HERREMAD 

   MENU 24. jan. 2012

HOLD 1

Jordskoksuppe
Fisk en papillotes
Æbledessert

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Jordskoksuppe

Ingredienser til 4 personer

bullet300 g jordskokker
bullet250 g kartoffel
bullet1 pastinak
bullet1 løg
bullet1 fed hvidløg
bullet2 spsk. olivenolie
bullet8 dl hønsebouillon
bullet1 tsk. muskatnød friskrevet
bullet1 spsk. karry
bullet1 dl piskefløde
bullet2 spsk. citronsaft
bulletsalt
bulletpeber
bulletflutes
Jordskoksuppe

Fremgangsmåde:
 
  1. Tag tre jordskokker fra og rens resten.
  2. Skræl jordskokker, kartofler og pastinak og skær dem i grove stykker.
  3. Pil løg og skær i tern. Hak hvidløg.
  4. Svits alle grøntsagerne i olivenolie i en gryde og tilsæt karry.
  5. Hønsefonden hældes på og bringes i kog. Lad det simre i 20 min og tilsæt piskefløde og revet muskat.
  6. Lad det simre yderligere 5 min til alt er mørt.
  7. Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.
  8. De skivede jordskokker tilsættes, suppen varmes i 5 min og serveres med flutes.
     
Fisk en papillotes

Ingredienser: 4 personer
bullet900 g helbladet frossen spinat
bullet4 Rødtungefilet
bullet4 Laksefilet
bullet25 g smør
bulletsalt
bulletpeber
bulletbagepapir
 

Tilbehør

bullet125 g sorte ris
bulletflutes
 

Fiskefond:

bulletfiskeben
bullet1 løg
bullet½ fennikel
bullet½ pore
bullet2 spsk. olie
bulletpersille
bullet3 dl hvidvin
bulletsalt
bulletpeber
 

Safransauce:

bullet25 g smør
bullet3 gulerødder i små tern
bullet¼ tsk. safrantråde
bullet1 tsk. fintrevet appelsinskal
bullet1 dl appelsinsaft
bulletfiskefond
bulletsalt
bulletpeber
bullet3 dl creme fraiche 38%
Fisk en papillotes

Fremgangsmåde:

Fiskefond:

  1. Fiskebenene svitses i olien i en gryde sammen med hakkede løg, fennikel, pore og persille i ca. 5 min.
  2. Hvidvin tilsættes + evt. vand til benene er dækket, skru ned til svag varme og lad fonden simre i max 20 min.
  3. Fonden sigtes og koges ind, smages til med salt og peber.
     

Fisk en papillotes:

  1. Rens fisken for evt. finner og ben.
  2. Klip et stykke bagepapir ca. 35 x 40 cm pr portion. Den optøede spinat befries for evt. grove stilke og fordeles i 4 portioner, presses fri for vand og trykkes til en flad form midt på bagepapiret.
  3. Rødtungen anbringes oven på spinaten, drys med salt og peber, derefter anbringes et par laksestrimler oven på rødtungen.
  4. Mellem de to laksestrimler anbringes et par tynde smørstrimler ca. 25 g. Bagepapiret pakkes godt sammen om fisken, enderne snos og bøjes opad så evt. væde ikke løber ud.
  5. Pakkerne anbringes i et fad og er klar til ovnen.
  6. Fiskepakkerne bages ved 225 gr i 15 min og står i slukket ovn i 10 min. til eftervarme.
     

Sauce:

  1. Gulerødder skrælles og skæres i små tern ca. 2 x 2 cm.
  2. Smelt smørret i en gryde og svits gulerodstern ved god varme i ca. 2 min.
  3. Tilsæt knuste safrantråde, appelsinskal, appelsinsaft og fiskefond og creme fraiche. Saucen smages til med salt og peber og kan jævnes efter behov.
     

Sorte ris koges ved god varme i 5 min og derefter 30 min ved svag varme.
Retten kan serveres med flutes.

Æbledessert

Ingredienser til 4 personer

bullet3 æbler (ca. 300 g)
bullet1/4 dl vand
bullet½ stang vanilje
bullet1½ spsk. sukker
bullet2 dl piskefløde
bullet1 spsk. florsukker
bulletmakroner til pynt
Æbledessert

Fremgangsmåde:

  1. Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
  2. Skær æblestykkerne i både og kom dem i en gryde sammen med vand, den flækkede vaniljestang og sukker.
  3. Kog æblerne under låg og ved svag varme i ca. 5 minutter.
  4. Køl de let mosede æblestykker af og fjern vaniljestangen.

Ved servering:
Pisk fløden let sammen med florsukker. Læg æblemos og flødeskum lagvis i 4 portionsglas. Start med æblemos og slut med flødeskum. Pynt med makroner.