HERREMAD
MENU 13. nov. 2012
MADHOLD 1 |
Advocadosalat med lakseruller, rejer og
flute
Ungarsk gullashsuppe
m/flute
Den bedste
pæretærte |
Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Flute: Ingredienser
til 4 flutes:
| 50 gram Gær |
| 4 dl. Vand |
| 2 tsk. Salt |
| 600 gram Hvedemel |
| 1 Æg til pensling |
|
Flute: Fremgangsmåde:
| Gæren røres ud i det lunkne vand. Mel og salt tilsættes. |
| Dejen æltes godt og stilles til hævning i ca. 30 minutter. |
| Derefter æltes dejen igennem og formes til 4 flute, der efterhæver
på en smurt plade eller bagepapir i 15 minutter. |
| Rids flutene og pensel dem med sammenpisket æg eller vand og bag dem
i ved 230 grader C i 15 minutter.
Tips:
hvis du pensler dine flutes 2 gange under bagningen, gør du skorpen
ekstra sprød.
|
|
Advocadosalat med lakseruller,
rejer og flute Ingredienser til 4 personer:
Rejer:
| 150 g. rejer rå pillet vægt (ca. 200 g. med skal) |
| 1 chilipeber rød |
| 2 fed hvidløg |
| 1 cm. frisk ingefær |
| 0.5 lime |
| 0.5 dl. olie |
Dressing:
| 1 dl. græsk youghurt |
| 0.75 bdt. dild |
| 1 spsk. tørret dild |
| 0.5 tsk. dijonsennep |
| 50 g. løg |
| 1 fed hvidløg |
| salt |
| peber |
Lakseruller:
| 250 g. røget laks i skiver |
| 100 g. flødeost naturel |
| 1 spsk. creme fraiche 38% |
| 0.25 bdt. dild |
| 0.5 spsk. tørret dild |
| Peber |
Advocadosalat:
| 2 advocadoer |
| 50 g. rucola |
| 1 tomat |
| 50 g. agurk |
| 0.25 bdt. forårsløg |
| 1 lime |
Pynt:
| Dild |
| Evt. lidt stenbidderrogn til garnering |
|
Advocadosalat med lakseruller, rejer og flute Fremgangsmåde:
Rejer:
| Skær chillien i grove skiver (kan undlades i tilfælde af børn og
andre sarte ganer) |
| Pil hvidløgne, del dem i to og knus dem let |
| Skær ingefær og lime i tynde skiver |
| Bland alle ingredienser i en pose og lad dem marinere i
køleskabet (mindst en time). Rejerne steges på en varm pande i et
par minutter
|
Dressing:
| Hak dilden, riv løget og pres hvidløget. |
| Bland alle ingredienser og smag til med salt og peber. |
| Lad den trække (mindst en halv time)
|
Lakseruller:
| Hak dilden. Bland dild, flødeost, creme fraiche og lidt peber. |
| Smør lakseskiverne med osteblandingen (ca. 3 millimeter), og rul
dem som små ruolader. |
| Garner evt. med 1/2 tsk. Stenbidderrogn eller lignende.
|
Advokadosalat:
| Halver advocadoerne og skær dem i tynde skiver |
| Skær tomat og agurk i små tern |
| Skær forårsløg i tynde ringe |
| Pres saften af en lime over salaten. |
Servering:
| Anret salaten på et fad |
|
Læg lakserullerne rundt i kanten og rejerne i
midten. |
|
Server med dressingen og et godt stykke flute
|
|
|
Ungarsk gullashsuppe er
en langtidssimret ret fuld af kraft og smag fra oksekødet, laurbærbladene,
sellerien og paprikaen. |
Ungarsk gullashsuppe Ingredienser til
4 personer
| 1spsk olie |
| 0,7 kg oksekød i tern |
| 2 løg (200g) |
| 2 chilier |
| 1 spsk salt |
| 1 tsk stødt peber |
| 30 g paprika (ca. 3/4 dl) |
| 4 laurbærblade |
| 2 ds hakkede tomat |
| 2 l kogende vand |
| 1 pk. chorizopølse eller bacon (75 g) |
| 2 løg (200g) |
| 2 røde peberfrugter (evt. snackpeber) |
| 5 gulerødder (ca. 400g) |
| 1 knoldselleri |
| 100 g revet ost |
|
Ungarsk gullashsuppe Fremgangsmåde
| Varm olien op i gryden og brun kødet heri, mens du hakker de to
løg og chilierne |
| Svits de hakkede løg og chilier med et par min. |
| Tilsæt salt, peber, paprika og laurbærblade og rør godt rundt.
|
| Tilsæt dåsetomaterne og det kogende vand og lad det stå og simre
i 1½ time. |
| Klargør de øvrige grøntsager imens: løg i både samt
peberfrugter, knoldselleri og gulerødder i tern |
| Steg chorizopølsen let på panden. Lad den blive kold og del den
i mindre stykker |
| Tilsæt løg i både samt peberfrugter, knoldselleri og gulerødder
i tern og lad det simre med i ca. 25 min. |
| Suppen serveres rygende varm med revet ost, chorizopølse og
flutes |
|
Den
bedste pæretærte
Ingredienser til 6 personer
| 6 friske pærer |
| 250g med |
| 150g smør |
| 150g sukker |
| 1 æg |
| 1 spsk vand |
| 1 spsk vanillesukker |
| Lidt mælk |
Fyld:
| 50g marcipan |
| 50g margarine |
| 50g sukker |
| Sukker |
| Mandler |
Pynt:
| 2.5dl creme fraiche |
| Vanillesukker |
|
Den bedste pæretærte Fremgangsmåde
| Smuldr smør i mel, og tilsæt sukker, æg og vand |
| Bland godt sammen, og stil dejen på køl i 15-20min |
| Skræl pærerne og halver dem. Kog dem i en gryde med vand sukker
og vanille indtil pærerne er møre |
| Læg imens pærerne til afdrypning på viskestykke/serviet
|
| Bland derefter marcipan, margarine og sukker til en tyk masse. |
| Fordel halvdelen af den afkølede dej i en tærteform - husk
kanten |
| Læg derefter de halve pærer i, og drys med vanillesukker. |
| Fordel så fyldet tilfældigt i flade klumper |
| Lav den sidste halvdel af dejen til et låg og sæt den på tærten |
| Smør med mælk, drys med sukker og mandler |
| Bages 30min v.200grader
|
| Kom creme fraichen i en lille skål og smag den til med
vanillesukker |
|