HERREMAD
MENU 20. marts 2012
HOLD 1 |
Cozze con pomodoro (Muslinger i tomat og hvidvin)
Filetto di maiale impanato di pistacchi (Mørbradbøf med pistacie panade)
Pasta alla Norma"
er en siciliansk pastaret.
Appelsinkage |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Cozze con pomodoro
Muslinger i tomat og hvidvin Ingredienser til 4 personer
| 1 kg friske blåmuslinger |
| 4 røde tomater på stilk |
| 3 dl tør hvidvin |
| 1 skalotteløg |
| 2 fed hvidløg |
| 2 spsk. olivenolie |
| Chilipeber |
| Hakket persille |
|
Cozze con pomodoro
Muslinger i tomat og hvidvin Fremgangsmåde:
- Børst blåmuslingerne grundigt med en grøntsagsbørste. Fjern skægget
med en skarp kniv. Kasser åbne muslinger der ikke lukker sig ved et rask
slag mod køkkenbordet.
- Skær et snit i tomaterne, skyl dem et minut i kogende vand. Del
tomater i 4 stykker og skrab kernerne ud, skær dem i terninger på 1 x 1
cm.
- Pil og hak skalotteløg og hvidløg.
- Varm olivenolie i en rummelig gryde eller pande med låg (der skal
være plads til muslingerne ) og tilsæt løg og hvidløg og chilipeberen
delt i to, lad det stå over ilden i 5 minutter.
- Tilsæt muslingerne skru op på højt blus og kom låg på gryden, ryst
den et par gange og tilsæt nu vinen og tomaterne.
- Drys med hakket persille og server med groft italiensk brød til.
(Hvis man vil gøre denne ret til en pasta ret, koges 400g spaghetti, al
dente og vendes i gryden med muslingerne, hvor den står 2 minutter mens
pastaen suger smag til sig).
|
Filetto di maiale impanato di
pistacchi
Mørbradbøf med pistacie panade
Ingredienser til 4 personer
| 1 svinemørbrad på ca et kg |
| 100 g pistacienødder uden skal og uden den inderste hinde |
| 3 skiver toastbrød |
| 1 fed hvidløg |
| 2 spiseskefulde revet ragusano ost( eller parmesan, for det skal
være en tør ost) |
| 1 håndfuld bredbladet persille |
| salt |
| peber |
| æg til panering |
| solsikke- eller jordnøddeolie til stegning |
|
Filetto di maiale impanato di
pistacchi
Mørbradbøf med pistacie panade
Fremgangsmåde:
- Rens svinemørbraden for sener og skær den i 8 skiver.
- Bank skiverne flade med kødhammeren og drys dem med salt og peber.
- Pil hvidløget , skyl persillen og tør den i køkkenrulle.
Blend toastbrød, pistacier, hvidløg, revet ost, persille, salt og peber
i køkkenmaskinen til det bliver ligesom rasp.
Pisk æg sammen og vend kødet i æg og dernæst i pistacie raspen.
Steg mørbradbøfferne i varm olie, læg dem på fedt - sugende papir.
Tip.
I stedet for at stege kødet i olie kan man anvende dette alternativ der
koster lidt mindre fedt.
Tænd ovnen på 200 grader.
Læg det panerede kød på bagepapir på en bageplade og hæld en lille smule
olivenolie på hvert stykke kød.
Bag kødet i ovnen og vend stykkerne når oversiden er blevet sprød og
overhæld igen med lidt olivenolie og lad den anden side af kødet blive
sprød.
|
"Pasta alla Norma"
er en siciliansk pastaret. Ingredienser til
4 personer
| 400 g "penne" med riller >> eller spaghetti |
| 2 dåser flåede tomater |
| et mellemstort løg |
| 1 stor aubergin |
| 80 g revet Pecorino-fåreost |
| 2 fed hvidløg |
| jomfru olivenolie |
| friske basilikumblade |
| salt og peber |
|
"Pasta alla Norma"
er en siciliansk pastaret.
Tilbehør til ovenstående mørbradbøf
Retten stammer fra Catania - og blev "komponeret" i forbindelse med
opførelsen af operaen "Norma" skrevet af komponisten Bellini.
Bellini stammer fra Catania. Fremgangsmåde:
- Skær auberginen i 1 cm tykke skiver - drys dem med groft salt.
- Lad aubergin-skiverne ligge en halv time - børst salten af og klem
væden ude af skiverne.
- Skær skiverne i terninger, der ristes sprøde i olivenolie på en
tykbundet pande.
- Si tomatsaften fra de to dåser tomater - gem saften i en skål - hvis
sovsen koger for meget ind.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Svits løg og hvidløg - uden at de tager farve - i olivenolie i en
tykbundet gryde eller en terracottagryde.
- Hak de flåede tomater i terninger - 2 x 2 cm ca. - og lad tomaterne
srnåkoge sammen med løg og hvidløg, til saften er næsten forsvundet.
- Når pastaen er næsten færdigkogt tilsættes auberginterningerne ti!
sovsen, og giver den et par minutters opkog.
- Dekorer retten med friske basilikumblade og server med rigeligt
friskrevet pecorinoost - eller som nødløsning revet parmesanost.
|
Appelsinkage Ingredienser til
4 personer
| 2 appelsiner (økologiske) |
| 225 g smuttede mandler(eller tilsvarende mandelmel) |
| 225 g sukker |
| 4 æg |
| 100 g mel |
| ½ pose italiensk bagepulver
|
|
Appelsinkage
Fremgangsmåde:
- Kog 2 appelsiner i en time i vand.
- Lad dem køle af, skær dem i 4 stykker og pil stenene ud.
- Blend appelsinerne til mos.
- Blend mandlerne til mandelmel.
- Pisk de 4 æg hvide med sukkeret.
- Vend mandelmel og appelsiner i æggemassen, si mel og bagepulver i
dejen, og rør til dejen er ensartet.
- Smør en springform med lidt margarine, klip bagepapir så det passer
til formen. ( en cirkel og et langt stykke,)
- For formen med bagepapir, det sidder bedre fast hvis der er
margarine under.
- Bag kagen i ca en time ved 160 grader. Lad være med at åbne ovnen i
de første 25 minutter.
- Afkøl kagen og vend den ud på et kagefad. Drys eventuelt med
florsukker.
|