HERREMAD
MENU 14. feb. 2012
HOLD 2 |
Hummerhaler i karry
Ølmarineret lam med ovnkartofler |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Hummerhaler i karry
Ingredienser til 4 personer
|
en pakke Chile hummerhaler (ca. 170g netto) |
|
25g smør |
|
ca. ½ teske karry (Orientalsk karry) |
|
3 flåede tomater uden kerner |
|
½ - 1 dl hvidvin |
|
1 rød peberfrugt |
|
1 grøn peberfrugt |
|
ca. 1 dl piskefløde |
|
salt |
|
peber |
|
flutes |
|
Hummerhaler i karry
Fremgangsmåde:
-
Svits de optøede hummerhaler i smør.
-
Drys karry over og lad det ”brænde af”.
-
Tilsæt ituskårne flåede tomater uden kerner, hvidvin,
tyndestrimler af peberfrugt samt piskefløde.
-
Lad retten indkoge ca. 10 min ved svag varme.
-
Smag til med salt, peber og evt. mere karry.
Retten serveres med lune flutes til.
|
Ølmarineret lam med ovnkartofler
Ingredienser til 4 personer
| 1 kg lammebov |
| 2 løg i kvarte |
| 2 fed hvidløg |
| 4 porre |
| 4 gulerødder |
| 2 pastinakker |
| 1 lys Påskebryg |
Ovnkartofler
| 750 g kartofler |
| 2 spsk. hakket rødløg |
| 50 g smeltet smør |
| 1 tsk. groft salt |
|
Ølmarineret lam med ovnkartofler
Fremgangsmåde:
- Lammeboven udbenes, og krydres med salt og peber.
- Lammeboven brunes på alle sider i en pande og kommes i et ildfast
fad.
- Panden koges af med noget af øllet, og skyen hældes ved lammeboven
sammen med resten af øllet.
- Lammeboven steges v. ca. 200 grader ca. 1 time.
- Grøntsagerne skæres i grove stykker og lægges ved boven de sidste 20
minutter af stegetiden.
- Skyen kan evt. jævnes med maizena.
Ovnkartofler:
- Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver, og lægges lagvis, med
rødløg i et ildfast fad.
- Hæld det smeltede smør over og drys med salt.
- Kartoflerne steges i ovn i ved ca. 225 grader og i ca. 30 minutter.
|