HERREMAD 

   MENU 20. marts 2012

HOLD 1

Cozze con pomodoro (Muslinger i tomat og hvidvin)
Filetto di maiale impanato di pistacchi (Mørbradbøf med pistacie panade)
Pasta alla Norma"
er en siciliansk pastaret.
Appelsinkage 

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Cozze con pomodoro
Muslinger i tomat og hvidvin

Ingredienser til 4 personer

bullet1 kg friske blåmuslinger
bullet4 røde tomater på stilk
bullet3 dl tør hvidvin
bullet1 skalotteløg
bullet2 fed hvidløg
bullet2 spsk. olivenolie
bulletChilipeber
bulletHakket persille
Cozze con pomodoro
Muslinger i tomat og hvidvin

Fremgangsmåde:

  1. Børst blåmuslingerne grundigt med en grøntsagsbørste. Fjern skægget med en skarp kniv. Kasser åbne muslinger der ikke lukker sig ved et rask slag mod køkkenbordet.
  2. Skær et snit i tomaterne, skyl dem et minut i kogende vand. Del tomater i 4 stykker og skrab kernerne ud, skær dem i terninger på 1 x 1 cm.
  3. Pil og hak skalotteløg og hvidløg.
  4. Varm olivenolie i en rummelig gryde eller pande med låg (der skal være plads til muslingerne ) og tilsæt løg og hvidløg og chilipeberen delt i to, lad det stå over ilden i 5 minutter.
  5. Tilsæt muslingerne skru op på højt blus og kom låg på gryden, ryst den et par gange og tilsæt nu vinen og tomaterne.
  6. Drys med hakket persille og server med groft italiensk brød til.

    (Hvis man vil gøre denne ret til en pasta ret, koges 400g spaghetti, al dente og vendes i gryden med muslingerne, hvor den står 2 minutter mens pastaen suger smag til sig).
Filetto di maiale impanato di pistacchi
Mørbradbøf med pistacie panade

Ingredienser til 4 personer

 

bullet1 svinemørbrad på ca et kg
bullet100 g pistacienødder uden skal og uden den inderste hinde
bullet3 skiver toastbrød
bullet1 fed hvidløg
bullet2 spiseskefulde revet ragusano ost( eller parmesan, for det skal være en tør ost)
bullet1 håndfuld bredbladet persille
bulletsalt
bulletpeber
bulletæg til panering
bulletsolsikke- eller jordnøddeolie til stegning
Filetto di maiale impanato di pistacchi
Mørbradbøf med pistacie panade

Fremgangsmåde:

  1. Rens svinemørbraden for sener og skær den i 8 skiver.
  2. Bank skiverne flade med kødhammeren og drys dem med salt og peber.
  3. Pil hvidløget , skyl persillen og tør den i køkkenrulle.
    Blend toastbrød, pistacier, hvidløg, revet ost, persille, salt og peber i køkkenmaskinen til det bliver ligesom rasp.
    Pisk æg sammen og vend kødet i æg og dernæst i pistacie raspen.

    Steg mørbradbøfferne i varm olie, læg dem på fedt - sugende papir.

    Tip.
    I stedet for at stege kødet i olie kan man anvende dette alternativ der koster lidt mindre fedt.
    Tænd ovnen på 200 grader.
    Læg det panerede kød på bagepapir på en bageplade og hæld en lille smule olivenolie på hvert stykke kød.
    Bag kødet i ovnen og vend stykkerne når oversiden er blevet sprød og overhæld igen med lidt olivenolie og lad den anden side af kødet blive sprød.
"Pasta alla Norma"
er en siciliansk pastaret.

Ingredienser til 4 personer

bullet400 g "penne" med riller >> eller spaghetti
bullet2 dåser flåede tomater
bulletet mellemstort løg
bullet1 stor aubergin
bullet80 g revet Pecorino-fåreost
bullet2 fed hvidløg
bulletjomfru olivenolie
bulletfriske basilikumblade
bulletsalt og peber
"Pasta alla Norma"
er en siciliansk pastaret.
Tilbehør til ovenstående mørbradbøf

Retten stammer fra Catania - og blev "komponeret" i forbindelse med opførelsen af operaen "Norma" skrevet af komponisten Bellini.

Bellini stammer fra Catania.

Fremgangsmåde:

  1. Skær auberginen i 1 cm tykke skiver - drys dem med groft salt.
  2. Lad aubergin-skiverne ligge en halv time - børst salten af og klem væden ude af skiverne.
  3. Skær skiverne i terninger, der ristes sprøde i olivenolie på en tykbundet pande.
  4. Si tomatsaften fra de to dåser tomater - gem saften i en skål - hvis sovsen koger for meget ind.
  5. Hak løg og hvidløg fint.
  6. Svits løg og hvidløg - uden at de tager farve - i olivenolie i en tykbundet gryde eller en terracottagryde.
  7. Hak de flåede tomater i terninger - 2 x 2 cm ca. - og lad tomaterne srnåkoge sammen med løg og hvidløg, til saften er næsten forsvundet.
  8. Når pastaen er næsten færdigkogt tilsættes auberginterningerne ti! sovsen, og giver den et par minutters opkog.
  9. Dekorer retten med friske basilikumblade og server med rigeligt friskrevet pecorinoost - eller som nødløsning revet parmesanost.
Appelsinkage

Ingredienser til 4 personer

bullet2 appelsiner (økologiske)
bullet225 g smuttede mandler(eller tilsvarende mandelmel)
bullet225 g sukker
bullet4 æg
bullet100 g mel
bullet½ pose italiensk bagepulver
 
Appelsinkage

Fremgangsmåde:

  1. Kog 2 appelsiner i en time i vand.
  2. Lad dem køle af, skær dem i 4 stykker og pil stenene ud.
  3. Blend appelsinerne til mos.
  4. Blend mandlerne til mandelmel.
  5. Pisk de 4 æg hvide med sukkeret.
  6. Vend mandelmel og appelsiner i æggemassen, si mel og bagepulver i dejen, og rør til dejen er ensartet.
  7. Smør en springform med lidt margarine, klip bagepapir så det passer til formen. ( en cirkel og et langt stykke,)
  8. For formen med bagepapir, det sidder bedre fast hvis der er margarine under.
  9. Bag kagen i ca en time ved 160 grader. Lad være med at åbne ovnen i de første 25 minutter.
  10. Afkøl kagen og vend den ud på et kagefad. Drys eventuelt med florsukker.