HERREMAD
MENU 14. feb. 2012
HOLD 2 |
Rødtungeroulade med laks og fine urter
Kalv
i sursød-dildsauce |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Rødtungeroulade med laks og fine urter
Ingredienser til 6 personer
Soulfléfars
|
100 g laksefilet uden skin |
|
1/4 tsk. groft salt |
|
½ dl madlavningsfløde 8% - bør omrystes |
|
1 spsk. æggehvide |
|
2 spsk. finthakket dild |
|
1 tsk. fintrevet citronskal |
|
friskkværnet peber |
|
3 hele rødtungefileter (ca. 250 g) |
Safransauce med fine urter
|
2 dl hvidvin |
|
1/4 tsk. safrantråde |
|
4½ dl madlavningsfløde 8% - bør omrystes |
|
1 porre i tynde strimler (ca. 100 g) |
|
1 gulerod i tynde strimler (ca. 100 g) |
|
1 tsk. groft salt |
|
friskkværnet peber |
|
1 spsk. citronsaft |
Pynt
|
plukkede friske krydderurter (f.eks. dild, kørvel og
brøndkarse) |
|
olivenolie |
|
friskpresset citronsaft |
Hertil 180 g ristet brød |
Rødtungeroulade med laks og fine urter
Fremgangsmåde:
Soulfléfars
-
Rens laksen for evt. ben og skær den i mindre stykker.
-
Kom laks og salt i en foodprocessor og hak det ved
hurtigste hastighed i ca. 15 sek.
-
Tilsæt fløde, æggehvide, dild, citronskal og peber og
hak i yderligere ca. 30 sek.
-
Kom souffléfarsen i en sprøjtepose med en lille
stjernetyl (eller en frysepose hvor man klipper hul i det ene hjørne) og
læg farsen i køleskabet.
Rødtungefileterne
-
Rens rødtungefileterne og fjern evt. ben.
-
Del hver filet på langs.
-
Rul fiskefileterne sammen som en lille roulade - fra
halespidsen og med skindsiden indad.
-
Stil dem i en lille smurt ovnfast fad med den tykke side
nedad.
-
Fordel souffléfarsen i det lille hul i fisken så det
stikker lidt op.
-
Bag fiskene 15 min. ved 1500 midt i ovnen.
Safransauce med fine urter
-
Kom hvidvin og safran i en lille gryde.
-
Bring det i kog og kog det ved kraftig varme i ca. 5
min. eller til der er ½ dl tilbage.
-
Tilsæt fløde, porrer, gulerod, salt og peber og kog
blandingen yderligere i ca. 2 min. eller til grøntsagerne er al dente.
Tilsæt citronsaft og smag til.
Anret de små fiskeruller i små dybe tallerkener. Fordel
saucen over fisken. Vend krydderurterne i olie og citronsaft. Læg det på
fisken som pynt. |
Kalv i
sursød-dildsauce
Ingredienser til 4 personer
| 800 g kalvebov uden ben |
| 1 løg |
| 1 gulerod |
| 1 l vand |
| 3 hønsebouillonterninger |
Sauce
| 4 dl bouillon fra kogningen |
| 2 dl piskefløde |
| 2 spsk. eddike |
| 2 spsk. sukker |
| 1 tsk. salt |
| 2 spsk. majsstivelse |
| 2 dl hakket dild |
Gulerødder
| 4 gulerødder |
| 2 tsk. olivenolie revet skal af 1 usprøjtet citron |
| 3 spsk. hakket purløg |
| 3 spsk. hakket dild |
Pynt: 4 radiser
Tilbehør: kogte kartofler |
Kalv i sursød-dildsauce
Fremgangsmåde:
- Skær kødet i store tern ca. 4x4 cm. Skræl guleroden, pil løget og
skær begge dele i mindre stykker.
- Læg kødet i en gryde, og hæld vand ved. Bring gryden i kog, og skum
godt. Tilsæt bouillonterninger, løg og gulerod. Lad det koge ca. 2 timer
under låg til kalvekødet er rigtig mørt.
- Si 4 dl. bouillon over i en gryde. Tilsæt fløde, eddike og sukker,
og lad det koge ca. 5 min.
- Smag til med salt.
- Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
- Kom dilden i saucen, og bland den med stavblender.
- Skræl gulerødderne, og kog dem møre i saltet vand.
- Lad dem dryppe af, og vend dem med olie, citronskal, purløg og dild.
|