HERREMAD 

   MENU 21. feb. 2012

HOLD 1

Tiger rejer i Tempura dej med Tartar sauce
Catalansk oksegryde med et tvist
Napoleonshatte

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Tiger rejer i Tempura dej med Tartar sauce

Ingredienser til 4 personer

bullet100 g hvedemel
bullet50 g maizena
bullet½ teske salt
bullet½ teske bagepulver
bullet1 æggeblomme
bulletca. 2dl iskold vand

Tartar sauce

bullet200 g mayonnaise
bullet2 spsk. yoghurt naturel
bullet1½ spsk. finthakkede kapers
bullet2-3 finthakkede cornichoner
bullet1 spsk. finthakket løg
bullet1 spsk. finthakket purløg
bullet1 spsk. finthakket persille
bullet½ spsk. dijonsennep
bulletsalt, peber
Tiger rejer i Tempura dej med Tartar sauce

Fremgangsmåde:

6 tigerrejer per person

Tempura dej

  1. Mel, salt, æggeblomme og bagepulver røres sammen, og så tilsætter man danskvand, og rører igennem til den er ensartet, men med let hånd, ikke for voldsomt så man slår luften ud af dejen. Det gør ikke noget, at der er lidt klumper i.

Tartar sauce

  1. Rør mayonnaise og yoghurt sammen.
  2. Hak alle ingredienser ganske fint (blender) og kom dem i mayonnaisen.
  3. Smag til med sennep, salt og peber. Stil i køleskab i halv time.
     
Catalansk oksegryde med et tvist.

Ingredienser til 4 personer

 

bulletCa. 800gr. tykstegsfilet eller lignende
bullet200 gr. bacontern
bullet2 løg groft hakkede
bullet2 gulerødder groft hakkede
bullet4 fed hvidløg
bullet1 kanelstang
bullet4 kviste timian
bullet3 strimler appelsinskal (med Juliennejern)
bullet70 ml rødvinseddike
bullet3 dl rødvin
bullet¾ l oksebouillon
bullet4 spsk. tomatpuré
bullet2 top spsk. 75 % mørk chokolade
bulletoliven olie
bulletsalt/peber
bulletkartofler
Catalansk oksegryde med et tvist.

Fremgangsmåde:

  1. Bacontern tørristes og tages herefter op.
  2. Kom olie i gryden og brun kødet.
  3. Tag kødet op og kom herefter eddiken i gryden, lad den varme op i et par minutter og hæld den over kødet.
  4. Tilsæt mere olie til gryden og brun let løg, hvidløg og gulerødder.
  5. Kom så kød, bacon og øvrige ingredienser i (kanel, timian og appelsinskal).
  6. Tilsæt vin og bouillon og kog indtil kød er mørt (hvis tyksteg, ca. 40-45 min.). Kom chokoladen i de sidste 10 minutter. Jævn hvis nødvendigt.
  7. Serveres med kartoffelmos, hvor der anvendes olivenolie i stedet for smør til at gøre den god.

     



     
Napoleonshatte

Ingredienser til 4 personer

bullet150 gr. hvedemel
bullet40 gr. flormelis
bullet100 gr. stuetempereret smør
bullet1 stort æg
bullet220 gr. ren rå marcipan
bullet75 gr nougat
bullethakkede pistaciekerner
bulletca. 175 gr. god mørk tempereret chokolade til dyp
Napoleonshatte (til efter middag kaffe)

Fremgangsmåde:

  1. Mørdej: Hvedemel, smør, flormelis og æg æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt en ½ time.
  2. Mørdejen udrulles herefter forholdsvist tyndt & udstikkes i cirkler, ca. 8 cm i diameter.
  3. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. I midten af hver cirkel lægges en lille smule nougat.
  5. Marcipanen lægges oven på nougaten som en kugle på størrelse med en lille bordtennisbold.
  6. Tag en lille smule vand på hænderne, så hænger kransekagemassen ikke i. Anvend aldrig mel til dette formål.
  7. Fold nu mørdejen op omkring kransekagekuglerne med ét tryk tre steder. Brug tre fingre: venstre hånds pege- og tommelfinger og højre hånds pegefinger.
  8. Drys til sidst med lidt hakkede pistaciekerner. Bages ved 200 grader, til de er gyldne, det vil sige ca. 8 - 10 minutter.
  9. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle helt.