HERREMAD
MENU 4. dec. 2012
MADHOLD 2 |
Fennikelsalat med appelsiner
Bigoli med anderagout
Tiramisu |
Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Fennikelsalat med appelsiner
Ingredienser til 4 personer:
| 2 fennikelknolde |
| 4 appelsiner |
| 12 sorte oliven |
| 6 spsk. olivenolie |
| salt & peber |
|
Fennikelsalat med appelsiner
Fremgangsmåde:
- Fennikelknoldens yderste lag fjernes, og bunden skæres af den
tilbageblevne
knold.
- Fennikelknoldene skæres i små ensartede terninger. Det grønne fra
stængerne
hakkes.
- Til marinaden hældes olivenolien i en salatskål, og der krydres med
salt og peber.
- Fennikelterningerne og det grønne kommes i, og det trækker i 20
minutter.
- Der omrøres forsigtigt. Appelsinerne skrælles omhyggeligt, og skæres
midt over i ensartede, tykke skiver. Saften bør ikke gå til spilde.
- Stenene fjernes fra olivenerne.
- På en tallerken anrettes fennikel og marinade.
- Olivenerne lægges oven på appelsinskiverne.
- Saften hældes over retten. Der garneres med
fennikelgrønt.
|
Bigoli med anderagout
Ingredienser til 4 personer:
| ½ and |
| 1 løg |
| 1 fed hvidløg |
| 2 friske rosmarinkviste |
| 1 spsk. olivenolie |
| 7 spsk. tør hvidvin |
| 1 håndfuld revet parmesanost |
| 9 laurbærblade |
| salt & peber |
|
Bigoli med anderagout Fremgangsmåde:
- Andens skind fjernes, og hvis det er nødvendigt også fedtlaget
under skindet.
- Dyret åbnes med en skarp kniv eller en fjerkræsaks langs med
brystkassen, og
kødet løsnes fra benene.
- Kødet skæres i regelmæssige tern på ½ cm.
- Hvidløg og løg pilles og hakkes fint.
- 2 spsk. olivenolie varmes op på en stor pande, og løg og hvidløg
tilsættes.
- Det brunes 2-3 minutter under låg, og den hakkede rosmarin strøs
over løgblandingen.
- Lad krydderiet trænge igennem et øjeblik.
- Andetern kommes i grøntsagerne, og det hele steges 10-15
minutter under hyppig
omrøring, indtil al væde er kogt ind.
- Hvidvinen tilsættes, og der krydres med salt og peber.
- Retten koger videre 5 minutter under omrøring.
- Bigolien koges i rigeligt vand, til den er al dente, hvorefter
den tages op af vandet.
- Biologien blandes med andesaucen.
- Den revne parmesan drysses over retten, der serveres varm
garneret med laurbær og rosmarin.
|
Tiramisu Ingredienser til 4
personer:
| 250 g mascarpone |
| 4 ladyfingers |
| 2 æg |
| 40 g sukker |
| ½ tsk. hvidt eller brunt vaniljepulver |
| 2 kopper espresso |
| 2 spsk. brandy |
| 10 g kakaopulver |
| salt |
Garniture:
mørk chokolade |
Tiramisu Fremgangsmåde:
- 2 æggehvider og en knivspids salt kommes i en skål.
- Æggeblommerne kommes i en anden skål og sættes til side.
- Æggehviderne piskes stive med et piskeris.
- Med et piskeris piskes æggeblommerne sammen med sukker og
vaniljepulver.
- Mascarpone kommes i æggeblommeblandingen. Der omrøres grundigt.
- Til sidst vendes æggehviderne i blandingen.
- Der fyldes lidt af cremen i nogle dessertglas.
- 2 kopper espresso hældes i en dyb tallerken og blandes med brandy.
- Ladyfingerkiksene lægges i blød i kort tid, brækkes i stykker og
kommes i glassene.
- Glassene fyldes op med creme.
- Der strøs med kakao og garneres med chokolade.
|