HERREMAD 

   MENU 13. nov. 2012

MADHOLD 1

Advocadosalat med lakseruller, rejer og flute

Ungarsk gullashsuppe m/flute

Den bedste pæretærte

Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
Råvarerne er købt hos Føtex  
Flute:

Ingredienser til 4 flutes:

bullet50 gram Gær
bullet4 dl. Vand
bullet2 tsk. Salt
bullet600 gram Hvedemel
bullet1 Æg til pensling
Flute:

Fremgangsmåde:

bulletGæren røres ud i det lunkne vand. Mel og salt tilsættes.
bulletDejen æltes godt og stilles til hævning i ca. 30 minutter.
bulletDerefter æltes dejen igennem og formes til 4 flute, der efterhæver på en smurt plade eller bagepapir i 15 minutter.
bulletRids flutene og pensel dem med sammenpisket æg eller vand og bag dem i ved 230 grader C i 15 minutter.

Tips:

hvis du pensler dine flutes 2 gange under bagningen, gør du skorpen ekstra sprød.
 
Advocadosalat med lakseruller, rejer og flute

Ingredienser til 4 personer:

Rejer:

bullet150 g. rejer rå pillet vægt (ca. 200 g. med skal)
bullet1 chilipeber rød
bullet2 fed hvidløg
bullet1 cm. frisk ingefær
bullet0.5 lime
bullet0.5 dl. olie

Dressing:

bullet1 dl. græsk youghurt
bullet0.75 bdt. dild
bullet1 spsk. tørret dild
bullet0.5 tsk. dijonsennep
bullet50 g. løg
bullet1 fed hvidløg
bulletsalt
bulletpeber

Lakseruller:

bullet250 g. røget laks i skiver
bullet100 g. flødeost naturel
bullet1 spsk. creme fraiche 38%
bullet0.25 bdt. dild
bullet0.5 spsk. tørret dild
bulletPeber

Advocadosalat:

bullet2 advocadoer
bullet50 g. rucola
bullet1 tomat
bullet50 g. agurk
bullet0.25 bdt. forårsløg
bullet1 lime

Pynt:

bulletDild
bulletEvt. lidt stenbidderrogn til garnering
Advocadosalat med lakseruller, rejer og flute

Fremgangsmåde:

Rejer:

bulletSkær chillien i grove skiver (kan undlades i tilfælde af børn og andre sarte ganer)
bulletPil hvidløgne, del dem i to og knus dem let
bulletSkær ingefær og lime i tynde skiver
bulletBland alle ingredienser i en pose og lad dem marinere i køleskabet (mindst en time). Rejerne steges på en varm pande i et par minutter
 

Dressing:

bulletHak dilden, riv løget og pres hvidløget.
bulletBland alle ingredienser og smag til med salt og peber.
bulletLad den trække (mindst en halv time)
 

 

 

Lakseruller:

bulletHak dilden. Bland dild, flødeost, creme fraiche og lidt peber.
bulletSmør lakseskiverne med osteblandingen (ca. 3 millimeter), og rul dem som små ruolader.
bulletGarner evt. med 1/2 tsk. Stenbidderrogn eller lignende.
 

 

Advokadosalat:

bulletHalver advocadoerne og skær dem i tynde skiver
bulletSkær tomat og agurk i små tern
bulletSkær forårsløg i tynde ringe
bulletPres saften af en lime over salaten.

 

Servering:

bulletAnret salaten på et fad
bullet

Læg lakserullerne rundt i kanten og rejerne i midten.

bullet

Server med dressingen og et godt stykke flute
 

   

Ungarsk gullashsuppe er en langtidssimret ret fuld af kraft og smag fra oksekødet, laurbærbladene, sellerien og paprikaen.

Ungarsk gullashsuppe

Ingredienser til 4 personer

bullet1spsk olie
bullet0,7 kg oksekød i tern
bullet2 løg (200g)
bullet2 chilier
bullet1 spsk salt
bullet1 tsk stødt peber
bullet30 g paprika (ca. 3/4 dl)
bullet4 laurbærblade
bullet2 ds hakkede tomat
bullet2 l kogende vand
bullet1 pk. chorizopølse eller bacon (75 g)
bullet2 løg (200g)
bullet2 røde peberfrugter (evt. snackpeber)
bullet5 gulerødder (ca. 400g)
bullet1 knoldselleri
bullet100 g revet ost
 
Ungarsk gullashsuppe

Fremgangsmåde

bulletVarm olien op i gryden og brun kødet heri, mens du hakker de to løg og chilierne
bulletSvits de hakkede løg og chilier med et par min.
bulletTilsæt salt, peber, paprika og laurbærblade og rør godt rundt.
bulletTilsæt dåsetomaterne og det kogende vand og lad det stå og simre i 1½ time.
bulletKlargør de øvrige grøntsager imens: løg i både samt peberfrugter, knoldselleri og gulerødder i tern
bulletSteg chorizopølsen let på panden. Lad den blive kold og del den i mindre stykker
bulletTilsæt løg i både samt peberfrugter, knoldselleri og gulerødder i tern og lad det simre med i ca. 25 min.
bulletSuppen serveres rygende varm med revet ost, chorizopølse og flutes
Den bedste pæretærte

Ingredienser til 6 personer

bullet6 friske pærer
bullet250g med
bullet150g smør
bullet150g sukker
bullet1 æg
bullet1 spsk vand
bullet1 spsk vanillesukker
bulletLidt mælk

Fyld:

bullet50g marcipan
bullet50g margarine
bullet50g sukker
bulletSukker
bulletMandler

Pynt:

bullet2.5dl creme fraiche
bulletVanillesukker

 

Den bedste pæretærte

Fremgangsmåde

bulletSmuldr smør i mel, og tilsæt sukker, æg og vand
bulletBland godt sammen, og stil dejen på køl i 15-20min
bulletSkræl pærerne og halver dem. Kog dem i en gryde med vand sukker og vanille indtil pærerne er møre
bulletLæg imens pærerne til afdrypning på viskestykke/serviet
 
bulletBland derefter marcipan, margarine og sukker til en tyk masse.
bulletFordel halvdelen af den afkølede dej i en tærteform - husk kanten
bulletLæg derefter de halve pærer i, og drys med vanillesukker.
bulletFordel så fyldet tilfældigt i flade klumper
bulletLav den sidste halvdel af dejen til et låg og sæt den på tærten
bulletSmør med mælk, drys med sukker og mandler
bulletBages 30min v.200grader
 
bulletKom creme fraichen i en lille skål og smag den til med vanillesukker