HERREMAD
MENU 27. marts 2012
HOLD 2 |
Sydafrikansk aften
Kyllinglever Bobotie med salat og chutney
Lamme Sosaties
Sydafrikansk Rissalat
Malva Pudding |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Kylling lever Bobotie med salat og
chutney. Ingredienser til 12 personer:
| olie til stegning |
| smør |
| 400 g løg |
| 4 fed hvidløg |
| 1 kg kyllingelever |
| 1 spsk. stødt spidskommen |
| 1 tsk. stødt allehånde |
| peber |
| 150 rosiner eller sultana |
| laurbærblade |
| 300 ml sødmælk |
| 3 æg
|
Chutney
| 4 røde chilli |
| 10 fed hvidløg |
| 2 tsk. stødt spidskommen |
| 1½ tsk. salt |
| lagereddike |
| Abrikosmarmelade. Ca. 1 kg i alt |
|
Kylling lever Bobotie med salat og chutney.
Fremgangsmåde:
1. Løgene klares i olie og smør.
2.Lever renses for hinder og hakkes groft.
3.Lever og krydderierne tilsættes løget og svitses til leveren har fået
farve.
4. Massen fordeles i små forme.
5. Laurbærblade presses i.
6.Formene bages i ca. 20 min ved 180 grader.
7. Æg- og mælkeblandingen hældes i formene.
8. Der bages indtil æggeblanding har sat sig.
Serveres med lidt chutney og salat.
Køb en blandet salat. Kun salat blade.
Chutney
1. Blendchilli og hvidløg til glat.
2. Tilsæt spidskommen og salt.
3. Tilsæt noget abrikosmarmelade og blend.
4. Tilsæt lager eddike mens man pisker. |
Lamme Sosaties Ingredienser til 10 personer:
Marinaden
| hakket løg, |
| ingefær, |
| hvidløg, |
| laurbærblade, |
| nelliker, |
| gurkemeje, |
| peber, |
| allehånde, |
| masala, |
| stødt spidskommen, |
| stødt koriander, |
| brun farin, |
| lagereddike |
| salt.
Vi skal bruge løg både( fra 3 løg) og tørrede abrikoser (ca 400g) for at
samle spyddene. |
|
Lamme Sosaties
Fremgangsmåde:
Jeg har masse af Tunø-lam i fryseren og vil gerne marinere kødet natten over
så I slipper for det, men I skal samle spyddene.
|
Sydafrikansk Rissalat. Ingredienser til 10 personer:
| 2 stk rød, gront og gul peberfrugt. |
| 2 rødløg |
| 3-4 stænger af blegselleri |
| rosiner eller sultana (eller begge) |
| svesker |
| tørrede abrikoser |
| 1 stor dåse frugtcocktail (800g) |
| ca 1,5 kg kogt ris |
| 1 glas Hellmans mayonaisse |
| Masala |
|
Sydafrikansk Rissalat.
Fremgangsmåde:
1. Alle grøntsager skæres i tern.
2. Svesker og abrikoser skæres i tern.
3. Frugtcocktail drænes og kirsebær kasseres.
4. Det hele blandes med det samme mængde afkølet kogte ris.
5. Mayonaise blandes med Mrs Balls chutney (mig)
6. Lidt dressing røres i salaten af gangen. |
Malva Pudding Ingredienser til 10 personer:
| 500 g sukker |
| 4 stor æg |
| 2 spsk. abrikosmarmelade (glat) |
| 270 g mel |
| 2 tsk. natron |
| 1 tsk. salt |
| 2 tsk. klar eddike |
| 250 ml sødmælk |
| 60 g smør |
Sauce.
| 500 ml fløde |
| 250 g smør |
| 250 g sukker |
| 125 ml vand |
|
Malva Pudding
Fremgangsmåde:
1. Pisk æggene indtil luftig.
2. Tilsæt abrikosmarmelade og pisk
3. Bland mel, natron og salt.
4. I en gryde smeltes smørret og tilsæt mælk og eddike.
5. Si melblandingen og smørret i æggeblandingen.
6. Blandingen hældes i en smurt bage form (muffinform også godt til portions
servering)
7. Bages ca. 30 min ved 180 grader eller indtil en kniv kommer ud fra midten
rent.
Sauce.
Det hele blandes i en gryde indtil smørret smeltes og sukkeret er opløst.
Den varme kage spiddes flere gange med et grillspyd og saucen hældes over så
den kan absorberes.
Serveres med en første klasses vaniljeis.
Kan pyntes med mynteblade.
|