HERREMAD 

   MENU 31. jan. 2012

HOLD 2

Hummercrostini med portvinssmør og parmesanchips
Vildtragout med Rodfrugter
Kokossmåkage

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  

Hummercrostini med portvinssmør og parmesanchips

Ingredienser til 4 personer (ca. 10 stykker)
 
bullet75 g parmesanost
bullet3 spsk. balsamico
bullet4 spsk. portvin
bullet50 g smør
bullet10 skiver flutes
bullet1 optøet kogt hummer
bulletfrisk oregano
Hummercrostini med portvinssmør og parmesanchips

Fremgangsmåde:

  1. Sæt ovnen på 225 grader.
  2. Riv osten fint og fordel den i små klatter på et stykke bagepapir på en bradepande. De flyder lidt ud og skal ende i størrelse som chips.
  3. Sæt i ovnen og hold øje efter 4-5 minutter. Når osten er gylden, skal chipsene ud.
  4. Lad balsamico og portvin simre i en lille gryde til ca. halv mængde. Tag af varmen og lad køle helt af.
  5. Rør den nu tykke væske med det bløde smør.
  6. Skær halen fra hummeren, bræk den op og tag hele halestykket ud af skallen.
  7. Skær det i mindre stykker. Åbn kløerne, tag kødet ud og skær i mindre stykker.

    Alternativt: Optø hummeren og klip posen op
    Rist flûtes og afkøl helt. Kom portvinssmør på brødet. Pynt med parmesanchips, hummer og
    lidt oregano.
     

 

Vildtragout med Rodfrugter

Ingredienser til 4 personer

bullet350 g dyrekød
bullet3 spsk. mel
bullet1 spsk. olivenolie
bulletlidt smør
bullet2 store finthakkede løg
bullet3 fed knust hvidløg
bullet1 dl vildtfond
bullet3 dl rødvin
bullet4 laurbærblade
bulletsalt og peber
bullet3 til 4 slags rodfrugter
Vildtragout med Rodfrugter

Fremgangsmåde:

  1. Dup dyrekødet tørt med lidt køkkenrulle og vend det i mel.
  2. Opvarm olivenolie i en gryde, tilsæt en klat smør og svits hurtigt kødet. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det svitse i nogle minutter, indtil løgene er gyldne og hæld fonden og rødvinen ved, tilføj laurbærbladene og rør godt rundt. Krydr med salt og peber.
  3. Bring retten i kog, læg låg på og lad det simre ved lav varme i ca. 40-45 min. eller indtil kødet er mørt.
  4. Alternativt kan retten simre færdig i ovnen i et ildfast fad ved 160 grader.
  5. Tilføj ekstra væde, hvis det er nødvendigt

    Server med tagliatelle og rodfrugter.

    Der kan tilføjes en klat cremefraiche og et stænk portvin (sammen med rødvinen) og tilsættes fintskårne saftige mørke oliven lige inden serveringen.
kokossmåkage

Ingredienser

bullet600 g mel
bullet500 g sukker
bullet650 g margarine
bullet650 g kokos
bullet3 æg
bullet16 g hjortetaksalt
Kokossmåkage



Denne opskrift kan 1 hold lave.

 Dejen deles i 3 klumper. Disse rulles ud i tommelfingertykke ruller og lægges på køl.

Videre forklaring følger til holdet.