HERREMAD
MENU 13. nov. 2012
MADHOLD 1 |
Advocadosalat med lakseruller, rejer og
flute
Ungarsk gullashsuppe
m/flute
Den bedste
pæretærte |
Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Flute: Ingredienser
til 4 flutes:
 | 50 gram Gær |
 | 4 dl. Vand |
 | 2 tsk. Salt |
 | 600 gram Hvedemel |
 | 1 Æg til pensling |
|
Flute: Fremgangsmåde:
 | Gæren røres ud i det lunkne vand. Mel og salt tilsættes. |
 | Dejen æltes godt og stilles til hævning i ca. 30 minutter. |
 | Derefter æltes dejen igennem og formes til 4 flute, der efterhæver
på en smurt plade eller bagepapir i 15 minutter. |
 | Rids flutene og pensel dem med sammenpisket æg eller vand og bag dem
i ved 230 grader C i 15 minutter.
Tips:
hvis du pensler dine flutes 2 gange under bagningen, gør du skorpen
ekstra sprød.
|
|
Advocadosalat med lakseruller,
rejer og flute Ingredienser til 4 personer:
Rejer:
 | 150 g. rejer rå pillet vægt (ca. 200 g. med skal) |
 | 1 chilipeber rød |
 | 2 fed hvidløg |
 | 1 cm. frisk ingefær |
 | 0.5 lime |
 | 0.5 dl. olie |
Dressing:
 | 1 dl. græsk youghurt |
 | 0.75 bdt. dild |
 | 1 spsk. tørret dild |
 | 0.5 tsk. dijonsennep |
 | 50 g. løg |
 | 1 fed hvidløg |
 | salt |
 | peber |
Lakseruller:
 | 250 g. røget laks i skiver |
 | 100 g. flødeost naturel |
 | 1 spsk. creme fraiche 38% |
 | 0.25 bdt. dild |
 | 0.5 spsk. tørret dild |
 | Peber |
Advocadosalat:
 | 2 advocadoer |
 | 50 g. rucola |
 | 1 tomat |
 | 50 g. agurk |
 | 0.25 bdt. forårsløg |
 | 1 lime |
Pynt:
 | Dild |
 | Evt. lidt stenbidderrogn til garnering |
|
|
|
Ungarsk gullashsuppe er
en langtidssimret ret fuld af kraft og smag fra oksekødet, laurbærbladene,
sellerien og paprikaen. |
Ungarsk gullashsuppe Ingredienser til
4 personer
 | 1spsk olie |
 | 0,7 kg oksekød i tern |
 | 2 løg (200g) |
 | 2 chilier |
 | 1 spsk salt |
 | 1 tsk stødt peber |
 | 30 g paprika (ca. 3/4 dl) |
 | 4 laurbærblade |
 | 2 ds hakkede tomat |
 | 2 l kogende vand |
 | 1 pk. chorizopølse eller bacon (75 g) |
 | 2 løg (200g) |
 | 2 røde peberfrugter (evt. snackpeber) |
 | 5 gulerødder (ca. 400g) |
 | 1 knoldselleri |
 | 100 g revet ost |
|
Ungarsk gullashsuppe Fremgangsmåde
 | Varm olien op i gryden og brun kødet heri, mens du hakker de to
løg og chilierne |
 | Svits de hakkede løg og chilier med et par min. |
 | Tilsæt salt, peber, paprika og laurbærblade og rør godt rundt.
|
 | Tilsæt dåsetomaterne og det kogende vand og lad det stå og simre
i 1½ time. |
 | Klargør de øvrige grøntsager imens: løg i både samt
peberfrugter, knoldselleri og gulerødder i tern |
 | Steg chorizopølsen let på panden. Lad den blive kold og del den
i mindre stykker |
 | Tilsæt løg i både samt peberfrugter, knoldselleri og gulerødder
i tern og lad det simre med i ca. 25 min. |
 | Suppen serveres rygende varm med revet ost, chorizopølse og
flutes |
|
Den
bedste pæretærte
Ingredienser til 6 personer
 | 6 friske pærer |
 | 250g med |
 | 150g smør |
 | 150g sukker |
 | 1 æg |
 | 1 spsk vand |
 | 1 spsk vanillesukker |
 | Lidt mælk |
Fyld:
 | 50g marcipan |
 | 50g margarine |
 | 50g sukker |
 | Sukker |
 | Mandler |
Pynt:
 | 2.5dl creme fraiche |
 | Vanillesukker |
|
Den bedste pæretærte Fremgangsmåde
 | Smuldr smør i mel, og tilsæt sukker, æg og vand |
 | Bland godt sammen, og stil dejen på køl i 15-20min |
 | Skræl pærerne og halver dem. Kog dem i en gryde med vand sukker
og vanille indtil pærerne er møre |
 | Læg imens pærerne til afdrypning på viskestykke/serviet
|
 | Bland derefter marcipan, margarine og sukker til en tyk masse. |
 | Fordel halvdelen af den afkølede dej i en tærteform - husk
kanten |
 | Læg derefter de halve pærer i, og drys med vanillesukker. |
 | Fordel så fyldet tilfældigt i flade klumper |
 | Lav den sidste halvdel af dejen til et låg og sæt den på tærten |
 | Smør med mælk, drys med sukker og mandler |
 | Bages 30min v.200grader
|
 | Kom creme fraichen i en lille skål og smag den til med
vanillesukker |
|