HERREMAD 

   MENU 14. feb. 2012

HOLD 2

Rødtungeroulade med laks og fine urter

Kalv i sursød-dildsauce

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  

Rødtungeroulade med laks og fine urter

Ingredienser til 6 personer

Soulfléfars

bullet

100 g laksefilet uden skin

bullet

1/4 tsk. groft salt

bullet

½ dl madlavningsfløde 8% - bør omrystes

bullet

1 spsk. æggehvide

bullet

2 spsk. finthakket dild

bullet

1 tsk. fintrevet citronskal

bullet

friskkværnet peber

 

bullet

3 hele rødtungefileter (ca. 250 g)

Safransauce med fine urter

bullet

2 dl hvidvin

bullet

1/4 tsk. safrantråde

bullet

4½ dl madlavningsfløde 8% - bør omrystes

bullet

1 porre i tynde strimler (ca. 100 g)

bullet

1 gulerod i tynde strimler (ca. 100 g)

bullet

1 tsk. groft salt

bullet

friskkværnet peber

bullet

1 spsk. citronsaft

Pynt

bullet

plukkede friske krydderurter (f.eks. dild, kørvel og brøndkarse)

bullet

olivenolie

bullet

friskpresset citronsaft

Hertil 180 g ristet brød

                        Rødtungeroulade med laks og fine urter

Fremgangsmåde:

Soulfléfars

  1. Rens laksen for evt. ben og skær den i mindre stykker.

  2. Kom laks og salt i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek.

  3. Tilsæt fløde, æggehvide, dild, citronskal og peber og hak i yderligere ca. 30 sek.

  4. Kom souffléfarsen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl (eller en frysepose hvor man klipper hul i det ene hjørne) og læg farsen i køleskabet.

Rødtungefileterne

  1. Rens rødtungefileterne og fjern evt. ben.

  2. Del hver filet på langs.

  3. Rul fiskefileterne sammen som en lille roulade - fra halespidsen og med skindsiden indad.

  4. Stil dem i en lille smurt ovnfast fad med den tykke side nedad.

  5. Fordel souffléfarsen i det lille hul i fisken så det stikker lidt op.

  6. Bag fiskene 15 min. ved 1500  midt i ovnen.

Safransauce med fine urter

  1. Kom hvidvin og safran i en lille gryde.

  2. Bring det i kog og kog det ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til der er ½ dl tilbage.

  3. Tilsæt fløde, porrer, gulerod, salt og peber og kog blandingen yderligere i ca. 2 min. eller til grøntsagerne er al dente. Tilsæt citronsaft og smag til.

Anret de små fiskeruller i små dybe tallerkener. Fordel saucen over fisken. Vend krydderurterne i olie og citronsaft. Læg det på fisken som pynt.

       Kalv i sursød-dildsauce

Ingredienser til 4 personer

bullet800 g kalvebov uden ben
bullet1 løg
bullet1 gulerod
bullet1 l vand
bullet3 hønsebouillonterninger

Sauce

bullet4 dl bouillon fra kogningen
bullet2 dl piskefløde
bullet2 spsk. eddike
bullet2 spsk. sukker
bullet1 tsk. salt
bullet2 spsk. majsstivelse
bullet2 dl hakket dild

Gulerødder

bullet4 gulerødder
bullet2 tsk. olivenolie revet skal af 1 usprøjtet citron
bullet3 spsk. hakket purløg
bullet3 spsk. hakket dild

Pynt: 4 radiser

Tilbehør: kogte kartofler

                  Kalv i sursød-dildsauce


Fremgangsmåde:
 
  1. Skær kødet i store tern ca. 4x4 cm. Skræl guleroden, pil løget og skær begge dele i mindre stykker.
  2. Læg kødet i en gryde, og hæld vand ved. Bring gryden i kog, og skum godt. Tilsæt bouillonterninger, løg og gulerod. Lad det koge ca. 2 timer under låg til kalvekødet er rigtig mørt.
  3. Si 4 dl. bouillon over i en gryde. Tilsæt fløde, eddike og sukker, og lad det koge ca. 5 min.
  4. Smag til med salt.
  5. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
  6. Kom dilden i saucen, og bland den med stavblender.
  7. Skræl gulerødderne, og kog dem møre i saltet vand.
  8. Lad dem dryppe af, og vend dem med olie, citronskal, purløg og dild.