Borsjtj – Russisk rødbedesuppe Ingredienser til
4 personer
| ½ kg kalvebov |
| 1 boullionterning |
| 2 kviste timian |
| 2 laurbærblade |
| 5 peberkorn |
| ½ tsk kommen |
| 1 løg i kvarte |
| 1 fed hvidløg |
| ½ seleriknold i tern |
| 1 bladselleri |
| 1 dåse flåede tomater |
| 2 rødbeder i tern |
| 50 g bacon i tern |
| 250 g hvidkål fintsnittet |
| 1 gulerod i tern |
| 1 porre i ringe |
| 2 kartofler i tern |
| 2 spsk koncentreret tomatpure |
| ½ dl æbleeddike |
| 1 bdt hakket persille |
| 1 rødbede friskrevet |
| Creme frarche 38% |
| Brød |
|
Borsjtj – Russisk rødbedesuppe Fremgangsmåde
| Dæk kødet med vand i en stor gryde og bring det i kog. |
| Tilsæt salt når kødet er skummet og skum det igen. |
| Tilsæt en boullionterning, timian, laurbærblade, peberkorn,
kommen, løg, fint hakket hvidløg, 1 stilk bladselleri og stilkene
fra persillen. |
| Kog ca. halvanden time ved middelvarme til kødet falder fra
benet. |
| Si suppen og gem den. |
| Skær kødet i tern og varm dem i suppen. |
| Steg baconen i en gryde og tilsæt rødbeder, hvidkål, gulerødder,
selleri, porrer og kartofler efterhånden, som der smelter fedt fra
baconen. |
| Vend tomatpuréen i, tilsæt de flåede tomater og tilsæt det til
suppen. |
| Lad grønsagerne koge knap møre. Smag til med salt, peber og
sukker. |
| Riv den sidste rødbede fint, overhældes med ½ dl æbleeddike,
skal trække ca. 20 min. derefter sies.
|
| Suppen portionsanrettes, tilsæt 1 spsk rødbedesaft i midten lige
før serveringen, så suppen får en smuk farve. Suppen serveres med en
klat creme fresh på toppen, hakket persille og groft brød. |
|
Fyldte
ananas
Ingredienser til 4 personer
| 2 Friske ananas |
| 4 Spsk orangelikør
|
Fromagen:
| 3 Blade husblas |
| 2 Æggeblommer |
| 2 Spsk floursukker |
| 2 Spsk appelsinsaft |
| 1 Spsk orangelikør |
| 1/4 Piskefløde |
Pynt:
| Skal af 1 appelsin |
| 1 dl vand |
| 1 spsk sukker |
| Appelsinsaft kan anvendes i stedet for |
|
Fyldte ananas Fremgangsmåde
| Skær de to ananas igennem på langs og fjern midterstrengene |
| Skær ananaskødet fra skallen, snit det i små terninger og læg
dem i skallen |
| Fordel likør over |
Fromage:
| Læg husblasen i blød i kold vand i 5 min |
| Pisk æggeblommer og floursukker luftigt |
| Træk husblassene op sammen med det vand, der hænger véd |
| Smelt den i vandbad. |
| Afkøl husblas'en med appelsinsaft og likør, og rør den i æggene |
| Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen |
| Fordel den halvstive fromage over de halve ananas, som sættes koldt |
Pynt
| Skær appelsinskallen i meget tynde strimler og kog dem i vand og
sukker, ca. 5 min |
| Tag dem op og lad dem tørre |
| Pynt med appelsinstrimler ved serveringen |
|