HERREMAD
MENU 10. april 2012
HOLD 1 |
Peberfrugt med kammuslinger , hvidløg og pesto
Filetto di vitello alla sardo
Kongelig soufflé med sæsonens bær |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Peberfrugt med kammuslinger,
hvidløg og pesto
Ingredienser til 4 personer
| 4 rød peber |
| 4 fed hvidløg i tynde skiver |
| 8 spsk. olivenolie |
| 8 kammuslinger |
| grøn pesto |
| parmesanost |
| ruccolasalat |
| salt |
| peber |
|
Peberfrugt med kammuslinger,
hvidløg og pesto
Fremgangsmåde:
- Del peberfrugterne på langs og fjern kerner og stilke.
- Fyld pebrene med olie, hvidløg,salt og peber og sæt dem i ovnen 40
min. ved 180 grader.
- Tag dem ud og læg de optøede kammuslinger i pebrene og kom pestoen
ovenpå.
- Sæt dem i ovnen igen i 10 minutter.
- Tag dem ud og drys med parmesan og server straks sammen med
ruccosalat.
|
Filetto di vitello alla sardo
Ingredienser til 4 personer
Fyld:
| 1 bdt. persille |
| 10 basilikumblade |
| 2 salvieblade |
| 3 spsk. reven parmesan |
| 50 g. rasp |
| salt |
| peber |
| 75 g. mild ost (f.eks. pecorino) |
Kødet:
| 800 g. kalvefilet |
| 150 g. skinke i skiver |
| 2 salvieblade |
| 2 kviste merian |
| 2 spsk. olivenolie |
Yderligere:
| køkkensnor |
| 1 dl. tør rødvin |
|
Filetto di vitello alla
sardo
Fremgangsmåde:
- Krydderurterne hakkes fint og blandes med parmesan, rasp, salt og
peber.
- Osten skæres i fingertykke skiver.
- Fileten skæres halvvejs igennem.
- Åbningen fyldes med parmesan-blandingen samt osteskiverne.
- Kødet vikles sammen og ombindes med skinke, dertil anvendes
køkkensnor.
- Ovnen forvarmes til 180 grader.
- Salvie- og merianblade bages af i bradepande i lidt olie sammen med
kødet som brunes godt på alle sider.
- Bradepanden sættes på nederste rille og kødet steges ca. 30 min.
- Hviler herefter 10 minutter.
- Vinen koges op i lille gryde sammen med stegeskyen og en anelse
vand.
- Bouillonen koges let ind og serveres til kødet som er skåret i skive
|
Kongelig soufflé med sæsonens bær Ingredienser til
4 personer
Soufflé:
| 50 g. smør |
| 50 g. sukker |
| 50 g. hvedemel |
| 2½ dl. sødmælk |
| 5 æg, delte |
| 1-2 cl. skovbær-likør |
| 200 g. blandede friske bær (f.eks. blåbær, hindbær, ribs og brombær) |
| smør til formen |
| sukker til formene |
| flormelis til glacering |
Sauce:
| 1 moden mango |
| 1 moden papaya |
| 250 g. sukker |
| 2½ dl. vand |
| lidt Kirschlikør (kirsebær) |
|
Kongelig soufflé med sæsonens bær Fremgangsmåde:
Soufflé:
- Mælken koges op med sukkeret.
- Smør og mel bages sammen og heri hældes forsigtigt mælken.
- Opbagningen tages af varmen og afkøles let.
- Æggeblommerne tilsættes én ad gangen.
- De friske bær vendes forsigtigt i sammen med skovbær-likøren.
- Til sidst vendes de stiftpiskedeæggehvider i.
- Souffléen hældes forsigtigt i en ovnfast skål af passende størrelse,
som
forinden er smurt med smør og drysset med sukker
- Souffléen bages ved jævn varme i 20 minutter i en 180 grader C, varm
ovn.
- Et par minutter før den er færdig, drysses den med flormelis og
glaseres
til den er gylden.
Sauce:
- Sukker og vand koges til en kraftig sukkerlage.
- Mango og papaya skrælles og skæres i grove tern. Disse tilsættes
sukkerlagen, som koges jævn.
- Saucen blendes og sigtes gennem et klæde, så saucen bliver blank.
- Smages til med Kirschlikør.
Anretning:
- Souffléen bæres ind til gæsterne direkte fra ovnen.
Anretningsfadet skal stå klart, når souffleérne er færdige.
- Husk en souffle kan ikke vente på gæsterne, men gæsterne kan godt
vente på en souffle.
- Serveres souffleén ikke med det samme, vil den falde sammen.
- Tilbehøret kan serveres i små skåle ved siden af.
|