FARSERET FASAN
Ingredienser til
2 personer
Fars:
| 200 g hakket kalve- og svinefars |
| 1 æg |
| ca. 2-3 dl mælk |
| rødvin - en sjat |
| havregryn i en mængde farsen 'åbner' sig |
| 1 stort hakket løg |
| ca. 10 hakkede hasselnødder |
| lidt stødt enebær |
| persille |
| salt |
| peber |
Fasan:
| 1 stk. fasan |
| 2-3 baconstrimler |
| lidt smør eller olivenolie |
| kødpinde |
| 1 dl fløde |
| ½ dl oliven |
| 5-6 vindruer uden sten |
| lidt mel til jævning |
| salt |
| peber |
Tilbehør til 6 personer:
| 3½ dl crème fraîche |
| 1 spsk. sukker |
| ¼ tsk. groft salt |
| 2 æbler (ca. 300 g) |
| 4 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 275 g) |
| 300 g halve grønne vindruer uden kerner |
| 50 g grofthakkede valnøddekerner Pynt bladselleriblade valnøddekerner vindruer |
|
FARSERET FASAN
Fremgangsmåde
Fars:
- Rør farsen til en passende konsistens med 1 æg, mælk, lidt
rødvin, havregryn, et hakket løg, hakkede hasselnødder, stødt enebær,
persille, salt og peber.
Fasanen:
- Skyl og tør fasanen og gnid den med salt og
peber.
- Fyld farsen i fasanen med en ske og sy åbningen sammen.
- Læg
baconstrimler omkring den og hold dem fast med kødpinde.
- Kom smør eller
olivenolie i en tykbundet gryde, smelt smørret til det tager farve, brun
fasanen godt på alle sider, kom lidt væske i gryden, læg låg på, og lad
fasanen grydestege ved middelvarme i 20 minutter.
- Tag baconstrimlerne
af så brystet kan blive brunt, og steg videre i endnu 10 minutter.
- Tilsæt fløden, oliven og vindruer og steg videre i ca. 15 minutter eller
mere - til fasanen er mør.
- Tag fasanen op og hold den varm.
- Lav en
sauce af væsken i gryden. Saucen skal måske jævnes med mel.
- Fasanen
skæres igennem på midten og anrettes på et fad.
Tilbehør:
- Vend crème fraîchen sammen med sukker og salt.
- Skær æblerne i tern og vend dem i dressingen efterhånden, så de ikke
bliver brune.
- Tilsæt forsigtigt bladselleri, vindruer og valnødder.
- Stil
salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
- Smag waldorfsalaten til, og
kom den i en skål.
|
DRUETÆRTE
Ingredienser til en
tærte
| mørdej |
| 1 æg |
| kagecreme |
| ½ l mælk |
| vindruer uden sten |
| æblegelé |
| crème fraîche |
|
DRUETÆRTE
Fremgangsmåde
- Rul 2 mørdejstykker så tyndt ud som muligt.
- Skær det ene stykke ud i
strimler som skal bruges til kanterne.
- Pisk et æg sammen i en kop og smør
kanterne med en pensel.
- Tryk kanterne fast. Lav evt. et mønster.
- Smør kanter
og bund med et æg.
- Bages i en opvarmet ovn 2000
i 20 minutter.
- Kagecremen er nem og hurtig at tilberede. Tilsæt blot ½ liter
mælk pr. brev, pisk i 1 minut, og sæt kagecremen i køleskabet. Efter 20 min.
i køleskabet, er kagecremen klar til brug.
- Fyld den færdigrørte kagecreme i
den afkølede tærte.
- Læg halve druer tæt hen over cremen.
- Smør æblegelé hen
over frugten. Lad den stivne. Server med crème fraîche.
|