HERREMAD
MENU 7. feb. 2012
HOLD 1 |
Asparges suppe
Bøf Stroganoff med kartoffelmos
Pæretærte med smuldredej |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Asparges suppe Ingredienser til
4 personer
| 1 dåse aspargessnitter |
| 30 g smør |
| 3 spsk. hvedemel |
| 3/4 l hønsebouillon |
| 2 dl piskefløde |
| ½ tsk. groft salt |
| friskkværnet hvid peber |
|
Asparges suppe Fremgangsmåde:
- Hæld aspargessnitterne til afdrypning i en sigte - gem
aspargesvandet.
- Smelt smørret, kom melet i og bag det sammen med aspargesvandet.
- Tilsæt derefter bouillon, og lad suppen koge igennem i ca. 5 min.
- Hæld piskefløde i, og varm suppen op til kogepunktet.
- Smag til med salt og peber.
- Kom aspargessnitterne i til sidst.
|
Bøf Stroganoff med kartoffelmos
Ingredienser til 4 personer
| 50 g smør/olie |
| ca. 600 g oksekød i strimler |
| 2 grofthakkede løg |
| 1 bk. champignons (250 g) |
| 1 tsk. paprika |
| 2 dl bouillon |
| 2 dl piskefløde |
| 2 spsk. koncentreret tomatpuré |
| 2-3 spsk. sherry eller hvidvin |
| 1 dl creme fraiche |
Kartoffelmos
| 750 g kartofler |
| 0,75 dl mælk |
| 10 g smør |
| salt |
| hvid peber |
|
Bøf Stroganoff med kartoffelmos
Fremgangsmåde:
- Brun kødet i halvdelen af fedtstoffet.
- Tag det op.
- Brun løgene og champignonerne i den anden halvdel af fedtstoffet.
- Kom kød, løg, champignons, paprika, bouillon og fløde i gryden.
- Læg låg på, og lad retten simre i 30 til 45 min. afhængig af kødet.
- Når kødet er mørt kommes creme fraiche i, og retten koges igennem.
- Smages til med salt, peber og vin.
Kartoffelmos
- Kog kartoflerne uden salt.
- Når de er kogt, moses de med smørret, og der justeres med mælk.
- Smag til med salt og peber.
Server Bøf Stroganoff med kartoffelmos og en frisk salat.
|
Pæretærte med smuldredej
Ingredienser til 6 personer
| 4 modne grønne pærer (ca. 600 g) |
Smuldredej
| 125 g koldt smør |
| 125 g hvedemel (ca. 2 dl) |
| 85 g sukker (ca. 1 dl) |
| 50 g grofthakkede mandler |
Tilbehør
| 1/4 l piskefløde 38% |
|
Pæretærte med smuldredej
Fremgangsmåde:
- Skræl pærerne og halver dem på langs. Fjern stilk og kernehus.
- Skær smørret i mindre stykker og smuldre det i melet.
- Bland sukker i.
- Læg pærerne med den buede side nedad i en smurt tærteform og drys
med mandlerne.
- Fordel smuldredejen over pærerne, så pærerne er helt dækkede.
- Bag tærten midt i ovnen.
- Server den lune tærte med iskoldt flødeskum.
|