HERREMAD 

   MENU 4. dec. 2012

MADHOLD 2

Fennikelsalat med appelsiner

Bigoli med anderagout

Tiramisu

Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
Råvarerne er købt hos Føtex  

Fennikelsalat med appelsiner

Ingredienser til 4 personer:

bullet2 fennikelknolde
bullet4 appelsiner
bullet12 sorte oliven
bullet6 spsk. olivenolie
bulletsalt & peber
Fennikelsalat med appelsiner

Fremgangsmåde:
  1. Fennikelknoldens yderste lag fjernes, og bunden skæres af den tilbageblevne
    knold.
  2. Fennikelknoldene skæres i små ensartede terninger. Det grønne fra stængerne
    hakkes.
  3. Til marinaden hældes olivenolien i en salatskål, og der krydres med salt og peber.
  4. Fennikelterningerne og det grønne kommes i, og det trækker i 20 minutter.
  5. Der omrøres forsigtigt. Appelsinerne skrælles omhyggeligt, og skæres midt over i ensartede, tykke skiver. Saften bør ikke gå til spilde.
  6. Stenene fjernes fra olivenerne.
  7. På en tallerken anrettes fennikel og marinade.
  8. Olivenerne lægges oven på appelsinskiverne.
  9. Saften hældes over retten. Der garneres med
    fennikelgrønt.
Bigoli med anderagout

Ingredienser til 4 personer:

bullet½ and
bullet1 løg
bullet1 fed hvidløg
bullet2 friske rosmarinkviste
bullet1 spsk. olivenolie
bullet7 spsk. tør hvidvin
bullet1 håndfuld  revet parmesanost
bullet9 laurbærblade
bulletsalt & peber

 

Bigoli med anderagout

Fremgangsmåde:

  1. Andens skind fjernes, og hvis det er nødvendigt også fedtlaget under skindet.
  2. Dyret åbnes med en skarp kniv eller en fjerkræsaks langs med brystkassen, og
    kødet løsnes fra benene.
  3. Kødet skæres i regelmæssige tern på ½ cm.
  4. Hvidløg og løg pilles og hakkes fint.
  5. 2 spsk. olivenolie varmes op på en stor pande, og løg og hvidløg tilsættes.
  6. Det brunes 2-3 minutter under låg, og den hakkede rosmarin strøs over løgblandingen.
  7. Lad krydderiet trænge igennem et øjeblik.
  8. Andetern kommes i grøntsagerne, og det hele steges 10-15 minutter under hyppig
    omrøring, indtil al væde er kogt ind.
  9. Hvidvinen tilsættes, og der krydres med salt og peber.
  10. Retten koger videre 5 minutter under omrøring.
  11. Bigolien koges i rigeligt vand, til den er al dente, hvorefter den tages op af vandet.
  12. Biologien blandes med andesaucen.
  13. Den revne parmesan drysses over retten, der serveres varm garneret med laurbær og rosmarin.
Tiramisu

Ingredienser til 4 personer:

bullet250 g mascarpone
bullet4 ladyfingers
bullet2 æg
bullet40 g sukker
bullet½ tsk. hvidt eller brunt vaniljepulver
bullet2 kopper espresso
bullet2 spsk. brandy
bullet10 g kakaopulver
bulletsalt

Garniture:
mørk chokolade

Tiramisu

Fremgangsmåde:

  1. 2 æggehvider og en knivspids salt kommes i en skål.
  2. Æggeblommerne kommes i en anden skål og sættes til side.
  3. Æggehviderne piskes stive med et piskeris.
  4. Med et piskeris piskes æggeblommerne sammen med sukker og vaniljepulver.
  5. Mascarpone kommes i æggeblommeblandingen. Der omrøres grundigt.
  6. Til sidst vendes æggehviderne i blandingen.
  7. Der fyldes lidt af cremen i nogle dessertglas.
  8. 2 kopper espresso hældes i en dyb tallerken og blandes med brandy.
  9. Ladyfingerkiksene lægges i blød i kort tid, brækkes i stykker og kommes i glassene.
  10. Glassene fyldes op med creme.
  11. Der strøs med kakao og garneres med chokolade.