes 1 minut på hver side og krydres med salt og peber.
  2. Porrer og champignon gøres i stand, snittes fint og svitses i smør.
  3. Rul butterdejspladerne tyndt ud, læg en fasanfilet på hver, fordel grøntsagsblandingen over og fold butterdejes hen over. Pensel med æg og bag dem 15 minutter ved 2oo grader.
  4. Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem møre i vand uden salt. Gem kogevandet.
  5. Kom kartofler og smør i en skål og mos. Tilsæt kogevandet. Smag til med salt og peber.

 

Sauce

  1. Svits de hakkede løg og hvidløg samt de skiveskårne champignon.
  2. Tilsæt portvin, bouillon og fløde og lad det koge ind.

Læg en pakke på hver tallerken og server med saucen, kartoffelmos og tyttebær til.