HERREMAD 

   MENU 7. feb. 2012

HOLD 1

Asparges suppe
Bøf Stroganoff med kartoffelmos
Pæretærte med smuldredej

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Asparges suppe

Ingredienser til 4 personer

bullet1 dåse aspargessnitter
bullet30 g smør
bullet3 spsk. hvedemel
bullet3/4 l hønsebouillon
bullet2 dl piskefløde
bullet½ tsk. groft salt
bulletfriskkværnet hvid peber
Asparges suppe

Fremgangsmåde:

  1. Hæld aspargessnitterne til afdrypning i en sigte - gem aspargesvandet.
  2. Smelt smørret, kom melet i og bag det sammen med aspargesvandet.
  3. Tilsæt derefter bouillon, og lad suppen koge igennem i ca. 5 min.
  4. Hæld piskefløde i, og varm suppen op til kogepunktet.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Kom aspargessnitterne i til sidst.
Bøf Stroganoff med kartoffelmos

Ingredienser til 4 personer

bullet50 g smør/olie
bulletca. 600 g oksekød i strimler
bullet2 grofthakkede løg
bullet1 bk. champignons (250 g)
bullet1 tsk. paprika
bullet2 dl bouillon
bullet2 dl piskefløde
bullet2 spsk. koncentreret tomatpuré
bullet2-3 spsk. sherry eller hvidvin
bullet1 dl creme fraiche

Kartoffelmos

bullet750 g kartofler
bullet0,75 dl mælk
bullet10 g smør
bulletsalt
bullethvid peber
Bøf Stroganoff med kartoffelmos

Fremgangsmåde:

  1. Brun kødet i halvdelen af fedtstoffet.
  2. Tag det op.
  3. Brun løgene og champignonerne i den anden halvdel af fedtstoffet.
  4. Kom kød, løg, champignons, paprika, bouillon og fløde i gryden.
  5. Læg låg på, og lad retten simre i 30 til 45 min. afhængig af kødet.
  6. Når kødet er mørt kommes creme fraiche i, og retten koges igennem.
  7. Smages til med salt, peber og vin. 

Kartoffelmos

  1. Kog kartoflerne uden salt.
  2. Når de er kogt, moses de med smørret, og der justeres med mælk.
  3. Smag til med salt og peber.

Server Bøf Stroganoff med kartoffelmos og en frisk salat.

 

Pæretærte med smuldredej

Ingredienser til 6 personer

bullet4 modne grønne pærer (ca. 600 g)

Smuldredej

bullet125 g koldt smør
bullet125 g hvedemel (ca. 2 dl)
bullet85 g sukker (ca. 1 dl)
bullet50 g grofthakkede mandler

Tilbehør

bullet1/4 l piskefløde 38%

 

Pæretærte med smuldredej

Fremgangsmåde:

  1. Skræl pærerne og halver dem på langs. Fjern stilk og kernehus.
  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldre det i melet.
  3. Bland sukker i.
  4. Læg pærerne med den buede side nedad i en smurt tærteform og drys med mandlerne.
  5. Fordel smuldredejen over pærerne, så pærerne er helt dækkede.
  6. Bag tærten midt i ovnen.
  7. Server den lune tærte med iskoldt flødeskum.