HERREMAD
MENU 24. jan. 2012
HOLD 1 |
Jordskoksuppe
Fisk en papillotes
Æbledessert |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Jordskoksuppe
Ingredienser til 4 personer
| 300 g jordskokker |
| 250 g kartoffel |
| 1 pastinak |
| 1 løg |
| 1 fed hvidløg |
| 2 spsk. olivenolie |
| 8 dl hønsebouillon |
| 1 tsk. muskatnød friskrevet |
| 1 spsk. karry |
| 1 dl piskefløde |
| 2 spsk. citronsaft |
| salt |
| peber |
| flutes |
|
Jordskoksuppe
Fremgangsmåde:
- Tag tre jordskokker fra og rens resten.
- Skræl jordskokker, kartofler og pastinak og skær dem i grove
stykker.
- Pil løg og skær i tern. Hak hvidløg.
- Svits alle grøntsagerne i olivenolie i en gryde og tilsæt karry.
- Hønsefonden hældes på og bringes i kog. Lad det simre i 20 min og
tilsæt piskefløde og revet muskat.
- Lad det simre yderligere 5 min til alt er mørt.
- Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.
- De skivede jordskokker tilsættes, suppen varmes i 5 min og serveres
med flutes.
|
Fisk en papillotes
Ingredienser: 4 personer
| 900 g helbladet frossen spinat |
| 4 Rødtungefilet |
| 4 Laksefilet |
| 25 g smør |
| salt |
| peber |
| bagepapir
|
Tilbehør
| 125 g sorte ris |
| flutes
|
Fiskefond:
| fiskeben |
| 1 løg |
| ½ fennikel |
| ½ pore |
| 2 spsk. olie |
| persille |
| 3 dl hvidvin |
| salt |
| peber
|
Safransauce:
| 25 g smør |
| 3 gulerødder i små tern |
| ¼ tsk. safrantråde |
| 1 tsk. fintrevet appelsinskal |
| 1 dl appelsinsaft |
| fiskefond |
| salt |
| peber |
| 3 dl creme fraiche 38% |
|
Fisk en papillotes
Fremgangsmåde:
Fiskefond:
- Fiskebenene svitses i olien i en gryde sammen med hakkede løg,
fennikel, pore og persille i ca. 5 min.
- Hvidvin tilsættes + evt. vand til benene er dækket, skru ned til
svag varme og lad fonden simre i max 20 min.
- Fonden sigtes og koges ind, smages til med salt og peber.
Fisk en papillotes:
- Rens fisken for evt. finner og ben.
- Klip et stykke bagepapir ca. 35 x 40 cm pr portion. Den optøede
spinat befries for evt. grove stilke og fordeles i 4 portioner, presses
fri for vand og trykkes til en flad form midt på bagepapiret.
- Rødtungen anbringes oven på spinaten, drys med salt og peber,
derefter anbringes et par laksestrimler oven på rødtungen.
- Mellem de to laksestrimler anbringes et par tynde smørstrimler ca. 25
g. Bagepapiret pakkes godt sammen om fisken, enderne snos og bøjes opad
så evt. væde ikke løber ud.
- Pakkerne anbringes i et fad og er klar til ovnen.
- Fiskepakkerne bages ved 225 gr i 15 min og står i slukket ovn i 10
min. til eftervarme.
Sauce:
- Gulerødder skrælles og skæres i små tern ca. 2 x 2 cm.
- Smelt smørret i en gryde og svits gulerodstern ved god varme i ca. 2
min.
- Tilsæt knuste safrantråde, appelsinskal, appelsinsaft og fiskefond
og creme fraiche. Saucen smages til med salt og peber og kan jævnes
efter behov.
Sorte ris koges ved god varme i 5 min og derefter 30 min ved svag varme.
Retten kan serveres med flutes. |
Æbledessert Ingredienser til 4
personer
| 3 æbler (ca. 300 g) |
| 1/4 dl vand |
| ½ stang vanilje |
| 1½ spsk. sukker |
| 2 dl piskefløde |
| 1 spsk. florsukker |
| makroner til pynt |
|
Æbledessert Fremgangsmåde:
- Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
- Skær æblestykkerne i både og kom dem i en gryde sammen med vand, den
flækkede vaniljestang og sukker.
- Kog æblerne under låg og ved svag varme i ca. 5 minutter.
- Køl de let mosede æblestykker af og fjern vaniljestangen.
Ved servering:
Pisk fløden let sammen med florsukker. Læg æblemos og flødeskum lagvis i 4
portionsglas. Start med æblemos og slut med flødeskum. Pynt med makroner. |