HERREMAD 

   MENU 6. okt. 2012

MADHOLD 2

Hummerhalesuppe med rødtunge

Oksekødsruller fyldt med svampe i svøb af kalvebacon på dampede jordskokker og senneps-flødesauce

 

Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
Råvarerne er købt hos Føtex  

Hummerhalesuppe med rødtunge

Ingredienser til 4 personer.

bullet1 løg
bulletsmør
bullet2 spsk. cognac
bullet6 - 8 dl hønsebouillon
bullet2 dl piskefløde
bullet2 stilke frisk estragon
bullet250 g optøet rødtungefileter
bullet1 pakke optøet hummerhaler
bullet1 - 2 appelsin
bulletsalt og peber
bulletbredbladet persille
 

Hummerhalesuppe med rødtunge

Fremgangsmåde:

 

  1. Hak løg og hvidløg og svits i smør i en gryde uden at brune det.
  2. Kom cognac på og damp af.
  3. Kom bouillon og fløde på og tilføj estragon.
  4. Lad simre i 5 minutter.
  5. Afdryp væden fra fisk og hummerhaler.
  6. Skær fisken i mindre mundrette stykker og kom i suppen.
  7. Lad simre i 2 minutter.
  8. Kom nu hummerhaler i og lad dem lige blive varme.
  9. Fisk estragon op og smag suppen til med appelsinsaft, salt, peber og en anelse cognac.
Oksekødsruller

Ingredienser til 4 personer:
 

bullet8 tynde skiver (ca. 600 g i alt) okseyderlår (a la benløse fugle)
bullet16 skiver kalvebacon
bullet200 g østershatte
bulletolie
bullet1 skalotteløg
bullet2 spsk. grov sennep
bulletsalt og peber
bullet1 dl oksebouillon
bullet400 g rensede jordskokker
bullet25 g smør
bullet1 dl vand
bulletsalt og peber
 

Til saucen:
 

bullet2 skalotteløg
bulletolie
bullet1 spsk. grov sennep
bullet2 dl oksebouillon
bullet1 dl piskefløde
bulletMaizena-mel
bulletsalt og peber
bullet250 grønne bønner
bulletbrød

Oksekødsruller

Fremgangsmåde:
 

  1. Skær stokkene af østershattene og riv hatten i lange strimler, rist dem på en pande i lidt olie.
  2. Kødskiverne duppes tørre med køkkenrulle og bankes let.
  3. Smør lidt sennep og lidt finthakket skalotteløg på hver skive.
  4. Fordel de stegte østershatte på kødskiverne, krydr med salt og peber.
  5. Rul så skiverne sammen og sæt en kødnål i hver rulle for at holde dem sammen.
  6. Rul nu 2 skiver bacon om hver kødrulle og hold det sammen med en kødnål.
  7. Varm en stegegryde op med lidt olie og brun rullerne forsigtigt på alle sider.
  8. Hæld så bouillonen ved kødet, læg låg på panden og skru ned for varmen.
  9. Herefter simrer kødet ca. 10 minutter.
  10. Tag kødrullerne op - fjerne kødnålene inden serveringen.
  11. Jordskokkerne skæres i tynde skiver og svitses let i smør på en pande, tilsættes ca. 1 dl vand og dampes under låg ca. 5 minutter på panden. Smag til med salt og peber.

Senneps-flødesaucen:

  1. Hak skalotteløgene fint og svits dem i en gryde i lidt olie.
  2. Tilsæt sennep og bouillon og lad det hele koge til det er jævnt.
  3. Tilsæt fløden og lad igen saucen koge igennem, jævn evt. med lidt Maizena-mel og smag til med salt og peber.