HERREMAD 

   MENU 20. nov. 2012

MADHOLD 2

Stegte peberfrugter som i Piemonte

Oksekødssuppe med bønner

Ananas med basilikum
(Eksempel på molekylær gastronomi)

Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
Råvarerne er købt hos Føtex  

Stegte peberfrugter som i Piemonte.

Ingredienser til 4 flutes:

bullet4 store røde peberfrugter
bullet2 dåser flåede tomater
bullet1 dåse ansjosfileter
bullet2 fed hvidløg
bullet8 skefulde ekstra god jomfru olivenolie
bulletfrisk kværnet peber
bullet1 lille bundt basilikum

 

 

Stegte peberfrugter som i Piemonte.

 Fremgangsmåde:

  1. Peberfrugterne skæres i halve. Sørg for, at stilken gennemskæres og bliver på frugten, det holder på formen og er dekorativt.

  2. Fjern frø og  frøstokke.

  3. Frugterne anbringes i et olieret ildfast fad.

  4. Tomaterne drænes og skæres i halve (evt. kvarte, afhængig af størrelsen), der anbringes 2-3 tomatstykker i hver halve peberfrugt.

  5. Ansjoserne drænes. 1-2 fileter skåret i kvarte anbringes mellem tomatstykkerne i hver halve peberfrugt.

  6. Hvidløgene snittes i fine skiver, som fordeles jævnt mellem tomat- og ansjosstykkerne og en lille skefuld olivenolie hældes over.

  7. Krydr med friskkværnet sort peber, men ikke salt. Ansjoserne er salte.

  8. Steges i en forvarmet ovn 180 C i ca. en time.

  9. Drysses med få spredte basilikumblade og serveres sammen med noget godt brød.

Oksekødssuppe med bønner.

Ingredienser til 4 personer:

bullet25 g smør
bullet300 g magert hakket oksekød (9-12% fedt)
bullet2 hakkede fed hvidløg
bullet3 hakkede rødløg (ca. 200 g)
bullet2 røde og 2 grønne peberfrugter i tern (ca. 250 g)
bullet1 dåse blandede bønner i chilisauce (ca. 425 g)
bullet1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
bullet2 tsk. stødt, sød chili
bullet2 tsk. groft salt
bullet1 liter vand
bullet2 spsk. lys saucejævner
bullet1½ dl creme fraiche 9%
Oksekødssuppe med bønner.

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret i en gryde ved god varme, men uden det bruner.
  2. Svits kødet i ca. 1 min til det smuldrer og skifter farve.
  3. Tilsæt hvidløg, rødløg og peberfrugter og svits i yderligere 1 min.
  4. Tilsæt bønner med væde, tomatpuré, krydderier og vand.
  5. Bring suppen i kog og kog den under låg ved svag varme i ca. 5 min.
  6. Drys saucejævneren i suppen under omrøring.
  7. Kog suppen ved jævn varme, stadig under omrøring i ca. 1 min. Smag til.
  8. Serveres i forvarmede tallerkner med creme fraiche og godt brød.


 

Ananas med basilikum.
(Eksempel på molekylær gastronomi)
 
bullet½ frisk ananas
bullet1 bundt basilikum
Ananas med basilikum.
(Eksempel på molekylær gastronomi)

Fremgangsmåde:

  1. Skær ananaskødet fri fra skrællen og fra den indre centrale stok.
  2. Skær derefter frugtkødet ud i små stave (ca. 4x1x1 cm).
  3. Skyl basilikumbladene grundigt, tør dem og hak dem derefter fint, og tilsæt 2 spsk. til ananasstavene. Bland grundigt, og lad det trække ½ times tid.
    Serveres evt. med kølig Chablis.