HERREMAD 

   MENU 9. sept.  2012

MADHOLD 2

LØGTÆRTE

HJERTER I VILDTSAUCE

Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
Råvarerne er købt hos Føtex  

LØGTÆRTE

Ingredienser til 4 personer

bullet½ pakke frossen butterdej
bullet4 store løg
bullet30 g smør
bullet3 æg
bullet½ dl mælk
bullet1 bæger crème fraîche
bullet100 g revet emmentaler
bulletsalt
bulletpeber
bullet100 g kyllingelever

LØGTÆRTE

Fremgangsmåde

  1. Rul butterdejen ud, og kom den i en tærteform.
  2. Sæt den i en 2200 varm ovn på nederste rille i 10 minutter.
  3. Skær løgene i skiver og kom dem i en pande med 30 g smør indtil de er let gyldne.
  4. Pisk æg, mælk, crème fraîche og ost sammen. Kom lidt salt og peber i.
  5. Når butterdejstærten har været i ovnen i 10 minutter tages den ud.
  6. Løgene lægges på bunden.
  7. Varm kyllingeleveren på pande med lidt smør i 6-8- minutter.
  8. Skær den i skiver og læg den oven på løgringene.
  9. Æggemassen hældes over.
  10. Tærten sættes ind igen på nederste rille i ca. 15 minutter og tages ud når den er er gylden og bagt.                                                                                                                    

HJERTER I VILDTSAUCE

Ingredienser til 4 personer

bullet2 svinehjerter
bullet4 skiver bacon (75 g)
bullet50 g smør
bullet1½ dl piskefløde
bullet1½ tsk. groft salt
bulletfriskkværnet peber
bullet3 tsk. ribsgelé
bullet1 spsk. Danablu
bulletevt. kulør
bulletevt. jævning

Tilbehør kartofler og grøn salat

 

HJERTER I VILDTSAUCE

Fremgangsmåde

  1. Skyl hjerterne og fjern årestammerne.
  2. Skær bacon og hjerter i tynde strimler.
  3. Gyldn smørret i en tykbundet gryde.
  4. Del hjerter og bacon i 2 portioner, og brun hver portion for sig.
  5. Læg al kødet tilbage i gryden og tilsætpiskefløde, vand, salt og peber.
  6. Lad retten småsnurre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter.
  7. Smag til med ribsgelé og Danablu og tilsæt evt. kulør. Kan jævnes.