HERREMAD 

   MENU 27. nov. 2012

MADHOLD 1

Borsjtj – Russisk rødbedesuppe

Fyldte ananas

Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
 
Råvarerne er købt hos Føtex  
Borsjtj – Russisk rødbedesuppe

Ingredienser til 4 personer

bullet½ kg kalvebov
bullet1 boullionterning
bullet2 kviste timian
bullet2 laurbærblade
bullet5 peberkorn
bullet½ tsk kommen
bullet1 løg i kvarte
bullet1 fed hvidløg
bullet½ seleriknold i tern
bullet1 bladselleri
bullet1 dåse flåede tomater
bullet2 rødbeder i tern
bullet50 g bacon i tern
bullet250 g hvidkål fintsnittet
bullet1 gulerod i tern
bullet1 porre i ringe
bullet2 kartofler i tern
bullet2 spsk koncentreret tomatpure
bullet½ dl æbleeddike
bullet1 bdt hakket persille
bullet1 rødbede friskrevet
bulletCreme frarche 38%
bulletBrød
 
Borsjtj – Russisk rødbedesuppe

Fremgangsmåde

bulletDæk kødet med vand i en stor gryde og bring det i kog.
bulletTilsæt salt når kødet er skummet og skum det igen.
bulletTilsæt en boullionterning, timian, laurbærblade, peberkorn, kommen, løg, fint hakket hvidløg, 1 stilk bladselleri og stilkene fra persillen.
bulletKog ca. halvanden time ved middelvarme til kødet falder fra benet.
bulletSi suppen og gem den.
bulletSkær kødet i tern og varm dem i suppen.
bulletSteg baconen i en gryde og tilsæt rødbeder, hvidkål, gulerødder, selleri, porrer og kartofler efterhånden, som der smelter fedt fra baconen.
bulletVend tomatpuréen i, tilsæt de flåede tomater og tilsæt det til suppen.
bulletLad grønsagerne koge knap møre. Smag til med salt, peber og sukker.
bulletRiv den sidste rødbede fint, overhældes med ½ dl æbleeddike, skal trække ca. 20 min. derefter sies.
 
bulletSuppen portionsanrettes, tilsæt 1 spsk rødbedesaft i midten lige før serveringen, så suppen får en smuk farve. Suppen serveres med en klat creme fresh på toppen, hakket persille og groft brød.
Fyldte ananas

Ingredienser til 4 personer

bullet2 Friske ananas
bullet4 Spsk orangelikør
 

Fromagen:

bullet3 Blade husblas
bullet2 Æggeblommer
bullet2 Spsk floursukker
bullet2 Spsk appelsinsaft
bullet1 Spsk orangelikør
bullet1/4 Piskefløde

Pynt:

bulletSkal af 1 appelsin
bullet1 dl vand
bullet1 spsk sukker
bulletAppelsinsaft kan anvendes i stedet for

 

Fyldte ananas

Fremgangsmåde

bulletSkær de to ananas igennem på langs og fjern midterstrengene
bulletSkær ananaskødet fra skallen, snit det i små terninger og læg dem i skallen
bulletFordel likør over

Fromage:

bulletLæg husblasen i blød i kold vand i 5 min
bulletPisk æggeblommer og floursukker luftigt
bulletTræk husblassene op sammen med det vand, der hænger véd
bulletSmelt den i vandbad.
bulletAfkøl husblas'en med appelsinsaft og likør, og rør den i æggene
bulletPisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen
bulletFordel den halvstive fromage over de halve ananas, som sættes koldt

Pynt

bulletSkær appelsinskallen i meget tynde strimler og kog dem i vand og sukker, ca. 5 min
bulletTag dem op og lad dem tørre
bulletPynt med appelsinstrimler ved serveringen